nexus i sprzęt z podobnymi brzmieniami?

Jeśli chcesz zasięgnąć rady, podzielić się doświadczeniem w trudnej sztuce samodzielnego programowania - to tu jest miejsce, aby tego dokonać.
pyza

Re: nexus i sprzęt z podobnymi brzmieniami?

Post autor: pyza » piątek 31 paź 2008, 09:53

No właśnie ni na tym żecz polega żeby się chwalić że ja mam sprzet i moja muza jest lepsza - a ja mam soft i to właśnie moja jest lepsza.
Są ludzie któży mają super klocki i zepsują całą robote.A znam również ludzi któży na byle czym zrobią genialną produkcje.To zależy od człowieka jaką ma fantazje.Jeżeli chodzi o mnie to potrzebuję virusa snow tylko dla własnej wygody żeby łatwiej mi było mix zrobić i co za tym idzie szybciej.
A tak odbiegając od tematu podpowiedzcie tylko rozsądnie ile przeciętny klient może zapłacić mi za PowerCore z virusem na pokładzie,chcę go sprzedać tylko nie chcę odstraszyć klienta ceną a zdrugiej strony nie chcę być zbyt dużo stratny.
cubase 4 komplete 5 powercore fw samplelord extreme sample conwerter

Awatar użytkownika
gajosmix

Post autor: gajosmix » piątek 31 paź 2008, 14:36

O Dźizus co to za brednie - Omnisphere, Stylux RMX i inne. Powiedz jeszcze, że REal Strat z Amplitube >?!
Kolego używałem tego i jeszcze więcej ... 18 lat w branży i wiem co mowię. Zresztą .. pogadaj z dźwiękowcami i realizatorami nagrań... mi wierzyć nie musisz. Powiedz im, że przyjdziesz do studia nagrać partie gitar za pomocą Omnisphere ...
Właśnie ostatnio nagrywałem coś ostatnio m/in na Omni i RMX-sie,ale ja mieszkam w NY a tutaj jak sam wiesz dżwiękowcy są do bani...
Dzięki że mnie oświeciłeś,18 lat w branży tylko nie napisałeś w jakiej kolego,krawiectwa lekkiego???...
Pierwsze ... nie obrażaj ! zasady... poczytaj regulamin!
Po drugie pochwal się tym co nagrałeś i jak nagrałeś "gitary z Omnisphere"

I podaj adres tego studia w NY ... nie tylko Ty tam mieszkasz ...

Loopwiz

Post autor: Loopwiz » sobota 01 lis 2008, 00:26

I podaj adres tego studia w NY ... nie tylko Ty tam mieszkasz ... ...
Po pierwsze: nie obrażam tylko odpowiadam na zarzut że bredzę,wypowiadając się pozytywnie na temat produktów Spectrasonics,które należa nie tylko według mnie do najlepiej brzmiących VSTi i sampli dostępnych na rynku,o czym świadczyć może długa lista ich użytkowników,których profesjonalizm nie podlega żadnej dyskusji.Myślę więc że moje wątpliwości na temat branży którą reprezentujesz są jak najbardziej uzasadnione i Twoja ignorancja jak najbardziej je usprawiedliwia.
Co do studia to posiadam własne,a moją twórczością nie zamierzam się chwalić ponieważ nie cierpię z powodu niedowartościowania.
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
gajosmix

Post autor: gajosmix » sobota 01 lis 2008, 01:12

...

Po pierwsze: nie obrażam tylko odpowiadam na zarzut że bredzę,wypowiadając się pozytywnie na temat produktów Spectrasonics,które należa nie tylko według mnie do najlepiej brzmiących VSTi i sampli dostępnych na rynku,o czym świadczyć może długa lista ich użytkowników,których profesjonalizm nie podlega żadnej dyskusji.Myślę więc że moje wątpliwości na temat branży którą reprezentujesz są jak najbardziej uzasadnione i Twoja ignorancja jak najbardziej je usprawiedliwia.
Co do studia to posiadam własne,a moją twórczością nie zamierzam się chwalić ponieważ nie cierpię z powodu niedowartościowania.
Pozdrawiam....
... dla jednych Nexus jest najlepszy dla innych Colossus a listy użytkowników danego instrumentu mają prawie wszystkie firmy.
Szkoda tylko, że nie chcesz pochwalić się nam swoimi produkcjami, bo chętnie posłuchalibyśmy tych gitar i brzmienia Spectrasonics, które tak zachwalasz Byłem na stronie tejże firmy i nie zachwyciłem się tymi brzmieniami. A jesli już miałbym wybierać to według mojej opinii najlepsze próbki i presety ma firma eastwest z Colosusem na czele. Polecam.

Loopwiz

Post autor: Loopwiz » sobota 01 lis 2008, 03:00

......

Pozdrawiam....
... dla jednych Nexus jest najlepszy dla innych Colossus a listy użytkowników danego instrumentu mają prawie wszystkie firmy.
Szkoda tylko, że nie chcesz pochwalić się nam swoimi produkcjami, bo chętnie posłuchalibyśmy tych gitar i brzmienia Spectrasonics, które tak zachwalasz Byłem na stronie tejże firmy i nie zachwyciłem się tymi brzmieniami. A jesli już miałbym wybierać to według mojej opinii najlepsze próbki i presety ma firma eastwest z Colosusem na czele. Polecam.

Jeszcze wczoraj pisałeś że wszystkie VSTi są do bani,dzisiaj najlepsze presety ma East West.Piszesz że nie podobają Ci się brzmienia Spectrasonics z ich strony a znasz przecież RMX i wszystkie inne z autopsji,więc po co Ci słuchać demos skoro masz go w domu?
Teraz Colossus....Dobry soft tylko już go nie produkują,od pewnego czasu zastąpił go Goliath.

ODPOWIEDZ