Laptop pod Abletona

Jeśli masz problem związany z komputerem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
71nowyjesionowy
Kontakt:

Re: Laptop pod Abletona

Post autor: 71nowyjesionowy » czwartek 08 sie 2013, 15:00

Podpisuję się pod tym temat. Też muszę skonfigurować podobny sprzęt.

Zbynia

Post autor: Zbynia » czwartek 08 sie 2013, 22:49

po co wam grafiki do gier :)

najlepiej brac taki w którym mozna wywalić napęd DVD i wsadzić kieszeń na dysk - SSD zamiast HDD a HDD do kieszeni

albo cisnąc avera 17+ z miejscem na dwa dyski i SSD w postaci mSATA

krótko

Awatar użytkownika
KAFEL

Post autor: KAFEL » piątek 09 sie 2013, 09:06

Mam i polecam Asus N76 z 4-rdzeniowym i7 z SSD i drugim większym dyskiem 7200 obr/min. Wydajność i CICHE działanie to jego zalety. Moja wersja ma też podświetlaną klawiaturę co ma znaczenie w niektórych sytuacjach np. na scenie. Na pokładzie Ableton 9 Suite, Komplete 9 itd. Audio na Roland Octa-Capture - rewelacyjne do VSTi, niskolatencyjne sterowniki USB. No a dzisiaj dotrze do mnie Push z czego cieszę się jak dziecko Laughing

kutzzz
Kontakt:

Post autor: kutzzz » piątek 30 sie 2013, 09:50

Jeśli chodzi o laptopa, na którym będziesz mógł połączyć robienie muzyki w Abletonie z wykonywaniem jej na żywo, może Cię czekać wydatek rzędu co najmniej 3-4 tysie. W środowisku na topie są na pewno MacBooki Apple'a, głównie ze względu na design i markę, ale osobiście nie korzytam. Mam dobre doświadczenia z ThinkPadami od Lenovo, w tej chwili działam na T530 z 9-celową baterią i czterordzeniowym i7, niestety kosztowało mnie to sporo kasy, tym bardziej że zrobiłem sobie indywidualną konfigurację, ale sprzęt jest naprawdę wydajny i solidny, na lata. 

ODPOWIEDZ