Jak oddzielić wokal od podkładu?

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
Awatar użytkownika
seonie

Jak oddzielić wokal od podkładu?

Post autor: seonie » czwartek 07 wrz 2006, 14:07

Czy istnieje jakiś program, a zeby oddzielić wokal, od reszty podkładu, gdy wszystko jest razem połaczone, nie wiem jak sie do tego zabrać, a raczej nie wiem czy to jest wogóle wykonalne, prosze o waszą pomoc. (Zaznacze, że nie chodzi mi o sytuacje gdy wokal jest solo, tylko gdy jest on i inne dzwieki które na siebie nachodza równoczesnie)

pawelq

Re: Jak oddzielić wokal od podkładu?

Post autor: pawelq » czwartek 07 wrz 2006, 14:14

...Czy istnieje jakiś program, a zeby oddzielić wokal, od reszty podkładu, gdy wszystko jest razem połaczone, nie wiem jak sie do tego zabrać, a raczej nie wiem czy to jest wogóle wykonalne, prosze o waszą pomoc. (Zaznacze, że nie chodzi mi o sytuacje gdy wokal jest solo, tylko gdy jest on i inne dzwieki które na siebie nachodza równoczesnie)...
Dobrze nie da się. Jednym z lepszych przybliżeń jest Center Channel Extractor z Adobe Audition, ale też cudów nie zrobi.

Pszczoła

Re: Jak oddzielić wokal od podkładu?

Post autor: Pszczoła » czwartek 07 wrz 2006, 15:00

on i inne dzwieki które na siebie nachodza równoczesnie)...
Pod warunkiem że wokal nagrany jest w mono,ale może zepsuć partie muzyczne nagrane w mono ,chociaż takich nagrań jest coraz mniej. Z
kilkoma numerami mi się to udało ale w zależności od nagranego wokalu pozostawał ślad pogłosu.Ja bym ci radził zapomnieć o tym i zrobić lub kupić utwór midi, przerobić na softach i to bym ci radził . O tym bylo napisane w EiS jeżeli się nie myle to w czerwcowym numerze 2003 lub 2004 ,poszperaj
Mam 43 lat uczyłem się grać na klawiszach 11 lat obsługuję płynnie programy muzyczne. moich dwuch synów idzie w moje ślady

ODPOWIEDZ