Szczególnie syntezator analogowy albo analogowo-cyfrowy.
[addsig]
Szczególnie syntezator analogowy albo analogowo-cyfrowy.
...
Hardware mozna w tym momencie ograniczyc do odsłuchów, mikrofonu i porządnej karty plus adaptacja akustyczna, urządzenia sterujące(klawiatura, pady) i instrumenty których komputer nie zasymuluje jak nalezy....
to olbrzmie ułatwienie
dobra karta z preampem na mikrofon i dobre akystycznie pomieszczenie oraz niezły mikrofon i mozna zdziałac bardzo ale to bardzo wiele!!!!
chocby by nagrać wysokiej jakości demo - tyle że wiedza jest niezastąpiona!!!!
mozna i na gołym kompie z mikrofonem za 5 zeta zdziałac coś super ale bez wiedzy to i studio za bańke nic nie da...
Popieram. Wiedza to podstawa.
Jedyne co jeszcze bym dorzucił to syntezatory analogowe, bo jeszcze nie widziałem takiego samego brzmienia z softu.
Pozdro,
Robert
Aksel|PL, niestety ale Zbynia ma racje. Czasami mam wrażenie, że części forumowiczów wydaje się, że muzyki słuchają wyłacznie ich koledzy po fachu! Posiadający mega sprzęt w hiper studiach. Tak niestety nie jest. Ludziska mają w d.... majki na kilkadziesiąt tysi, klawisze za naście, preamy za kolejne dziesiąt, konsolety na setki tysi...to ma byc fajna, wpadająca w ucho piosenka i sexowna wykonawczyni, następnie to wszytko i tak trafia do iPoda, wyłazi pchełkami do uszu i heja! Od kiedy nagrania są napompowane jak balony?! Tyle było o to hallo i co? I nic! Wszyscy popujemy bo taki jest trend. Grunt, że małolaty to kupują i kasa na rachunku się zgadza. O czym my tu pitolimy Panowie? Chcemy zawrócić Wisłę patykiem? Sprzet jest dla nas... bo w niego jeszcze wierzymy, i lubimy jego zapach i dotykać gałek, jeszcze... Nie da się zatrzymać postępu technologicznego. Niedawno kupiłem iPoda touch jak pobrałem kilka aplikacji to zrozumiałem o co dziś comeon. Choć jeszcze się łudzę, że mój M3 jest lepszy niż wtyczki, że moje procesory są lepsze, bo to sprzet a nie VST choć jak włącze Cubase 5 i PSP to wiara się mocno niestety spłyca... takie życie. Więc dobry komp plus kilka fajnych wtyczek, plus karta, plus osłuchy i "niezły" majk za tysia, plus umiejętności i talent = HIT! = szacunek branży i kasa! Może się myle? Nie sądze.
pozdrawiam
...
Aksel|PL, niestety ale Zbynia ma racje. Czasami mam wrażenie, że części forumowiczów wydaje się, że muzyki słuchają wyłacznie ich koledzy po fachu! Posiadający mega sprzęt w hiper studiach. Tak niestety nie jest. Ludziska mają w d.... majki na kilkadziesiąt tysi, klawisze za naście, preamy za kolejne dziesiąt, konsolety na setki tysi...to ma byc fajna, wpadająca w ucho piosenka i sexowna wykonawczyni, następnie to wszytko i tak trafia do iPoda, wyłazi pchełkami do uszu i heja! Od kiedy nagrania są napompowane jak balony?! Tyle było o to hallo i co? I nic! Wszyscy popujemy bo taki jest trend. Grunt, że małolaty to kupują i kasa na rachunku się zgadza. O czym my tu pitolimy Panowie? Chcemy zawrócić Wisłę patykiem? Sprzet jest dla nas... bo w niego jeszcze wierzymy, i lubimy jego zapach i dotykać gałek, jeszcze... Nie da się zatrzymać postępu technologicznego. Niedawno kupiłem iPoda touch jak pobrałem kilka aplikacji to zrozumiałem o co dziś comeon. Choć jeszcze się łudzę, że mój M3 jest lepszy niż wtyczki, że moje procesory są lepsze, bo to sprzet a nie VST choć jak włącze Cubase 5 i PSP to wiara się mocno niestety spłyca... takie życie. Więc dobry komp plus kilka fajnych wtyczek, plus karta, plus osłuchy i "niezły" majk za tysia, plus umiejętności i talent = HIT! = szacunek branży i kasa! Może się myle? Nie sądze.
pozdrawiam ...
Właśnie o to mi chodzi, że z tego powodu za muzyke bierze się każdy i pojawia się pełno gówien! Kiedyś muzyka była tylko dla ludzi z powołaniem., dlatego muzyka była dobra! Dziś mamy pełno syf bo każdego "stać" aby dłubać dzwięki.
"Stać" bo może sobie ściągnąć.
Potem słysze na forach... przecież moja produkcja jest zaje* w końcu robiłem na najlepszych wtyczkach, tymczasem produkcja jest tak do tyłka że lepsze mam dzwonki polifoniczne w telefonie.
Posłuchaj sobie JX-8P, Jupitera 8, Andromedy, SH-101, TB-303, MS-20 etc. etc.
Poza tym o wiele fajniej się kręci gałami w syntku niż dłubie myszką i klawiaturą po menu....
Są jeszcze hybrydy czyli analog + cyfra.
Generalnie znowu rozpocząłem temat hard vs soft i żałuje ze to zrobiłem bo jedyne co chciałem pokazać to że soft spowodował że muzyka stała się ogólnodostępną zabawką za free.
Ile jeszcze razy mam to napisać, czytaj z zrozumieniem!
Gdyby był tylko hardware to za muzykę brali by się tylko Ci którzy na prawdę potrafia coś zrobić, którzy są utalentowani a nie bo taka moda, bo może mi wyjdzie.
Hardware ma bardzo dużą przewagę nad softem i nie chce mi się tego po raz kolejny powtarzać.
Soft może dorównać CYFRZE, ale wtedy hard będzie tańszy i bardziej opłacalny nie wspominajac już o hybrydach czy analogach.