Spectrasonics Omnisphere

Jeśli chcesz zasięgnąć rady, podzielić się doświadczeniem w trudnej sztuce samodzielnego programowania - to tu jest miejsce, aby tego dokonać.
Awatar użytkownika
a
Kontakt:

Re: Spectrasonics Omnisphere

Post autor: a » piątek 08 sty 2010, 22:34

...Przepraszam, czy mógłby ktoś przypomnieć jak omnisphere wskazać jego brzmienia ale z poprzedniej instalacji?
Byłem zmuszony stawiać system na nowo, zainstalowałem tylko sam instrument który jest widoczny w kubusiu, wszystko ok ale musze wskazać mu jego brzmienia znajdujące sie na innym dysku, to samo tyczy się triliana
Z góry dziekuję za pomoc
tadek...

Steam. robisz skrót i wklejasz do folderu z programem. Nie mam tego przed sobą, ale chodzi o folder programowy Spectrasonics, który powinien byc w MOich Dokumentach/All Users/itd. o ile mowa o PC. Czasami trzeba zaznaczyć wyświetlanie plików ukrytych w komputerze by ten folder odnalezc.

Jak masz program (nie sam DLL) zainstalowany w innym miejscu, to tam wklejasz skrót do Steam.

http://www.superstereo.pl

DZ1

Re: Spectrasonics Omnisphere

Post autor: DZ1 » sobota 09 sty 2010, 01:29

...W ramach wyjaśnień ja mam Peceta więc możliwa by była wymiana po prostu samego procka i dokupienia kości RAM. Przynajmniej mi tak przyszło do glowy.

Piszesz ze masz c2d 1,86 czyli model e6300.Tez mam ten procek. Niewiem czy wiesz ale wyszła seria tego konkretnego modelu, która dobrze sie kręci. Polecam sprawdzic. Jesli dasz za dużą czestotliwosc komp ci nie wsanie ale wtedy robisz reset biosu za pomocą zworki ktora najczesciej znajduje sie blisko bateri do biosu na pł. gł. Ja swojego procka bez problemu krece do 3GHz, (na asusie p5b) dopiero przy 3,2 zaczynaja dziac sie problemy ze stabilnością i niewiem czym to dokładnie jest spowodowane bo nieznam sie za bardzo na OC. Podnosze jedynie szyne fsb, podobno trzeba jeszcze zwiekszyc napiece na procku ale niewiem o ile a niechce ryzykować uszkodzenia procka albo czegos innego.

Możliwe wiec ze unikniesz wymiany procka przez podkrecenie obecnego, jesli 2x 1.86 GHz to bedzie jednak za mało.

Pozdr,

ODPOWIEDZ