...moim zdaniem zadanie jest niewykonalne...
w dziedzinie profesjonalnej zgadzam sie... jednak z konsumenckiego punktu widzenia? czemu nie? rozgłośnie radiowe zawsze ustawiają jakiś wspólny parametr dla całego sygnału na wyjściu ...z tego co obserwuję pojawia się dużo coraz bardziej inteligentnych maximizerów pasmowych na których spokojnie można zaprogramować wspólny mianownik na własne potrzeby, nawet bez większych strat dla walorów profesjonalnych... wracając do normalizacji , miałem na myśli jedynie podgłośnienie całego pliku poprzez automatyczne podciągnięcie najgłośniejszego szczytu w pliku do zera
Hurtowa normalizacja
- steelcangoo
Re: Hurtowa normalizacja
--------------------------------------------------------------------------------------
mądry uczy się na błędach innych, głupi na swoich, idiota nigdy się nie uczy
mądry uczy się na błędach innych, głupi na swoich, idiota nigdy się nie uczy
no taka normalizacja to zaden problem - ale nie spowoduje ze kazdy kawalek(nawet ta do rms) zabrzmi podobnie glosno
jesli ma tak zabrzmiec to musisz kazdy kawalek osobno obrobic - tego komputer nie zrobi a i kawalki w radio sa mniej wiecej na bardzo zblizonym poziomie bo poprostu taka jest teraz moda
pozatym ktos nad tym czuwa zeby nie bylo niespodzianek na antenie
jesli ma tak zabrzmiec to musisz kazdy kawalek osobno obrobic - tego komputer nie zrobi a i kawalki w radio sa mniej wiecej na bardzo zblizonym poziomie bo poprostu taka jest teraz moda
pozatym ktos nad tym czuwa zeby nie bylo niespodzianek na antenie
jest command'line'owy SOX ... dość dobre narzędzie to tego typu działań aczkolwiek jak juz mówili przedmówcy ... trudno będzie uzyskać satysfakcjonujący wynik "z automatu" ...
Chciałbym znormalizować głośność dużej ilości utworów audio,
wave gain
wave gain
Witam ponownie.
Dzięki za wszystko.
Wszystkie metody przez was podane sprawdziłem,jednoznacznie muszę powiedzieć że Wave gain zrobił tą normalizacje tak jak bym chciał i mogę go spokojnie polecić,a co najważniejsze jest darmowy.
Pozdrawiam.
Dzięki za wszystko.
Wszystkie metody przez was podane sprawdziłem,jednoznacznie muszę powiedzieć że Wave gain zrobił tą normalizacje tak jak bym chciał i mogę go spokojnie polecić,a co najważniejsze jest darmowy.
Pozdrawiam.

Mam 43 lat uczyłem się grać na klawiszach 11 lat obsługuję płynnie programy muzyczne. moich dwuch synów idzie w moje ślady
czyli jak??do zera??
tyle potrafi nawet nero przy okazji wypalania plyt.....
a z limiterem byle edytor........i podejrzewam ze dzieki zastosowaniu dobrych darmowych wtyczek uzyskalbys lepsza jakosc.....chyba ze to mp3 to juz nie robi roznicy
tyle potrafi nawet nero przy okazji wypalania plyt.....
a z limiterem byle edytor........i podejrzewam ze dzieki zastosowaniu dobrych darmowych wtyczek uzyskalbys lepsza jakosc.....chyba ze to mp3 to juz nie robi roznicy
Audition ma funkcję Group Waveform Normalize, która w teorii stosuje (czy raczej może stosować, bo można je też wyłączyć ) pewne zasady psychoakustyczne: ważenie częstotliwości, prawdopodobnie jakieś stałe czasowe. Raz użyłem, efekt był niezły, prawie nie trzeba było poprawiać ręcznie. Oczywiście, YMMV