UAD-2 DUO - zawiesza się

Jeśli masz problem związany z komputerem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
Łukasz1985

Re: UAD-2 DUO - zawiesza się

Post autor: Łukasz1985 » poniedziałek 24 sty 2011, 11:06

...
...
...

...zainstalowalem Windows 7 32Bit
...

...za to pojawił sie nowy problem ograniczeń systemu 32bitowego
...

Co masz na mysli? Chodzi Ci o ram?
...

...zmienilem opcje zasilania w windows 7 i jak narazie nic sie nie zawiesza:) Mam nadzieje ze to pomoze na stale:)
...

I znowu to samo, karta sie wylacza nawet dioda z tylu nie swieciFrown

Cubase Pro 8 - Windows 7 Home Premium (64bit)

Awatar użytkownika
grzygorz

Post autor: grzygorz » poniedziałek 24 sty 2011, 12:57

O ile się nie mylę, istnieje coś takiego jak support firmowy?

Awatar użytkownika
Łukasz1985

Post autor: Łukasz1985 » poniedziałek 24 sty 2011, 15:31

...
...

odsyłam karte do MBSu maja ja tam sprawdzic, mam nadzieje ze wymienia mi na nowa sprawna:)

Awatar użytkownika
serwisMBS

Post autor: serwisMBS » czwartek 27 sty 2011, 14:23

...
...

Tak, istnieje, działa sprawnie i skutecznie. Wszystkich naszych klientów, którzy mają kłopoty ze sprzętem, proszę o kontakt z serwisem, na przykład mailowy serwis@mbspro.com.pl

Wczoraj dotarła do nas ta karta. Podzczas wielogodzinnych testów problem opisywany przez klienta nie wystąpił ani razu, musi on być związany z jego komputerem. Sam klient w rozmowie telefonicznej spytał, czy problemem może być jego obudowa peceta, bo nie może tej karty prawidłowo zamocować, nie wchodzi ona do końca w slot, a śledzia nie można dokręcić, bo po wetknięciu karty do komputera jest ona na tyle podniesiona nad płytą, że śrubka nie sięga.

Awatar użytkownika
chlebow

Post autor: chlebow » czwartek 27 sty 2011, 20:41

Potwierdzam - u Nas karta się też zawieszała (co prawda bez pisku). Problemem było właśnie nieodpowiednie osadzenie karty w gnieździe(Apple). Myslałem że to tylko przypadłość naszego modelu karty ale jak widze to firma wtopiła. Moim rozwiązaniem było wymontowanie orginalnego "śledzia" karty i zabawa w śluzarza. Wystarczy stara zaślepka z kompa (a nawet dwie, bo tą drugą pociełem na uchwyty), nożyce do blachy, pilnik do metalu, wiertarka i 4 śrubki z nakrętkami. Do tej pory nie ma problemu. Powodzenia.

[addsig]
MAC G5 / 2GRAM / 2xUAD-1 / UAD-2 / Logic 9 / RME 800 / 2xMOTU HD 896 + 828mkII / HD2 Pro Tools 8 / 2x Lynx Aurora 16 / Audient ASP8024

Awatar użytkownika
Łukasz1985

Post autor: Łukasz1985 » czwartek 27 sty 2011, 21:17

...
Potwierdzam - u Nas karta się też zawieszała (co prawda bez pisku). Problemem było właśnie nieodpowiednie osadzenie karty w gnieździe(Apple). Myslałem że to tylko przypadłość naszego modelu karty ale jak widze to firma wtopiła. Moim rozwiązaniem było wymontowanie orginalnego "śledzia" karty i zabawa w śluzarza. Wystarczy stara zaślepka z kompa (a nawet dwie, bo tą drugą pociełem na uchwyty), nożyce do blachy, pilnik do metalu, wiertarka i 4 śrubki z nakrętkami. Do tej pory nie ma problemu. Powodzenia.
...

Dzieki za slowa otuchy:) Jutro bende kombinowal:)

[addsig]

Awatar użytkownika
Łukasz1985

Post autor: Łukasz1985 » piątek 28 sty 2011, 19:00

...
...
...

Dzieki za slowa otuchy:) Jutro bende kombinowal:)
...

No zalozylem juz karte tak jak trzeba, zostawilem ja na 7 godzin pracy nic sie nie zawiesilo, ale juz na 8 godzine jak wrocilem to dioda z tylu zgasla i juz nie dalo sie dostukac do karty tylko restart pomogl. Z tego co mi mowiony przy rozmowie telefonicznej w MBS byla tesowana tylko przez 3 godziny:)

P.S. Panowie u mnie wytrzymala az 7 godzin a jednak sie wykrzaczyla, wiec nie powiedzialbym tak ja Wy ze karta jest sprawna:) Chyba byla za krotko testowana:)

Awatar użytkownika
Tadeo
Kontakt:

Post autor: Tadeo » piątek 28 sty 2011, 19:16

niekoniecznie, moze slot pcie jest ,,niewyrazny'' , mozesz sprawdzic?

Awatar użytkownika
Łukasz1985

Post autor: Łukasz1985 » piątek 28 sty 2011, 19:22

...niekoniecznie, moze slot pcie jest ,,niewyrazny'' , mozesz sprawdzic?... 

niewyrazny? Jak mam to sprawdzic?

UAD-2 Solo dzialal bez zarzutu.

Awatar użytkownika
Tadeo
Kontakt:

Post autor: Tadeo » piątek 28 sty 2011, 19:39

w takim razie byłoby milo jeśli serwis odesłałby Ci inna, nowa kartę

ODPOWIEDZ