T.C Konnekt Live i Windows 7

Jeśli masz problem związany z komputerem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
maciejstepien

T.C Konnekt Live i Windows 7

Post autor: maciejstepien » sobota 17 paź 2009, 00:51

Coraz bliżej do pełnej przesiadki na Windows 7. Postanowiłem odpowiedzieć zanim padną pytania, korzystając z forum w angielskiej wersji językowej pomogłem sobie sam i tylko czekam, aż ktoś zacznie pytać o to samo po polsku. Próbowałem zainstalować kartę dźwiękową T.C.Konnekt Live na systemie Windows7, objawem było niepoprawne działanie. Mrugająca "klepsydrą" strzałka myszy, jak jakiś impuls, brak sygnału. Urządzenia: system, dźwięk-właściwości, Aimp itp "widziały" i rozpoznawały kartę, jednak na wyjściu cisza. Zmieniłem sterowniki w menadżerze urządzeń w zakładce: kontroler hosta magistrali IEEE1394. Trzeba zrobić to ręcznie. Ja wybrałem starszy sterownik zgodny z OHCI. Jak tylko sprzęt kończył instalację, dostałem bluescreena (swoją drogą dawno go nie widziałem), ale po ponownym uruchomieniu nic karty chyba nie jest w stanie zawiesić albo uniemożliwić jej stabilne działanie. Przynajmniej narazie to tak wygląda. Dzięki.

[addsig]
www.maciejstepien.com
www.hhike.pl

Awatar użytkownika
somebody-someone

Re: T.C Konnekt Live i Windows 7

Post autor: somebody-someone » niedziela 18 paź 2009, 00:02

Chyba nie bardzo wiem, gdzie zmienić sterowniki do FW na starsze. W Menedżerze urządzeń mam dostępne tylko "sterownik zgodny z OHCI". Jak mam wybrać starszy sterownik?

..:: Dobra muzyka to koincydencja wielu zbiorów zawierających jedynie dobre pierwiastki ::..

maciejstepien

Re: T.C Konnekt Live i Windows 7

Post autor: maciejstepien » niedziela 18 paź 2009, 19:11

...
Chyba nie bardzo wiem, gdzie zmienić sterowniki do FW na starsze. W Menedżerze urządzeń mam dostępne tylko "sterownik zgodny z OHCI". Jak mam wybrać starszy sterownik?...

Rozumiem, że nie wszędzie będzie to wyglądało  tak jak u mnie. Ja w laptopie Toshiba A-200 miałem coś takiego:

- Kontroler hosta Texas Instruments 1394 zgodny z OHCI

- Kontroler hosta 1394 zgodny z OOHCI

- Kontroler hosta 1394 zgodny z OHCI (starszy)

Pierwszy z nich to sterownik, który przeznaczony dla interfejsu firewire w tym modelu laptopa, widać nie bardzo zgodny z konnektem. Przy instalacji automatycznej komputer informuje o zainstalowanych najnowszych i najlepszych sterownikach, jednak trzeba właśnie zmienić je ręcznie na któryś z innych dostępnych. Jeśli to nie u wszystkich zadziała, z góry sorki, chciałem pomóc :)

[addsig]
www.maciejstepien.com
www.hhike.pl

ODPOWIEDZ