W porządku - zboczenie zboczeniem, należy jednak ważyć moment kiedy celebrować i doceniać (a w przypadku Piotrowego tłumaczenia nie ma mowy o ślepo ulokowanym entuzjaźmie z naszej strony), a kiedy brać pod lupę i korygować,To rozbija euforię i przypomina próbę na wstępie przetrząsania człowieka,który wypracował coś,co inni przez wiele lat na rynku świadomie i "parabolicznie omijali",albo zażądaliby,"odpowiednich zapłat".
Sebson, czy Ty przypadkiem nie masz problemów z poczuciem własnej wartości? Od kiedy jakaś delikatna sugestia oznacza „branie pod lupę, korygowanie, rozbijanie euforii, przetrząsanie człowieka". Powtarzam, że w żaden sposób nie krytykowałem pracy Piotra ani jego osoby - nie użyłem ani jednego wyrazu krytycznego. Wręcz przeciwnie — jestem pełen podziwu, że mu się chciało i udało. Zasugerowałem pewne rozwiązanie i nie wymuszałem go - jak się uważnie wczytasz, polemizowałem tylko z osobą, która zarzuciła brak zasadności mojego rozwiązania - gdzie miałem to zrobić - w osobnym wątku? Nie ma takiej zasady w regulaminie tego forum.
Przykłady korekt podane przez Ciebie były zupełnie nieużyteczne - co wyeksponował Jabu, stąd założyć że jesteś profesjonalistą w branży było ryzykowne.
To czy okazały się użyteczne, czy nie, to jedna sprawa. Można przyjąć różne rozwiązania. Chodzi o to, czy zasadne. To co wyeksponował Pan_Jabu (lubię jego posty - jest rzeczowy i stara się zachować obiektywizm), to też tylko jego opinia. Internet uczy pokory - możesz hobbystycznie robić doktorat z powiązania funkcji językowych i skuteczności GUI, przez 15 lat brać udział w głównych lokalizacjach w Polsce, zarządzać przez wiele lat dużym zespołem tłumaczy i korektorów. I co? Na tym forum dowiesz się, że masz nierówno pod sufitem, jesteś oszołomem i takie tam. Za jedną sugestię i próbę rzeczowej argumentacji.
Prześpij się z tym ,a my poczekamy na Twoją wersję darmowego patcha - założysz post - my Ci stosownie pogratulujemy.Mam nadzieję, że jesteś teraz umotywowany....
Daruj sobie protekcjonalny ton. Zależy mi na Reaperze, ponieważ widzę w nim ogromny potencjał. Nie używam go do codziennej pracy, ponieważ nie ma kilku istotnych dla mnie funkcji. Jestem jednak przekonany, że z roku na rok będzie coraz silniejszym graczem na rynku. Jego lokalizacja może pomóc w promocji wśród polskich userów - będzie to pierwszy spolszczony DAW i w dodatku za dobre pieniądze. Stąd moje zainteresowanie tym postem oraz chęć pomocy.
Jeżeli zawiniłem, przepraszam Piotra oraz inne osoby, które błędnie odczytały moje intencje. Mea culpa, Panowie.