Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
-
goodsound
autor: goodsound » niedziela 22 maja 2011, 10:17
Cześć,
mam pytanie natury logistyczej:-)
mianowicie posiadam bibliotekę kilku tysięcy próbek/sampli wav i w związku z tym szukam narzędzia które pozwoli mi sprawnie i szybko przesłuchiwac próbki w cubase bez ich importowania do projektu... w sensie chcę mieć cały czas widoczną listę z nazwami plików wav, które w razie potrzeby szybko odsłucham i przeniosę do okna projektu... dealnie byłoby też aby można przesłuchiwać kilka pętli jednocześnie przed eksportem w obszar projektu i przy akompaniamencie już zaimportowanych ścieżek...
z góry dzięki za pomoc
czarna muza dobry sound Quincy Jones
-
gft.
autor: gft. » niedziela 22 maja 2011, 10:32
...
Cześć,
mam pytanie natury logistyczej:-)
mianowicie posiadam bibliotekę kilku tysięcy próbek/sampli wav i w związku z tym szukam narzędzia które pozwoli mi sprawnie i szybko przesłuchiwac próbki w cubase bez ich importowania do projektu... w sensie chcę mieć cały czas widoczną listę z nazwami plików wav, które w razie potrzeby szybko odsłucham i przeniosę do okna projektu... dealnie byłoby też aby można przesłuchiwać kilka pętli jednocześnie przed eksportem w obszar projektu i przy akompaniamencie już zaimportowanych ścieżek...
z góry dzięki za pomoc
...
W kiełbasie po za samym oknem Importu są jeszcze okienka Media Bay/Loop/Samples przeznaczone właśnie do przeszukiwania dźwięków.
-
mrbm
autor: mrbm » niedziela 22 maja 2011, 11:46
A czy jest jakiś browser (wav, rex, acid), który może współpracować z dowolnym DAW'em i umożliwia podgląd sampli z dostosowaniem do tempa projektu w hoście?
Core i5, 16GB RAM, Sonar8 Producer, NI Komplete 7, VSLinstruments, Symphobia, Tonehammer Requiem, CineOrch, Hollywoodwinds, Drums of War
-
katox
autor: katox » niedziela 22 maja 2011, 12:43
...A czy jest jakiś browser (wav, rex, acid), który może współpracować z dowolnym DAW'em i umożliwia podgląd sampli z dostosowaniem do tempa projektu w hoście? ...
ja przyłączę się do tematu ale mnie interesuje taka aplikacja jak Total Commander do porządkowania sampli. Chodzi o to, że jak odpale sobie taką aplikację "stand alone" to odpalają mi się dwa okienka. a po najechaniu na sampel on się odpala. byłoby super gdyby taka aplikacja istniała:)