...Gajos ma KOrga m3 i midi puszcza z korga i cała w tym filozofia. Ja moje midy przepuszczam przez Korga Pa2xpro i brzmia identycznie i trwa to tyle i ile utwor midi;). Pozdrawiam

...
Witam, nie nie mam korga M3 - ... w moim poście powinno być ... M3, które ja wykorzystuje podczas wystepów "na żywo" ( Korg należy do kogoś innego ).
Od Redakcji ... Mała ma prośba do kolegi gajosmix: nie warto się u nas unosić bez poważnej przyczyny
Myślę, że te słowa powinna redakcja skierować nie tylko do mnie ?
Jeśli ktoś zarzuca mi amatorstwo, nie zapoznając się wcześniej z tematem, pisze to co mu ślina na język przynosi to mam prawo odpowiedzieć bo po:
pierwsze: nie trzyma się tematu, drugie: opowiada bajki, trzecie: potem przyznaje się do błędu i zwraca honor ( i bardzo słusznie ), czwarte: ja odpuszczam i się godzę zapominając o powyższym. Na tym polega rozmowa która czasem i niestety przeradza się w coś więcej niż tylko "łagodna" wymiana zdań... Ale to wady i zalety wszystkich for internetowych o czym zapewne Szanowna Redakcja doskonale wie. I po to są moderatorzy czuwający nad regulaminem.
Co do podstaw midi to jak najbardziej Masz rację w tym co piszesz.
Podstaw uczylem się już w latach 90 tych pracując na świetnym Atari z midi ( pewno przypominasz sobie ten sprzęt ?! ) i Cubasie i posiłkując się wiedzą książkową o midi. Tworząc muzykę w tym standardzie musiałem poznać komunikaty midi, SYStem Exlusive, wartości a w momencie zakupu instrumentu zgodnego ze standardem XG dodatkowych informacji, które skąd inąd musiałem zdobywać sam ( nie było internetu, googli itp ) by uzytkownicy instr., klawiszowych zgodnych z Gm i XG usłyszeli dokładnie to co chcę.
Zabawa , nauka i przygoda była wspaniała, ucząca a tę wiedzę wykorzystuje w codziennej pracy do dziś. Teraz, wiele osób nawet nie wie, że istnieje coś takiego jak SysEx.
Co do tego wszystkiego co tutaj piszemy to mam jedną zasadę: muzykę się słyszy i czuje - nie ważne na czym, i jak była "robiona". Zwykłego "zjadacza chleba" to nie interesuje.
I tym kieruje się w życiu i kierować będę.
Jeśli uda mi się uzyskać od Was cenne rady, które będę mógł "zaprząc" w swojej pracy będę tym bardziej szczęśliwy.
Pozdrawiam