Jak ustawić kanały MIDI?

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
Awatar użytkownika
Gerry

Re: Jak ustawić kanały MIDI?

Post autor: Gerry » środa 15 lis 2006, 01:17

Pieknie to umotywowales i mam nadzieje, ze ktos ci pomoze w tym temacie, ja niestety nie mam do czynienia z absynhem i nie chce ci tu sciemniac ani snuc wywodów. Jesli są tu osoby, które cale dwa dni z rzędu tłumaczyły koledze ds-ds czy rozni sie wtyk zenski od meskiego to na pewno znajdzie sie też ktoś kto pomoże ci w twoim problemie. pozdrawiam i zycze powodzenia!
...kto pyta nie błądzi :-)) Niech milczę jesli nie mam nic ciekawego do powiedzenia...

Pszczoła

Post autor: Pszczoła » środa 15 lis 2006, 08:07

Witam.Jeżeli instrument ma multitimbral to musisz na każdym brzmieniu ustawić kanały ,dostosować je do śladu MIDI,nie znam Absyntha ale wszystkie inne instrumenty z multitimbralem których ja używam to tak mają.
Z drugiej strony to mało kto używa tej metody do nagrań plików audio bo masteringiem ingerujesz w całość nagrania a nie w poszczególne brzmienia.
Pozdro....
Mam 43 lat uczyłem się grać na klawiszach 11 lat obsługuję płynnie programy muzyczne. moich dwuch synów idzie w moje ślady

Awatar użytkownika
Gerry

Post autor: Gerry » środa 15 lis 2006, 08:56

...Witam.Jeżeli instrument ma multitimbral to musisz na każdym brzmieniu ustawić kanały ,dostosować je do śladu MIDI,
Z tego co czytam to tak wlasnie robi
...kto pyta nie błądzi :-)) Niech milczę jesli nie mam nic ciekawego do powiedzenia...

Awatar użytkownika
Gerry

Post autor: Gerry » środa 15 lis 2006, 10:06

Ok, tak powinno to działać, ale Absynth ma generalny setup midi w którym mogę wybrać jeden z 16 kanałów midi lub opcję multi.Więc mogę albo w Cubase na trackach ustawić po kolei kanały a w Absyncie multi, albo co??Nie da się wejść w ustawienia Absyntha aby dostosować kanał do danego brzmienia, przynajmniej ja nie umiem a instrukcja dołączona w pdf też tego nie wyjaśnia.Z resztą wydaje mi się,że ten problem pojawi się znów, kiedy będę używał innych instrumentów VST.
Czyli wciąż nic nie wiem... ...
Jesteś pewien czy Absynth moze pracowac jako multitimbral?

Awatar użytkownika
KAFEL

Post autor: KAFEL » środa 15 lis 2006, 14:42

Mam NI Komplete 3 a w nim Absyntha 3 więc chyba wiem (mam nadzieję). Jeśli chcesz jednocześnie odtwarzać różne barwy z Absyntha na różnych kanałach MIDI to musisz uruchomic sobie tyle Absynthów ile potrzebujesz. 1 Absynth=1 barwa=1 kanał MIDI=1 ścieżka w Cubase. Poprawcie mnie jeśli się mylę.

Awatar użytkownika
PiotrK

Post autor: PiotrK » środa 15 lis 2006, 15:11

Post został usunięty.
Ostatnio zmieniony piątek 01 lut 2019, 00:47 przez PiotrK, łącznie zmieniany 1 raz.
[Użytkownik usunął konto]

Awatar użytkownika
WPRZ

Post autor: WPRZ » środa 15 lis 2006, 15:27

Pracując z Absynthem robiłem dokładnie to samo, czyli 1 brzmienie = 1 absynth.
http://www.zanimnapiszesz.prv.pl

ODPOWIEDZ