...otóż ile dany user skłonny byłby zapłacić za coś takiego...
Od bez mała 30 lat nic innego nie robię niż gram. W tym jako muzyk live oraz sesyjny, glównie "z ręki". Przez owe lata dorobiłem się tego i owego, w tym i sterowników nożnych (aktualnie korzystam z dwóch, czyli o jednego za dużo). Dlatego też interesowałoby mnie coś, co pozwoliiłoby mi na sterowanie urządzeń MIDI w sposób jaki potrzebny jest mi, a nie jak go widzą producenci. Czyli jeśli mógłbym mieć z 16 różnych dowolnie wokół siebie umieszczanych przełączników, to bylbym happy na maxa.
Czemu akurat 16 przełączników? Bo nigdy, a ostatnio wręcz przenigdy nie udało mi się wykorzystać w secie więcej niż góra 8 różnych ustawień dla stosunkowo skomplikowanego sprzetu/jego konfiguracji. I dlatego też cisnę na tamat: jeden przycisk -> wiele komunikatów. Patrząc na Wasz
programator dla midi2dmx (zaznaczam, iż znam Wasze urządzenie gdyż akurat steruje ono zarąbistym performensem audio/wideo tu, gdzie aktualnie pracuję) jestem w stanie wyobrazić sobie, iż coś podobnego dałoby radę przełożyć tylko na sterowanie MIDI.
Ile jestem w stanie zapłacić? Już teraz patrzac na cenę 750 zł za Wasz konwerter (znacznie mocniej zaawansowany) nie wydaje mi się to jakimś kosmosem. A jeśli za jego pomocą wreszcie zrobię u siebie porządek z tym, co mi najbardziej ciąży, to spoko wydam i więcej.
...czy owe urządzenie ma mieć wejście MIDI (tytułem jego programowania), czy też wystarczy programowanie urządzenia przez port USB i jedno wyjście MIDI?...
Jeśli można, to programowanie zdecydowanie przez port USB (wszak sam programator to program komputerowy). MIDI IN nie będzie tu do niczego potrzebne.
[addsig]
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.