Powermac G4 MDD - da radę?

Jeśli masz problem związany z komputerem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
kristofeRR

Re: Powermac G4 MDD - da radę?

Post autor: kristofeRR » poniedziałek 25 maja 2009, 18:00

...Zapomnialem dodac - chyba nie baw sie w Leoparda na tym - raczej Tiger bo Leos moze miec troche za wielkie wymagania jednak... Mialem Leosia przez chwile na moim laptopie kiedy go kupilem - tak zostal dostarczony. Zainstalowalem Tygrysia ktory do tego sprzetu jest przypisany i raczej chodzi lepiej.

...
Raczej celuje w tygrysa. Nie mam jeszcze żadnego toneporta, ale gdybym kupił mac'a to bym kupił interfejs.
Są jeszcze mdd 1,25 w dualu, tak więc to dopiero maszyna :D
Na allegro jest pare, ale z zakupem musze jeszcze troche poczekać.
Ale dziękuję za wszystkie wypowiedzi, bardzo mi się przydały.

Pozdrawiam
Chciałbym w przyszłości zajmować się realizacją dźwięku.

perfektsound

Post autor: perfektsound » poniedziałek 25 maja 2009, 20:28

...Zapomnialem dodac - chyba nie baw sie w Leoparda na tym - raczej Tiger bo Leos moze miec troche za wielkie wymagania jednak... Mialem Leosia przez chwile na moim laptopie kiedy go kupilem - tak zostal dostarczony. Zainstalowalem Tygrysia ktory do tego sprzetu jest przypisany i raczej chodzi lepiej.
Swieta prawda. Tez mam jeszcze m.in starszego Maka, z PPC, postaw na nim 10.4.11 i masz rakiete. Leopard sam w sobie zzera moc kompa, Tiger minimalnie obciaza i wiecej mocy masz dla programow muzycznych.
Alternatywna muzyka elektorniczna.

cezex

Post autor: cezex » poniedziałek 25 maja 2009, 21:05

Na G4 2x450MHz odpaliłem bez żadnych problemów ponad 60 ścieżkowy projekt w Protools. ...
Projekt z pluginami czy gołe ślady ?
Były jakieś pluginy bo to był gotowy miks, ale nie bawiłem się bo chodziło mi tylko o eksport do OMF. No i nie wszystkie regiony się nachodziły, nie wyszystko grało na raz.

Awatar użytkownika
kristofeRR

Post autor: kristofeRR » wtorek 26 maja 2009, 20:47

...Ja zamiast w garageband bym poszedł w strone starszych wersji Logic'a. I do tego kupił jakąs dobrą karte....
Którego logica byś rekomendował?
Chciałbym w przyszłości zajmować się realizacją dźwięku.

ODPOWIEDZ