Wypalanie płyty na 32 bity

Jeśli masz problem związany z komputerem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Recoil

Re: Wypalanie płyty na 32 bity

Post autor: Recoil » piątek 14 lis 2008, 13:13

...Jesli dobrze wykonasz wszystkie czynnosci związane ze zgraniem nie powinienes slyszec az takiej roznicy. Byc moze to roznice pomiedzy programami korymi je odsluchujesz. Staraj sie porównywac zawsze w tym samym programie. Najlepiej wykonaj ślepy test z pomocą kogoś innego. Czesto cyferki wpływają na efekt placebo.

...

Hmm... pobawie się trochę rodzajami ditheringu, może to coś pomoże. Zastanawia mnie tylko jedno... W Sonarze 8 jest 64 bitowy silnik audio. Mogę się mylić ale on w takim razie może zgrywać nagrania na 64 bity. Po co w takim razie takie cacko skoro i tak trzeba będzie to przekonwertować na 16 bity w audio...

Jeszcze raz dziękuje za pomoc

Awatar użytkownika
DJOZD

Post autor: DJOZD » piątek 14 lis 2008, 14:09

Hmm... pobawie się trochę rodzajami ditheringu, może to coś pomoże. Zastanawia mnie tylko jedno... W Sonarze 8 jest 64 bitowy silnik audio. Mogę się mylić ale on w takim razie może zgrywać nagrania na 64 bity. Po co w takim razie takie cacko skoro i tak trzeba będzie to przekonwertować na 16 bity w audio...

Jeszcze raz dziękuje za pomoc ...
Ponieważ czym innym jest obróbka sygnału i wielokrotne przetwarzanie sygnału roznymi procesorami + wewnetrzene zgrania i miksowanie. A czym innym jest zdegradowanie gotowego juz miksu po masteringu do 16 bit. Po to to jest. Mikisujesz i tworzysz w optymalnych warunkach a gotowy produkt redukujes ale tak by nie ucierpał mocno na brzmieniu. Uwierz mi ze glosna muzyka z jaką mamy teraz doczynienia w zupelnosci zadowala sie 16 bitami. Czasami nawet nie wykorzytuje tej rozdzielczosci w pełni.

Poszukaj na forum, bylo to tym wiele.
http://www.eis.com.pl/virtual/modules.php?op=modload&name=Forum&file=viewtopic&topic=12256&forum=8

http://www.eis.com.pl/virtual/modules.php?op=modload&name=Forum&file=search

http://www.eis.com.pl/virtual/modules.php?op=modload&name=Forum&file=viewtopic&topic=15298&forum=8

http://www.eis.com.pl/virtual/modules.php?op=modload&name=Forum&file=viewtopic&topic=12675&forum=8

Awatar użytkownika
mlodyGrzesiek

Post autor: mlodyGrzesiek » piątek 14 lis 2008, 14:15

W Sonarze 8 jest 64 bitowy silnik audio. Mogę się mylić ale on w takim razie może zgrywać nagrania na 64 bity.

przeliczanie danych przez procesor z szybkoscia 64bit to co innego niz rozdzielczosc 64bit w audio...

poprawic jesli sie mysle

Awatar użytkownika
smiechu

Post autor: smiechu » piątek 14 lis 2008, 17:49

przeliczanie danych przez procesor z szybkoscia 64bit to co innego niz rozdzielczosc 64bit w audio...
Stary jak masz takie brednie pisac to lepiej nie pisz Napisales teraz cos w stylu - "samochod jadacy z predkoscia 2km to nie to samo co samochod ktory przejechal 2km".... i o co chodzi??
Nie ma czegos takiego jak 64bitowa predkosc przesylu... ktos ostatnio napisal taka bzdure i juz sie rozprzestrzenia...
Predkosc to zawsze pochodna "czegos" po czasie...
Zapis i przetwarzanie w 64 bitach pozwala uzyskac wieksza dokladnosc obliczen i tyle... tyczy sie to procesora, jak i np silnika w sonarze mimo iz to nie do konca to samo istota jest identyczna...

Awatar użytkownika
Masters

Post autor: Masters » piątek 14 lis 2008, 23:29

A cóż to za pytanie ?
NA CD wypalasz muzę w 16 bitach.
32 bity możesz wypalić na płycie jako "dane" - w tym przypadku poprostu plik wave.

Pozdro!

Awatar użytkownika
mlodyGrzesiek

Post autor: mlodyGrzesiek » sobota 15 lis 2008, 00:55

...przeliczanie danych przez procesor z szybkoscia 64bit to co innego niz rozdzielczosc 64bit w audio...
Stary jak masz takie brednie pisac to lepiej nie pisz

chyba za krotko spalem

ODPOWIEDZ