FL - nagranie wokalu

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
Awatar użytkownika
zeus
Posty: 18
Rejestracja: czwartek 25 lip 2002, 00:00

FL - nagranie wokalu

Post autor: zeus » niedziela 10 kwie 2005, 12:07

Witam. Czy może ktoś mnie " oświecić", w jaki sposób w FL Studio, (chodzi mi oczywiście o wykonanie kolejnych kroków), nagrać ścieżkę z wokalem? Z góry wielkie dzięki!!!!
Jestem po 50-ce, zajmuję się tworzeniem muzyki, szukam najlepszych programów w tej materii.

Awatar użytkownika
ziolek
Posty: 70
Rejestracja: niedziela 12 gru 2004, 00:00

Re: FL - nagranie wokalu

Post autor: ziolek » niedziela 10 kwie 2005, 17:46

...Witam. Czy może ktoś mnie " oświecić", w jaki sposób w FL Studio, (chodzi mi oczywiście o wykonanie kolejnych kroków), nagrać ścieżkę z wokalem? Z góry wielkie dzięki!!!! ...

**********************

http://www.forums.mixgalaxy.ru/viewtopic.php?t=8078

Znasz rosyjski to poszukaj tam.Powodzenia.

Awatar użytkownika
Sloniu
Posty: 1
Rejestracja: niedziela 10 kwie 2005, 00:00

Re: FL - nagranie wokalu

Post autor: Sloniu » niedziela 10 kwie 2005, 21:09

...Witam. Czy może ktoś mnie " oświecić", w jaki sposób w FL Studio, (chodzi mi oczywiście o wykonanie kolejnych kroków), nagrać ścieżkę z wokalem? Z góry wielkie dzięki!!!! ...

**********************



jest taka mozliwosc na frucie 5. ale jest to bardzo niewygodna sprawa, lepiej wyeksportowac utwor (najlepiej w wavie) i dograc wokal np. w cool edicie, acidzie czy nuendo. jesli chesz puzniej podstawic sobie wokal we frucie to otwierasz paly liste i po sekwenserem paternów amsz taki bajer an dodawanie wokali otwierasz sciezke i hula

Gitarzysta

Zbynia
Posty: 7628
Rejestracja: sobota 09 paź 2004, 00:00

Re: FL - nagranie wokalu

Post autor: Zbynia » niedziela 10 kwie 2005, 21:11

daj sobie spokój - frutek to program do tworzenia a nie nagrywania czegokolwiek - lepiej znajdz sobie inny program do nagrywania zamiast sie meczyc...



stare porzekadlo brzmi - jak cos jest do wszystkiego jest do niczego...

(wyjatek stanowi młotek:D)

Awatar użytkownika
allajah
Posty: 5
Rejestracja: niedziela 10 kwie 2005, 00:00

Re: FL - nagranie wokalu

Post autor: allajah » niedziela 10 kwie 2005, 21:26

FL tu kpi sprawę, wogole sie do tego nie nadaje ... Lepiej jak wyeksportujesz sobie petle do Nuendo, albo Acida i tam zgrasz wokal...

Potem wracasz do FL, dajesz Insert>Audio clip, wybierasz plik, otwierasz...Montujesz



Pozdrawiam
[addsig]

Awatar użytkownika
przemal
Posty: 179
Rejestracja: piątek 28 cze 2002, 00:00

Re: FL - nagranie wokalu

Post autor: przemal » poniedziałek 11 kwie 2005, 00:05

...FL tu kpi sprawę, wogole sie do tego nie nadaje ... Lepiej jak wyeksportujesz sobie petle do Nuendo, albo Acida i tam zgrasz wokal...

Potem wracasz do FL, dajesz Insert>Audio clip, wybierasz plik, otwierasz...Montujesz



Pozdrawiam

...

**********************



kupować Nuendo, by dograć wave'a z wokalem, który i tak pójdzie do Friuta???

Chryste...
Jestem absolwentem ASP w Krakowie, a więc jestem z innej branży :) Tworzenie muzyki traktuję jako hobby (bardzo ważne dla mnie hobby!).

Awatar użytkownika
flove
Posty: 310
Rejestracja: piątek 22 sie 2003, 00:00

Re: FL - nagranie wokalu

Post autor: flove » poniedziałek 11 kwie 2005, 00:19

......FL tu kpi sprawę, wogole sie do tego nie nadaje ... Lepiej jak wyeksportujesz sobie petle do Nuendo, albo Acida i tam zgrasz wokal...

Potem wracasz do FL, dajesz Insert>Audio clip, wybierasz plik, otwierasz...Montujesz



Pozdrawiam

...

**********************



kupować Nuendo, by dograć wave'a z wokalem, który i tak pójdzie do Friuta???

Chryste... ...

**********************



tak ... sluszna uwaga, to chyba "mało" mądre ... :] ...

Awatar użytkownika
Bartolomeo
Posty: 223
Rejestracja: sobota 13 lis 2004, 00:00

Re: FL - nagranie wokalu

Post autor: Bartolomeo » poniedziałek 11 kwie 2005, 09:00

...FL tu kpi sprawę, wogole sie do tego nie nadaje ... Lepiej jak wyeksportujesz sobie petle do Nuendo, albo Acida i tam zgrasz wokal...

Potem wracasz do FL, dajesz Insert>Audio clip, wybierasz plik, otwierasz...Montujesz



Pozdrawiam

...

**********************

Ja po wyeksportowaniu juz bym z materiałem nie wraceł do fl, ale moze to indywidualna sprawa

Może ustalmy jakie oprogramowanie juz posiada zainteresowany

Awatar użytkownika
zeus
Posty: 18
Rejestracja: czwartek 25 lip 2002, 00:00

Re: FL - nagranie wokalu

Post autor: zeus » poniedziałek 11 kwie 2005, 09:43

......FL tu kpi sprawę, wogole sie do tego nie nadaje ... Lepiej jak wyeksportujesz sobie petle do Nuendo, albo Acida i tam zgrasz wokal...

Potem wracasz do FL, dajesz Insert>Audio clip, wybierasz plik, otwierasz...Montujesz



Pozdrawiam

...

**********************

Ja po wyeksportowaniu juz bym z materiałem nie wraceł do fl, ale moze to indywidualna sprawa

Może ustalmy jakie oprogramowanie juz posiada zainteresowany ...

**********************

Mam ACID Pro 5, wczoraj nagrałem ścieżkę wokalu, ale niewim jak ją skonwertować do Wava?
Jestem po 50-ce, zajmuję się tworzeniem muzyki, szukam najlepszych programów w tej materii.

Awatar użytkownika
zeus
Posty: 18
Rejestracja: czwartek 25 lip 2002, 00:00

Re: FL - nagranie wokalu

Post autor: zeus » poniedziałek 11 kwie 2005, 09:45

.........FL tu kpi sprawę, wogole sie do tego nie nadaje ... Lepiej jak wyeksportujesz sobie petle do Nuendo, albo Acida i tam zgrasz wokal...

Potem wracasz do FL, dajesz Insert>Audio clip, wybierasz plik, otwierasz...Montujesz



Pozdrawiam

...

**********************

Ja po wyeksportowaniu juz bym z materiałem nie wraceł do fl, ale moze to indywidualna sprawa

Może ustalmy jakie oprogramowanie juz posiada zainteresowany ...

**********************

Mam ACID Pro 5, wczoraj nagrałem ścieżkę wokalu, ale niewim jak ją skonwertować do Wava?...

**********************

PS. Oczywiście z ACIDa !!!
Jestem po 50-ce, zajmuję się tworzeniem muzyki, szukam najlepszych programów w tej materii.

ODPOWIEDZ