Jeśli masz problem związany z komputerem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
-
Mark7
autor: Mark7 » niedziela 10 kwie 2011, 12:00
Witam,
mam problem, na który nie znajduję nigdzie odpowiedzi. W ostatnich dniach wymieniłem komputer na nowy, zainstalowałem nowy Win7 32 bit i przeniosłem kartę Juli@, która do tej pory funkcjonowała wiele lat na Win XP.
Nie jestem w stanie zainstalowac sterownika, pomimo ściągnięcia poprawnego ze strony producenta, on nawet się nie włącza (wszystko co związane z audio na płycie głównej PC jest wyłączone). Mogę zainstalować sterownik poprzez aplikację "uninstal" (dziwne). Instaluje panel Julki, ale kompletnie nie działa midi. Siedzę od 2 dni i nie jestem w stanie sobie z tym poradzić. Próbowałem asio4all, ale nie nic działa.
Czy komuś znany jest taki problem?
pozdrwiam,
-
EQALISER
autor: EQALISER » niedziela 10 kwie 2011, 13:29
Witam.
Nie jestem w stanie pomóc ale wygląda na to, że czy to jest Win7 32-bit czy 64-bit są problemy. Ja mam Alesisa (wątek powyżej) i też cierpię, bo mam nowy komputer i bezużyteczny w tej chwili interfejs. Pod Win7 nie ma po prostu sterowników do urządzeń audio... To jest straszne. Jakbym wiedział, że tak będzie, to nigdy w życiu nie kupił bym kompa pod Win7!
Tobie poradzę jeszcze na tego Win7 zainstalować aplikację VirtualBox i do boxa zainstalować WinXP. Trzeba kilka znań o tym poczytać ale ogólnie prosta sprawa i może Ci pomoże. Mi nie pomogło, jest problem z USB. Urządzenia USB widziane są przez wirtualną maszynę ale nie ma z nimi komunikacji. Wychodzi jakiś błąd. Wiele czasu nie stracisz, a może się uda.
Pozdrawiam.
-
Zbynia
autor: Zbynia » niedziela 10 kwie 2011, 16:21
1.nic nie wyłączaj na płycie bo to nic nie zmienia
2.sprawdź lepiej czy system ci się dobrze zainstalował - sterownik dla win7 i visty to to samo i działają zamiennie - obecnie mam sterownik od win7 dla emu1820 pod vistą bo karta wstaje poprawnie po standby/hibernacja czego nie robiła na sterowniku pod vistę...pod 7 terownik z visty też działał ok
a jak nie startuje to albo cos nie tak z systemem, albo wystartował tylko dłuuuuugo myśli albo poprostu xle ci się ściągnął
-
Zbynia
autor: Zbynia » niedziela 10 kwie 2011, 16:24
Swoją drogą jak go instalujesz?tam nie ma setup to nie ma się co właczyć
panel sterowania->manadżer urzadzeń i tam dopiero dla karty instalujesz sterownik
zresztą dokładna instrukcja jest na stronie esi