autor: keyzone » poniedziałek 08 sie 2011, 09:37
Ok. Może poukładajmy to trochę. Na co sie tu wkurzamy? Na poziom kultury Roberta M...zgoda. Na prawdopodobne mały zasób wiedzy... to tez możliwe (niestety na końcu filmiku nie ma jakiegoś semifinalnego efektu zatem trudno to z merytorycznego punktu widzenia oceniać). Ale dlaczego zaczyna sie krytukować go za to, że kupił wokale do swoich numerów. Jesli sprawa jest legalna to nie ma o czym mówić. Przyznam, że nie oglądałem wcześniej filmików z jego udziałem na YT, bo musiałbym nonstop siedzieć przed kompem, a po czasie jaki poświęcam na produkcję i autoedukację (np. DVD EiS) po prostu szkoda mi zycia na to. Ale jak usłyszałem w radio "Shine On" to czułem, ze to swietny kawałek. Owszem, utrzymany w stylistyce Tocas Miracle Fragmy, ale to mi nie przeszkadzało. Słyszę przecież, że DJe na całym świecie mają tendencję to powielania sie nawzajem, bo dancefloor to troche takie Mamoniowo - ludzie w wiekszosci lubia tańczyć do czegoś co juz gdzieś słyszeli. Rozwój tutaj to raczej ciągła powolna ewolucja i inspirowana często udergroundowymi poczynaniami rewolucjonistów:-) Od razu spodobała mi się linia melodyczna i zastanawiałem sie kto to zaśpiewał. Tego w necie nie znalazłem, bo byc może za mało szukałem. Zatem szczerze mówiąc bardziej interesowałaby mnie GDZIE MOŻNA KUPIĆ TAKIE WOKALE!!!
Oczywiście fajnie byłoby, gdyby największe kariery robili ludzie z jednej strony skromni, kulturalni, a z drugiej strony nieprzeciętni indywidualiści. Ale wiemy, że tak nie jest i nigdy nie będzie.
Ale z drugiej strony trzeba czasami nazywać sprawy po imieniu...
www.digimatch.eu i7 950, 24GB RAM, E-mu 1616m PCIe, Cubase7, Ozone5 Advanced, Komplete7, EWQLSO Platinium Plus, Goliath, Stormdrum2 Pro, Omnisphere, Trilian, ARC, T-Racks3 CS Grand, Real Guitar, LPC, Noman Factory British Bund