Zgranie miksu a karta dźwiękowa

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
marceli-szpak

Re: Zgranie miksu a karta dźwiękowa

Post autor: marceli-szpak » wtorek 30 paź 2007, 23:53

...Marceli-szpak, muszę przyznać, że Twoja ostatnia wypowiedź zrobiła na mnie wrażenie. Najczęstrzą tu reakcją "atakowanego" jest ... awantura.
Gratuluję i pozdrawiam....

nie chce palic mostow przeciez jeszcze pewnie kiedys bede chcial zadac jakies glupie pytanie na ktore bede chcial uzyskac rzeczowa odpowiedz ;) poza tym nie odebralem tych postow jako atak. byly celne i sam sie rozbawilem czytajac metafore z "pralka"

Awatar użytkownika
CD-RW

Post autor: CD-RW » środa 31 paź 2007, 17:11

oprocz polecanej tu czesto ksiazkai A Everesta, proponuje rowniez przyjrzec sie pozycji z naszego podworka, ksiazka wydana przez wydawnictwo uniwersytetu poznanskiego, R. Makarewicz: "Dzwieki i fale",
duzo nie kosztuje a kilka rzeczy wyjasnia, wiecej w niej matematyki i wzorow niz u Everesta, ale tez (moze rowniez dzieki temu) bardziej konkretnie.
Wiele pytan znikneloby ztego forum bezpowrotnie.....

marceli-szpak

Post autor: marceli-szpak » środa 31 paź 2007, 18:03

no tego Everesta mam zamiar sobie sprawic. z matematyka u mnie cienko wiec chyba nie skumam tej polskiej ksiazki. mam dwie polskie ksiazki o akustyce z lat 70 i przyznaje ze sa niezle - niektore rzeczy sie nie dezauktualizuja.

Zbynia

Post autor: Zbynia » środa 31 paź 2007, 20:25

no cyfrowa obrobka owszem - reszta to klasyk bo fizyka sie nie zmieni....
swoja droga polskie stare ksiazki ciezko napisane ale po 3 razie wiadomo o co chodzi.....
alton everest to podstawy ale plus swietnie opisana akustyka przedwszystkim
mozesz poszukac tez czegos o cyfrowej obrobce sygnalu

Awatar użytkownika
CD-RW

Post autor: CD-RW » środa 31 paź 2007, 21:00

...no tego Everesta mam zamiar sobie sprawic. z matematyka u mnie cienko wiec.....
z jednej strony, znam kilka osob ktore nie wiedza co to sinus, a miksuja bardzo dobrze, z drugiej swiadomosc jak dzialaja pewne rzeczy raczej pomaga...

ODPOWIEDZ