M-Audio FireWire 410 problem

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
Awatar użytkownika
delorjan

Re: M-Audio FireWire 410 problem

Post autor: delorjan » niedziela 02 wrz 2007, 15:23

Ech... Mr Hammond jasno napisał, żebyś wokal nagrywał w mono, nie w stereo. Jeśli utworzysz ścieżkę mono i ustawisz żeby nagrywał na tej ścieżce ten 1 kanał, to nagra go i będzie normalnie odtwarzał po środku. Ty nagrywasz w stereo, czyli jakby kanał 1 i 2 rozłożone skrajnie po obu stronach. Dlatego słyszysz tylko po jednej stronie. Jest jeszcze inna opcja jeśli nie rozumiesz o co nam chodzi :) Możesz wywalić sobie tą nagraną ścieżkę w stereo na grupe MONO i wtedy też będziesz słyszał nagrany dźwięk na środku panoramy ;) Ale jest to rozwiązanie chyba niezbyt fachowe No nic, nie wiem jak to inaczej wytłumaczyć, mam nadzieje że zrozumiesz i nim nagrasz coś przez jeden mikrofon utworzysz ścieżkę mono, a nie stereo :) pozdrawiam

spinaczo

Post autor: spinaczo » niedziela 02 wrz 2007, 21:37

...Ech... Mr Hammond jasno napisał, żebyś wokal nagrywał w mono, nie w stereo. Jeśli utworzysz ścieżkę mono i ustawisz żeby nagrywał na tej ścieżce ten 1 kanał, to nagra go i będzie normalnie odtwarzał po środku. Ty nagrywasz w stereo, czyli jakby kanał 1 i 2 rozłożone skrajnie po obu stronach. Dlatego słyszysz tylko po jednej stronie. Jest jeszcze inna opcja jeśli nie rozumiesz o co nam chodzi :) Możesz wywalić sobie tą nagraną ścieżkę w stereo na grupe MONO i wtedy też będziesz słyszał nagrany dźwięk na środku panoramy ;) Ale jest to rozwiązanie chyba niezbyt fachowe No nic, nie wiem jak to inaczej wytłumaczyć, mam nadzieje że zrozumiesz i nim nagrasz coś przez jeden mikrofon utworzysz ścieżkę mono, a nie stereo :) pozdrawiam...
Dzięki wszystkim, sprzęt teraz działa:-D i jest ok. Pozdrawiam i jeszcze raz dzięx

Awatar użytkownika
mr-hammond

Post autor: mr-hammond » niedziela 02 wrz 2007, 21:39

W trybie stereo karta nagrywa wejście lewe i prawe a w mono wybierasz czy lewe czy prawe czyli z prawej czy lewej dziurki karty z przodu panelu :)

ODPOWIEDZ