cubase 6
Re: cubase 6
hmm, mnie nie przekonuje, z 4 do 5 było więcej ciekawych zmian
Dla mnie też bez szału.
Choć audio kwantyzacja w jakiejś ludzkiej formie by się jednak przydała czasem.
Zapewne dodadzą też coś w wersji 6.5, w przyszłym roku ;).
- Piotr
Zapewne dodadzą też coś w wersji 6.5, w przyszłym roku ;).
- Piotr
O, moze Ty mi Piotrze pomorzesz..
o ile na 32 bitowym systemie bez problemu zrobilem aktualizacje do cubase 5.5.2 to na xp64 bit mam problemy, cos z net framework...
...syncrosoft zaktualizowany
o ja, blad
powinno byc
pomożesz ;)
powinno byc
pomożesz ;)
...O, moze Ty mi Piotrze pomorzesz..
o ile na 32 bitowym systemie bez problemu zrobilem aktualizacje do cubase 5.5.2 to na xp64 bit mam problemy, cos z net framework...
...
Zrób sobie aktualizację Windows w trybie "custom". Stamtąd zainstaluj Microsoft Net i wszelkie aktualizacje do niego.
- Piotr
...
Zrób sobie aktualizację Windows w trybie "custom". Stamtąd zainstaluj Microsoft Net i wszelkie aktualizacje do niego.
- Piotr
- Jarek_Zand
Obejrzałem, poczytałem, posłuchałem i jak dla mnie to papcio Steinberg chce mnie znowu naciągnąć na płatny update. Tylko że ja jakoś nie widzę powodu do chwytania się za portfel tym razem. Poczekamy, zobaczymy.
...Zapodasz?
http://groups.google.com/group/pl.rec.muzyka.bin/msg/7914ce9e555e97c2?pli=1
http://groups.google.com/group/pl.rec.muzyka.bin/msg/7914ce9e555e97c2?pli=1
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!
Czy ktoś z was zainstalował nowe C6. Macie jakieś spostrzezenia dotyczace zmian ?
W audio kwantyzację się jeszcze nie bawiłem, ale ogólnie bardzo pozytywne wrażenia mam z tej nowej wersji.
Niektóre udogodnienia w kwestii edycji kontrolerów są bardzo przydatne. Zestaw symulacji gitarowych, moim zdaniem bardzo fajny.
Poprawili też denerwujące błędy, które dawały mi się we znaki. Np. anty-latencja przy nagrywaniu, której w żaden znaleziony w necie sposób nie dawało się naprawić, wszystkie okienka teraz można zrobić Always on top, przez co nie rozwala nam się layout, jak otwieramy okno crossfade-ów. Prawidłowe działanie Reverence na ścieżce FX i grupach też jest przywrócone.
Wygląd też pomimo pozorów ma znaczenie i w tym wypadku, C6 wypada bardz przyjemnie.
Do C5.5 już nie wracam. Wszystko działa bardzo stabilnie w nowej wersji, nie zauważyłem jakichś błędów.
- Piotr
Niektóre udogodnienia w kwestii edycji kontrolerów są bardzo przydatne. Zestaw symulacji gitarowych, moim zdaniem bardzo fajny.
Poprawili też denerwujące błędy, które dawały mi się we znaki. Np. anty-latencja przy nagrywaniu, której w żaden znaleziony w necie sposób nie dawało się naprawić, wszystkie okienka teraz można zrobić Always on top, przez co nie rozwala nam się layout, jak otwieramy okno crossfade-ów. Prawidłowe działanie Reverence na ścieżce FX i grupach też jest przywrócone.
Wygląd też pomimo pozorów ma znaczenie i w tym wypadku, C6 wypada bardz przyjemnie.
Do C5.5 już nie wracam. Wszystko działa bardzo stabilnie w nowej wersji, nie zauważyłem jakichś błędów.
- Piotr
hmm, tym razem nie dam im zarobić, wstrzymam się do c7....nie wiem czy dam rade
nie wiem tez co mogliby poprawic w kolejnych wersjach,
chyba dokładać kolejne pluginy aniżeli zmieniac cos w silniku...
gdyby sie jeszcze uruchamiał tak szybko jak reaper...:)
nie wiem tez co mogliby poprawic w kolejnych wersjach,
chyba dokładać kolejne pluginy aniżeli zmieniac cos w silniku...
gdyby sie jeszcze uruchamiał tak szybko jak reaper...:)