Ja znow proponuje stare dobre X - Station.Elegancka klawiaturka,syntezatorek(dostepnych pare bankow za free,w tym jeden napisany przez samego Jamiroquaia:)Interface,no i dostepne wersje 25,49,61
Ja kupilem jakis czas temu za 1300zl
Ja znow proponuje stare dobre X - Station.Elegancka klawiaturka,syntezatorek(dostepnych pare bankow za free,w tym jeden napisany przez samego Jamiroquaia:)Interface,no i dostepne wersje 25,49,61
Ja kupilem jakis czas temu za 1300zl
...
...
CME UF/VX + interfejs audio UF 400e na Firewire - nic lepszego w stosunku jakość/cena nie dostaniesz....
A jak ten interfejs sie sprawuje??? tez zainteresował mnie ten temat!!!
...
Oparty jest na produkcie Terratec'a. Jakość sygnału dobra - mało szumów, brak dropów (FireWire), latencja do wykręcenia poniżej 4ms - aczkolwiek standardowe 5,6 jest ok. Duży zakres próbkowania - do 192kHz. Dowolnie programowalne wyjścia audio, MIDI nie sprawia problemów... Jedyny minus to brak wsparcia dla Win7. Za tą cenę naprawdę warto :).
...Dzieki. Ten Behringher bedzie najlepszym wyjsciem.O to chodzilo. A jak ze stabilnoscia driverow? Ja juz mam jednego Behringera i jest roznie :)
Pozdrawiam...
Ten Behringer jest zasilany z usb, zasilacza lub baterii. Jeżeli chodzi o drivery to nie wystąpiły, żadne problemy. Klawiatura może działać jako interfejs MIDI np.: przez usb sterować softwarowym sekwencerem/synthem, a po przełączeniu na gniazdo MIDI syntezatorem, lub jako THRU co pozwala sterować sprzętem za pomoca softu. itd. cena jest śmieszna co do zastosowań.
...
...
...
CME UF/VX + interfejs audio UF 400e na Firewire - nic lepszego w stosunku jakość/cena nie dostaniesz....
A jak ten interfejs sie sprawuje??? tez zainteresował mnie ten temat!!!
...
Oparty jest na produkcie Terratec'a. Jakość sygnału dobra - mało szumów, brak dropów (FireWire), latencja do wykręcenia poniżej 4ms - aczkolwiek standardowe 5,6 jest ok. Duży zakres próbkowania - do 192kHz. Dowolnie programowalne wyjścia audio, MIDI nie sprawia problemów... Jedyny minus to brak wsparcia dla Win7. Za tą cenę naprawdę warto :).
...
na Win7 tez smiga bez problemu - stary pod Vise sie nadają :)
W tej chwili właśnie jej używałem i pomyślałem - szkoda że nie działa pod siódemką... Ale przyznam szczerze że nie sprawdzałem, wiem tylko z opinii obiegowej... Trzeba będzie sprawdzić ;). Generalnie zacna klawiaturka - gdyby tylko miała pamięć na własne patche, to byłby ideał, bo przyznam szczerze że mało który kontroler ma tak zawodową klawiaturkę i solidną budowę.
powinno działac bez problemu o ile ktoś nie przesadził z zabezpieczeniami w sterownikach - wszak pod viste a win7 jest dokladnie to samo
W tej chwili w cenie ok. 800 zł w Thomanie (a używka na allegro 750zł) można kupić M-Audio Venom. 49 klawiszy z midi przez USB, interfejz 24bity/44,1k - 2x2 plus gratis virtual analog.
pzdr
Morty
...
W tej chwili w cenie ok. 800 zł w Thomanie (a używka na allegro 750zł) można kupić M-Audio Venom. 49 klawiszy z midi przez USB, interfejz 24bity/44,1k - 2x2 plus gratis virtual analog.
pzdr
Morty...
Pomijając fakt że Venom to totalny niewypał i staniał o ponad połowę, to wątpię, by był dobrym zakupem - w tej cenie lepiej upolować X-Station - 2xphantom XLR, zasilany przez USB, wyjście cyfrowe, pad X/Y, no i brzmienia KS'owskie - o kontrolerach nie wspomnę. Pamiętaj - lepiej odżałować i kupić dobrą używkę, niż nowy półśrodek. X-Station jest pełnowartościowym instrumentem, a jako kontroler z interfejsem również nieźle działa. Problem jest też inny - nie ma zbyt dużego wyboru w tej materii... Ale Venom'a NIE polecam - nie będzie to instrument którego łatwo się będzie później pozbyć w dobrej cenie - chociaż cena kusi.
...
...
pzdr
Morty...
Pomijając fakt że Venom to totalny niewypał i staniał o ponad połowę, to wątpię, by był dobrym zakupem - w tej cenie lepiej upolować X-Station - 2xphantom XLR, zasilany przez USB, wyjście cyfrowe, pad X/Y, no i brzmienia KS'owskie - o kontrolerach nie wspomnę. Pamiętaj - lepiej odżałować i kupić dobrą używkę, niż nowy półśrodek. X-Station jest pełnowartościowym instrumentem, a jako kontroler z interfejsem również nieźle działa. Problem jest też inny - nie ma zbyt dużego wyboru w tej materii... Ale Venom'a NIE polecam - nie będzie to instrument którego łatwo się będzie później pozbyć w dobrej cenie - chociaż cena kusi.
...
Kolega który zapoczątkował ten wątek poszukiwał klawiatury midi z fejzem USB do odsłuchu, venom spełnia te założenia. Używam venoma i nie widze w nim niewypału. Na pewno nie może to być jedyny synth jaki ktoś posiada, ale jak źródło ciekawych dźwięków i fajnych filtrów jest co najmniej ok., szczególenie w cenie 800 zł.
pzdr
Morty