Zbyt wysoka szybkość transmisji bitów?
Zbyt wysoka szybkość transmisji bitów?
Zauważyłem, że po wyexportowaniu utworu do formatu PCM wav. ma on jakość 1411kb/s ? I to jest główny problem. Kiedy exportuje go w formacie mp3 maksymalnie ma 320 kb/s i jakość ulega katrastroficznej zmianie. Jeskola Buzz... to jest problem z konwertowaniem, niewiem co może być przyczyną... Czy ktokolwiek miał tego typu problemy w takim programie? Pomóżcie...:(
Re: Zbyt wysoka szybkość transmisji bitów?
Liczba bitów na sekundę to nie jest jakość!!! Format nieskompresowany ma zawsze znacznie większą objętość, dlatego na jednostkę czasu przypada więcej bajtów na dysku. Konwersja (dekompresja) z mp3 na wav (PCM) nie zmienia jakości sygnału (o ile jest wykonana poprawnie).
Dlaczego nie chcesz odpowiedzieć na pytanie CZYM ODTWARZASZ SWOJE MP3?
Dlaczego nie chcesz odpowiedzieć na pytanie CZYM ODTWARZASZ SWOJE MP3?
...Liczba bitów na sekundę to nie jest jakość!!! Format nieskompresowany ma zawsze znacznie większą objętość, dlatego na jednostkę czasu przypada więcej bajtów na dysku. Konwersja (dekompresja) z mp3 na wav (PCM) nie zmienia jakości sygnału (o ile jest wykonana poprawnie).
Dlaczego nie chcesz odpowiedzieć na pytanie CZYM ODTWARZASZ SWOJE MP3?...
Źle się wyraziłem.... w modularnym studiu jakim jest Jeskola Buzz, w moich utworach znajdują się wave'y od stopy, werbla, tamburynu, które wczytuje za pomocą wtyczki - sfz, niestety one są zapisane w 1411 kb/s. Może to jest mój problem z zapisaniem w mp3...
Źle się wyraziłem.... w modularnym studiu jakim jest Jeskola Buzz, w moich utworach znajdują się wave'y od stopy, werbla, tamburynu, które wczytuje za pomocą wtyczki - sfz, niestety one są zapisane w 1411 kb/s. Może to jest mój problem z zapisaniem w mp3...
...Liczba bitów na sekundę to nie jest jakość!!! Format nieskompresowany ma zawsze znacznie większą objętość, dlatego na jednostkę czasu przypada więcej bajtów na dysku. Konwersja (dekompresja) z mp3 na wav (PCM) nie zmienia jakości sygnału (o ile jest wykonana poprawnie).
I jeśli nie masz nic przeciwko to może porozmawiamy przez gg, będzie szybciej mój nr. 244889
I jeśli nie masz nic przeciwko to może porozmawiamy przez gg, będzie szybciej mój nr. 244889
Źle się wyraziłem.... w modularnym studiu jakim jest Jeskola Buzz, w moich utworach znajdują się wave'y od stopy, werbla, tamburynu, które wczytuje za pomocą wtyczki - sfz, niestety one są zapisane w 1411 kb/s. Może to jest mój problem z zapisaniem w mp3... ...
16bitów x 2 kanały x 44100 próbek/sekundę = 1411kb/s
Nie ma w tym nic niezwykłego, to jest normalna ilość informacji potrzebna do zapisania najbardziej powszechnego formatu PCM. Gdyby kodek MP3 miał problem z obsłużeniem tego formatu, to oznaczałoby, że nie działa w ogóle.
mój GG: 2823643
16bitów x 2 kanały x 44100 próbek/sekundę = 1411kb/s
Nie ma w tym nic niezwykłego, to jest normalna ilość informacji potrzebna do zapisania najbardziej powszechnego formatu PCM. Gdyby kodek MP3 miał problem z obsłużeniem tego formatu, to oznaczałoby, że nie działa w ogóle.
mój GG: 2823643