...Źródła liniowe nagrywa się bez większych problemów. Co do rozdzielczości, to różnica jest w zakresie dynamiki. Transita miałem i się sprawdzał....
Moj kumpel tez ma Transita i nawet zgral kiedys jakas jazzowa plyte z miksera a zespolowi sie tak podobalo,ze tylko master zrobil(lekki) i poszlo do USA do tloczenia.Zero szumow i jakosc naprawde dobra,jedyna wada to mini-jacki zamiast duzych.
[addsig]
Mikser + laptop - jaką kartę dźwiękową?
- stevelukather
- stevelukather
Re: Mikser + laptop - jaką kartę dźwiękową?
Aha i koszt ok.300 PLN,wiec niewielki.Sterowniki bardzo dobre.
[addsig]
[addsig]
To wyprobuj Behringera FCA 202.
Jest za grosze, ma jedno In i jedno Out (oba stereo).
Wyprowadzasz z miksera kanały L i R i pakujesz do Behringera. Z Behringera idzie to do laptopa przez FIREWIRE. W kompie masz włączone Rec - i masz nagranie
Prościej sie nie da
Sprawdziłem to w praktyce. Jakość bardzo ok jak za cene tego interfejsu. Aha, i dostajesz od razu Abletona Live w wersji Lite do tego nagrania i można go ulepszyc teraz do 5.2 Lite za darmo.
Jak chcesz stereo to nie daj sie wpuscic w kupno wielokanałowych systemów i kart EMU itd
Zawsze możesz potem rozwinac skrzydła.
Paskudna sprawa z latencją. Karta zachowuje się conajmniej dziwnie, mianowicie, jeśli ustawię częstotliwość próbkowania w panelu ster. karty na 96 kHz to potem nie zmniejszę tej częstotliwości w Cubase. Muszę tak nagrywać. Im wyższa częstotliwość próbkowania tym mniejsza latencja. Na częstotliwości 44.1 nie da się 'normalnie' korzystać z instrumentów VST.
Dla mnie ten interfejs przez to nie istnieje. Reszta całkiem spoko biorąc pod uwagę cenę!
Jest za grosze, ma jedno In i jedno Out (oba stereo).
Wyprowadzasz z miksera kanały L i R i pakujesz do Behringera. Z Behringera idzie to do laptopa przez FIREWIRE. W kompie masz włączone Rec - i masz nagranie

Prościej sie nie da

Sprawdziłem to w praktyce. Jakość bardzo ok jak za cene tego interfejsu. Aha, i dostajesz od razu Abletona Live w wersji Lite do tego nagrania i można go ulepszyc teraz do 5.2 Lite za darmo.

Jak chcesz stereo to nie daj sie wpuscic w kupno wielokanałowych systemów i kart EMU itd

Paskudna sprawa z latencją. Karta zachowuje się conajmniej dziwnie, mianowicie, jeśli ustawię częstotliwość próbkowania w panelu ster. karty na 96 kHz to potem nie zmniejszę tej częstotliwości w Cubase. Muszę tak nagrywać. Im wyższa częstotliwość próbkowania tym mniejsza latencja. Na częstotliwości 44.1 nie da się 'normalnie' korzystać z instrumentów VST.
Dla mnie ten interfejs przez to nie istnieje. Reszta całkiem spoko biorąc pod uwagę cenę!
drummer
Post został usunięty.
Ostatnio zmieniony piątek 01 lut 2019, 00:51 przez PiotrK, łącznie zmieniany 1 raz.
[Użytkownik usunął konto]
Dobrze się zachowuje.

...
To fakt, też to uznam za zaletę, ale niestety na 44.1 na min latencji praca jest niestabilna a wartość stabilna jest już za duża i opóźnienia są wyraźne
pozdr
drummer