Roland jv80 + SR-JV80-08

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
mimkacz

Roland jv80 + SR-JV80-08

Post autor: mimkacz » środa 28 lis 2007, 10:23

Chce sobie kupic klawisze. Co myslice o takim polaczeniu roland jv80 i modul brzmieniowy SR-JV80-08 Keyboards of the '60s & '70s. Chce uzyskac w zespole klimaty rhodes'a,vox'a itp. Z tego co sluchalem probki tego modulu to mozliwie to brzmi. Wiadomo, fundusze ograniczone.Moze macie jakis inny pomysl,zeby uzyskac taki efekt brzmieniowy?pozdro!!

kozpaw

Re: Roland jv80 + SR-JV80-08

Post autor: kozpaw » środa 28 lis 2007, 10:39

...Chce sobie kupic klawisze. Co myslice o takim polaczeniu roland jv80 i modul brzmieniowy SR-JV80-08 Keyboards of the '60s & '70s. Chce uzyskac w zespole klimaty rhodes'a,vox'a itp. Z tego co sluchalem probki tego modulu to mozliwie to brzmi. Wiadomo, fundusze ograniczone.Moze macie jakis inny pomysl,zeby uzyskac taki efekt brzmieniowy?pozdro!! ...

Jeśli chodzi o okrojone fundusze to chyba dobry pomysł
Ale może napisz ile kasy możesz przeznaczyć
Powiem ci tak jeśli chodzi o rolanda jv80 to już nieco archaiczne brzmienie ale karta sr-jv80-08 jes bardzo dobra, ale bardzo trudno dostępna
Może poszukaj lepiej jakiegoś modułu (jeśli chodzi o rhodesy to roland jest chyba najlepszy w te klocki) + klawiatura sterująca

polecam np:
jv1080
jv2080
xv3080

to są moduły bardzo dobrze brzmiące i w miare niedrogie posiadają bardzo fajne rhodesy i wiele innych fajnych brzmieN w xv 3080 masz dodatkowo znakomite brzmienia synthezatorów analogowych z tym że ten moduł jest akurat najdroższy z wymienionych. Jak byś chciał więcej wiedzieć to możesz pisać do mnie na meila
Klawiszowiec

low.on.ice

Re: Roland jv80 + SR-JV80-08

Post autor: low.on.ice » sobota 15 gru 2007, 12:30

......Chce sobie kupic klawisze. Co myslice o takim polaczeniu roland jv80 i modul brzmieniowy SR-JV80-08 Keyboards of the '60s & '70s. Chce uzyskac w zespole klimaty rhodes'a,vox'a itp. Z tego co sluchalem probki tego modulu to mozliwie to brzmi. Wiadomo, fundusze ograniczone.Moze macie jakis inny pomysl,zeby uzyskac taki efekt brzmieniowy?pozdro!! ...

Jeśli chodzi o okrojone fundusze to chyba dobry pomysł
Ale może napisz ile kasy możesz przeznaczyć
Powiem ci tak jeśli chodzi o rolanda jv80 to już nieco archaiczne brzmienie ale karta sr-jv80-08 jes bardzo dobra, ale bardzo trudno dostępna
Może poszukaj lepiej jakiegoś modułu (jeśli chodzi o rhodesy to roland jest chyba najlepszy w te klocki) + klawiatura sterująca

polecam np:
jv1080
jv2080
xv3080

to są moduły bardzo dobrze brzmiące i w miare niedrogie posiadają bardzo fajne rhodesy i wiele innych fajnych brzmieN w xv 3080 masz dodatkowo znakomite brzmienia synthezatorów analogowych z tym że ten moduł jest akurat najdroższy z wymienionych. Jak byś chciał więcej wiedzieć to możesz pisać do mnie na meila...
jeżeli to twój pierwszy klawisz(wnioskuje po funduszach)to może ci przeszkadzać mała polifonia (28głosów)i ośmioczęściowy multitimbrial-o ile bierzesz pod uwagę podpięcie pod sekwencer.pozatym to niema wbudowanego sekwencera...jak xp50 czy 80.polecam więc jv1080-jest tak bardzo popularny ze kupisz go za podobną sume a napewno łatwiej go dostaniesz.JV2080 jest drogi.xv3080jeszcze droższy.sam mam 1080 i ma on 16 kanałów midi,noi co bardzo ważne 64głosy polifonii.doskonałe brzmieniedo filmów,dobre organy,własciwie wszystko brzmi ok poza pianinem,ALEjeśli masz konto to kartę 60&70 kupisz na ebay uk,waży ona tyle co czekolada więc za przesyłkę zapłacisz przysłowiowe dwa złote więcej,4 karty w niego wsadzisz,popatrz też za kartami PCM-wsuwane z przodu,ja taką mam:PCM1-01 piano selection i muszę powiedzieć ze jest doskonała a kosztuje mniej niż połowa expansion board.pomyśl tez nad rzadszymi perełkami w podobnej cenie jak ensoniq sqr,lub mirage-ten sam rom co w jv1080+dwa razy lepsze przetworniki za czym idzie-brzmienie.obydwa pod kątemrhodes,organ,Epiano itp.są perfekcyjne.kosztują tylesamo lub mniej i MOŻNA je dostać,do tego klawiatura-wybór duży masz...eventualnie popatrz za EMU proteus pk6,vintage keys,kawai k1 i k4,ten drugi bardziej do padów,alesis s4+.Wszystko powyżej podobnie kosztuje i jak poszukasz to znajdziesz...bo myślę,wiesz tak było ze mną...jak kupisz jv80 szybko będziesz chcał kupić kolejny sprzęt i kolejny..może więc lepiej zainwestuj w któryś z podsuniętych pomysłów...pozdrawiam
co moog to żaden inny nie moog

ODPOWIEDZ