Problem ze sterownikami
Re: Problem ze sterownikami
Zamiast music makera proponuje reapera /a najlepiej abletona/ , ale jak teraz masz tego mm to sprawdz -settings/playback parameters/zaznacz asio/w info wybierz panel karty z wlasciwymi ustawieniami we wy. Moj syn ma ten program w swoim kompie bez klawiatury i z karta dzwiekowa zintegrowana.W tym przypadku jest tam magix asio low latency.
...Zamiast music makera proponuje reapera /a najlepiej abletona/ , ale jak teraz masz tego mm to sprawdz -settings/playback parameters/zaznacz asio/w info wybierz panel karty z wlasciwymi ustawieniami we wy. Moj syn ma ten program w swoim kompie bez klawiatury i z karta dzwiekowa zintegrowana.W tym przypadku jest tam magix asio low latency....
zrobiłem to już wcześniej
tu o tym pisałem
"i jest opcja ASIO - jak ja zaznacze to przestawia sie na maya44 usb audio asio driver tylko że wtedy wogóle nie nagrywa wciskam record i nawet czas nie leci... "
po zaznaczeniu asio klikam info i wyskakuje okno z 3 zakładkami
credits (to pomijam), usb i asio
w zakładce usb nie moge nic wybrać jakby coś nie było zainstalowane (wszystko na szaro i brak opcji zmiany czegokolwiek)
w zakładce asio zaś są takie opcje jak asio resolution, system preformance, priority, swap lsb<->msb oraz use dithernig
i tutaj obojętnie co przestawie to jest tak jak opisałem wyżej (nawet jak wciskam record to czas nie leci czyli nie chce sie nagrywać
myślicie wogóle że to tylko kwestia poprawnego ustawienia karty w music makerze ? bo wczesniej na zintegrowanej wszystko było ok
zrobiłem to już wcześniej
tu o tym pisałem
"i jest opcja ASIO - jak ja zaznacze to przestawia sie na maya44 usb audio asio driver tylko że wtedy wogóle nie nagrywa wciskam record i nawet czas nie leci... "
po zaznaczeniu asio klikam info i wyskakuje okno z 3 zakładkami
credits (to pomijam), usb i asio
w zakładce usb nie moge nic wybrać jakby coś nie było zainstalowane (wszystko na szaro i brak opcji zmiany czegokolwiek)
w zakładce asio zaś są takie opcje jak asio resolution, system preformance, priority, swap lsb<->msb oraz use dithernig
i tutaj obojętnie co przestawie to jest tak jak opisałem wyżej (nawet jak wciskam record to czas nie leci czyli nie chce sie nagrywać
myślicie wogóle że to tylko kwestia poprawnego ustawienia karty w music makerze ? bo wczesniej na zintegrowanej wszystko było ok
dzieki za pomoc