Witam.Mam problem z moim komputerem.Jest to asus 4gb ram, procesor intel dual core, win xp .Gdy podłaczam korg m50 do komputera poprzez usb komputer pokazuje ze wykrył syntezator (napis na lewym dolnym rogu).Lecz gdy uruchamiam swój daw (ableton 8,cubase5) zaden z nich nie wykrywa korga .Gdy Podłączam go do laptopa kolegi wszystko ładnie działa ;( .Myślałem ze to problem z systemem lech gdy go przeinstalowałem problem nie zniknął.Prosze o pomoc!!
Korg m50 - problem z wykrywaniem instrumentu
- Łukasz1985
Re: Korg m50 - problem z wykrywaniem instrumentu
...
Witam.Mam problem z moim komputerem.Jest to asus 4gb ram, procesor intel dual core, win xp .Gdy podłaczam korg m50 do komputera poprzez usb komputer pokazuje ze wykrył syntezator (napis na lewym dolnym rogu).Lecz gdy uruchamiam swój daw (ableton 8,cubase5) zaden z nich nie wykrywa korga .Gdy Podłączam go do laptopa kolegi wszystko ładnie działa ;( .Myślałem ze to problem z systemem lech gdy go przeinstalowałem problem nie zniknął.Prosze o pomoc!!...
...a zainstalowales sterowniki usb do m50?
[addsig]
Cubase Pro 8 - Windows 7 Home Premium (64bit)
Re: Korg m50 - problem z wykrywaniem instrumentu
Z M3 nie ma najmniejszego problemu. Sterowniki są nawet pod win7-64bit.
Po prostu instalujesz sterownik korg-usb i on jest pod każdy instrument.
[addsig]
Korg M3-73, Korg Radias-R, Korg EXB-Radias, Korg Electribe MX-1, Korg Kaoss Pad 3, Kawaii KC-10, Waldorf Blofeld KB, Ibanez GiO, Fender Mustang III, Behringer XD80USB, Fostex PM1MKII, Behringer K10s, Creative ZXR, E-mu Midi, Reloop RHP-20, FL Studio