Extreme Sample Converter 3 rośnie GIGANT

Jeśli chcesz zasięgnąć rady, podzielić się doświadczeniem w trudnej sztuce samodzielnego programowania - to tu jest miejsce, aby tego dokonać.
WG

Extreme Sample Converter 3 rośnie GIGANT

Post autor: WG » czwartek 16 lut 2006, 21:01

A zanim GIGANT Sampler.

IMHO warto brać - dlaczego ?

Użytkownicy którzy zakupią już teraz konwerter otrzymają VSTi Sampler za zaledwie 50 ZŁ. To naprawdę niewiele według tego co będzie oferował. Będzie szybszy niż Kontakt, Halion i Giga, będzie czytał z dysku, import w locie z najprzeróżniejszych formatów.

Czego chcieć więcej od takiej sprawnej "maszynki" - ja zawsze o takiej marzyłem, widok 25% CPU i 256 głosów polifonii normalnie dodaje człowiekowi lekkiej adrenalinki Strach pomyśleć co się dzieje na procesorze 4Ghz bo testuje na słabym raczej sprzęcie.

Jest dużo szybszy od SFZ.

Trochę zagadkowo to ująłem, ale ten sampler prawopodobnie KOSI wszystko co do tej pory chyba wymyślono a na pewno skosi takich gigantów jak Kontakt, Halion i GigaSampler. Aczkolwiek konkurencja czyha gdzie indziej i chyba domyślam się gdzie. Oczywiście jeżeli mówimy o szybkości pracy i działania. Interfejs również będzie bardzo prosty i po prostu skuteczny, po prostu dla muzyków. Można będzie wybrać własny kolorek interfejsu również.

Pojawił się wątek o starszej wersji konwertera jednakże warto zacząć od nowa gdyż to nowy soft a powinno dyskutować się o tym co nowe, jeżeli jest o czym dyskutować bo zainteresowanie jest rzekłbym gorzej niż słabe - i to nieco martwi . Z drugiej strony również eksperymentuje z cenami na polskim rynku i jakbym się nie starał to wychodzi, że zawsze jest źle

mellodeque, Adasko: Odnośnie NKS - panowie niestety ale nie jestem w stanie nic zrobić w tej kwestii bo to jest format skompresowany i znany tylko w Native i niech tak zostanie lepiej

"Extremalnie" już zakręcony

Włodek

WG

Re: Extreme Sample Converter 3 rośnie GIGANT

Post autor: WG » czwartek 16 lut 2006, 21:15

Aby ułatwić nawigację link dla zainteresowanych:

Extreme Sample Converter 3

mellodeque
Kontakt:

Post autor: mellodeque » czwartek 16 lut 2006, 22:15

no bobra... niech będzie, ze NKS nie będzie...

no cóż, trzeba będzie obadać te nowe cudo - jak sie na moich dwóch rdzeniach zachowa...jesli będzie z nich kożystać,to biorę w Ciemno... zresztą już piszę maila...;)

Jesli czegoś nie jesteś pewien - nie pisz.
http://khyro.com | http://promusic.pl/forum/

WG

Post autor: WG » czwartek 16 lut 2006, 22:42

...no bobra... niech będzie, ze NKS nie będzie...

Nic nie poradzę - siła wyższa.

no cóż, trzeba będzie obadać te nowe cudo

Ano trzeba trzeba.

To cudo - zabrzmiało groźnie Może bez przesady cudotwórcą nie chę być

Sampler na pewno nie wykorzysta możliwości 2-rdzeniowej pracy.

Powód bardzo prosty.

Na razie nie stać mnie na taką maszynę

Może jak dobrze pójdzie sprzedaż z EXSC. Jest tyle rzeczy, w które trzeba zainwestować a które pchnęły by produkty maksymalnie do przodu.

Ale po co dwa rdzenia jak sampler doskonale sobie radzi z jednym

Warunek procesor musi obsługiwać SSE i to wystarczy a to obsługuje w zasadzie każdy dzisiejszy procesorek.

pawello

Post autor: pawello » czwartek 16 lut 2006, 23:19

Szczerze?

Ja sie nie moge juz doczekac samplera..
[addsig]
pozdrawiam.

pawello

Post autor: pawello » czwartek 16 lut 2006, 23:30

Sorka ze tak jeden za drugim posty ale poczytalem kolejne nowosci na stronie.. Widze ze plany szeroko zakrojone - nawet poukladane po kolei.. Tylko zeby Ci Mr WG starczylo energii zeby to ZROBIC co zaplanowales tak ladnie na stronie! Poki co - na pewno w demo juz zauwazylem pewne mankamenty - zapakowalem do VSTi Convertera MDA ePiano - i otrzymalem przeterowane sample.. Dodam ze nie mialem dostepu do ustawien instrumentu - korzysta on z tzw domyslnego interfejsu - byc moze dlatego.. Bardzo czekam na sampler - jesli bedzie stabilny to bedzie to rewolucja na miare swiatowa i wrecz niezbedne narzedzie! Szkoda ze choc kawalka interfejsu nie widac - tylko specyfikacje techniczne mozna poczytac..
[addsig]
pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Tadeo
Kontakt:

Post autor: Tadeo » czwartek 16 lut 2006, 23:30

a moze tak nowa biblioteka brzmien do nowego samplera?

gdyby tak uderzyc w cos oryginalnego. Ludzie juz wymyslaja zupelnie dziwne rzeczy, egzotyka barw inianskich czy kolekcje rodem z najgłębszej afryki...

ja ze swej strony moge przygotowac kolekcje instrumentów kaszubskich.

mamy bazuny, diabelskie skrzypce, burczybasy...prawda że zapowiada się ciekawie?

pawello

Post autor: pawello » czwartek 16 lut 2006, 23:52

Wlasnie natrafilem na stary watek traktujacy o programach Mr WG.. Nie wiem z jakiej przyczyny mnie ominal..oto on ..teraz dopiero widze jak wielu ludzi choruje na porzadny sampleplayer - pisalem na ten temat z Mr WG juz dawno - pierwsze listy to jakos sprzed 2 lat sa.. Ale wlasnie tego chyba najbardziej ludziom trzeba - prostego importujacego rozne formaty sampleplayera.. Ciekawe ile bedzie kosztowac wersja developerska i jak w sumie bedzie sie nazywac produkt? Proponuje nazwe Extreme Sampler Chyba ze VSTi Sampler to juz oficjalna nazwa - jak ktos zwrocil uwage - gdy pojawi sie wersja DXi to nazwa bedzie troche nie trafiona DEMO Mr WG!! Czekamy bardzo!
[addsig]
pozdrawiam.

kolka

Post autor: kolka » czwartek 16 lut 2006, 23:58

...a moze tak nowa biblioteka brzmien do nowego samplera?

mamy bazuny, diabelskie skrzypce, burczybasy...prawda że zapowiada się ciekawie?

...

Witam,

Bardzo ciekawie!!!

I tak trzymać.

Awatar użytkownika
mr-hammond

Post autor: mr-hammond » piątek 17 lut 2006, 00:15

Świetny program ,za takie pieniądze to poprostu szok .

JA jestem oczywiscie na specjalnych prawach ( pewnie jak wiekszość ) z 60 % zniżką , wiec tym bardziej jest super :) .

A jak sampler bedzie taki super jak obiecujesz :) to chciałbym widzieć miny twórców Haliona :)

Miejmy nadzieje ze mściwi nie są ;) i ochrona nie bedzie konieczna .

pozdrawiam i powodzenia życze .

PAWEŁ

ODPOWIEDZ