...
...
a znalazłem - ta wersja server
niech szybciej uzgadniają unię celną :) to cena będzie naprawdę świetna...
Zobacz to, można się bawić ;)
http://eshop.macsales.com/shop/ministack/
...
...
a znalazłem - ta wersja server
niech szybciej uzgadniają unię celną :) to cena będzie naprawdę świetna...
Zobacz to, można się bawić ;)
http://eshop.macsales.com/shop/ministack/
Dzięki perfektsound - wygląda to kozacko po zestawieniu w wieżę :) - szkoda że bez tunderbolt
Djozd no ale podajesz teoretyczny transfer dla jednego kanału a kontroler obsługuje ich wiele :)
Problem może sie wówczas pojawić na styku kontroler-szyna procesora ale to naprawdę przy ostrej pracy (albo awarii sprzętowej)
Generalnie i tak jest bardzo dobrze
...
......
Problem może sie wówczas pojawić na styku kontroler-szyna procesora ale to naprawdę przy ostrej pracy (albo awarii sprzętowej)
Generalnie i tak jest bardzo dobrze... ...
Do tego właśnie zamierzałem,moje testy to wykazały, a i w praktyce żaden dysk mi sie nie zatyka z powodu działania innego . Co do awarii to tak jak piszesz.
...
Czesc, no to kupilem tego mini - na razie w konfiguracji podstawowej, tzn wersja z i7 - pierwsze wrazenia sa znakomite, po podlaczeniu interfacu Line 6 GX i gitary wszytsko chodzi bez zarzutu. Zobaczymy jak bedzie dalej :) Dziekuje za wszystkie wypowiedzi i rady :)
napisz za jakiś czas jak komputer wytrzymuje obciążenia z jakimi pracujesz :) przyjemnej pracy z mini :)
Bez problemu ale nie kupisz alternatywy a marną protezę - bo w światku PC jedyną alternatywa jest coś pokroju zotaca (bardzo słabe procki) albo asrock xseries (nawet ciut lepszy ale cena taka sama praktycznie)
No i kwestia o której wspominałem nieraz - legalność
Do tego szczegół o którym mało kto wspomina - będziesz potrzebował pomocy technicznej czy to dla systemu czy softu to w wielu wypadkach kazdy się na Ciebie wypnie.
...
napisz za jakiś czas jak komputer wytrzymuje obciążenia z jakimi pracujesz :) przyjemnej pracy z mini :) ...
---
Dzieki :)
Na razie duzo na nim nie pracuje - robie przeprowadzke calego software'u, a to sie okazuje dosc czasochlonne.
Na razie tak - instalacja i update'y bez problemu.
Ustawienie interface'ow (Line 6 KB 37 i GX) - nie ma zadnego klopotu.
Absynth 5, FM 8 i Massive - pracuja perfekcyjnie. Zero dropow i zacinek - to moja bolączka z poprzednim kompem (laptop al ejuz kilkuletni)
Przede mna jeszcze instaalcja Battery 3, no i paru VST z sieci, czekam tez teraz na monitory nowe - Truth B2301a - wiec tak naprawde cala konfiguracja sie tworzy dopiero.
...Za 3000 zł można kupić i7 szybkie dyski 16 gb ramu mówie o pc i zainstalować mac os. Podobno wszystko śmiga jak tra la la. Też zastanawiam sie nad mini ale dużo czytam o tych Hamacach ludzie sobie chwalą. ...
----
Też dużo czytałem, przez chwilę miałem ochotę na takei rozwiązanie, ale się nie zdecydowalem.
Po pierwsze, nie do końca mam zaufanie do opinii na ten temat w polskim necie - poczytalem sporo forow anglojęzycznych i okazało się, że jest mniej różowo niż się może wydawać - kłopoty z uaktualnieniami, zwiechy systemu, itd.
Po drugie, jak mam wydawać 3 tys. na kompa (na Mini wydałem 3600) to lubię mieć gwarancję - a z tego co wiem, składacz-hackowacz takowej ci nie da.
Po trzecie, serwis - składacz-hackowacz szybciej się zwinie niż firma Apple.
Po czwarte, licencja - można oczywiście olać tę sprawę i twierdzić że nijak się to ma do polskich przepisów (co podobno jest prawdą), ale powiem tak - lubię, sam dla siebie, być w porządku. fajniej mi się zasypia i fajniej wstaje rano.