A nie wiesz, że Modecom to prawie jedna i ta sama fabryka co Codegeny? Modecom to akurat żadna wyższa półka... a szczególnie obecnie

.
ten mój ma ze jakieś 1,5-2 lata. Wtedy w teście benchmark.pl zajął wysokie miejsce i otrzymał dobre oceny, dlatego go kupiłem. Poza tym ta płyta zachowywała się identycznie na zasilaczu Chieftec'a, który wzięłem do testow. Problemy z wyłączaniem i USB nie miały tu nic wspólnego z konfiguracją ani zasilaczem - te są takie same teraz i na innej płycie gł. jest OK.
A co do Abitów to swego czasu często padały w nich kondensatory

, a nawet bardzo często.
też o tym słyszałem. Jak, padną (jeśli padną) dam Ci znać
PS. Po czym wnioskujesz, że nie nadawała się do naprawy?...
Tak powiedzieli w serwisie.
Minusów tego rozwiązania jest dużo więcej, choćby to, że szkoda oczu na taki monitorek. Z tanimi LCD jest tak, że bardziej Ci się oczy zmęczą niż przy przeciętnej klasy CRT. Poza tym 15" to stanowczo zbyt mało do zastosowań audio.
No nie wiem..... Kupiłem tani LCD 17' Samsunga i dużo mniej (oczywiście przy odpowiednich ustawieniach jasności i kontrastu) męczy oczy niż mój poprzedni CRT (LG Flatron 17'). Jedyne co mi się bardziej podobało w CRT to ładniejsze kolory i to że obraz wygląda tak samo niezależnie od kąta patrzenia. Ale do audio to raczej nie ma znaczenia (ma np. dla grafików).
Dla kolegi kupującego komputer i dysponującego taką kasą radzę kupić zasilacz pasywny (bez wkurzających wiatraków) - ja przynajmniej bym tak zrobił

Z resztą, koledzy już o tym pisali.