...pcmcia?pogielo cie?przeciez tego nie ma zadnym nowym laptopie!!!!!
pamietajcie pod zadnym pozorem nie kupujcie pcmcia!!!!!!
albo expresscard(najlepiej) albo firewire(gorzej ale ok) albo usb(ostatecznosc)...
Przeciez czlowiek pisze , ze ma pcmcia ! a nie express card. Nie ma interfejsow audio pod ex.c !
laptop - zakłócenie przy nagrywaniu audio
Re: laptop - zakłócenie przy nagrywaniu audio
......pcmcia?pogielo cie?przeciez tego nie ma zadnym nowym laptopie!!!!!
[...]
Przeciez czlowiek pisze , ze ma pcmcia ! a nie express card. Nie ma interfejsow audio pod ex.c !...
tak - mam (jeszcze) gniazdo pcmcia w swym nc 8230...
Dmuchając na zimne - karta echo indigo io mimo, że dużo droższa, przemawia do mnie posiadaniem gniazd we i wy w samej karcie, a nie "wiszące" na kabelku jak (o ile dobrze zrozumiałem) np. audigy2 zs. W kwestii ewent. zakłoceń przy nagrywaniu to chyba lepiej, prawda?
p.s. a próbowałem z gniazdem z uziemieniem oraz bez zasilania sieciowego - problem jest nadal (brzęczy)...
[...]
Przeciez czlowiek pisze , ze ma pcmcia ! a nie express card. Nie ma interfejsow audio pod ex.c !...
tak - mam (jeszcze) gniazdo pcmcia w swym nc 8230...

p.s. a próbowałem z gniazdem z uziemieniem oraz bez zasilania sieciowego - problem jest nadal (brzęczy)...

- doministry1
Miałem ten sam problem.
Kupiłem kartę dzwiekową Lexicon Alpha do laptopa.
Ma ona kilka róznych wejść. Wszystko było OK ale kiedy podłączyłem urządzenia przez wejście line-in usłyszałem potężny brum.
Wkurzyłem się i odesłałem kartę do producenta.
Dostałem nową i to samo. Poszperałem w temacie i kolega zasugerował: uziemienie.
Kiedy ODŁĄCZYŁEM zasilacz od laptopa brum od razu zniknął. Jedyne rozwiązanie to zasilacz bez "bolca".....
Kupiłem kartę dzwiekową Lexicon Alpha do laptopa.
Ma ona kilka róznych wejść. Wszystko było OK ale kiedy podłączyłem urządzenia przez wejście line-in usłyszałem potężny brum.
Wkurzyłem się i odesłałem kartę do producenta.
Dostałem nową i to samo. Poszperałem w temacie i kolega zasugerował: uziemienie.
Kiedy ODŁĄCZYŁEM zasilacz od laptopa brum od razu zniknął. Jedyne rozwiązanie to zasilacz bez "bolca".....
Kompozytor, Instrumentalista, Improwizator
- doministry1
No chyba że samo urządzenie ma walnięte wyjście...?
Kompozytor, Instrumentalista, Improwizator
koledzy pcmcia zakończyło swój żywot - koniec kropka!!!
inwestowanie w nowy interfejs na tym złączu to zwykła głupota - za rok czy za dwa praktycznie będziesz mógł go tylko wyrzucić........
druga sprawa - w slot pcmcia dzięki przejściówce (bardzo prostej) władujesz każdą kartę expresscard(wąską - 34) więc kolejny minus na zakup pcmcia
trzecim powodem jest dużo wyższa wydajność kart express card
naprawdę nie inwestujcie w komputerowy złom elektroniczny
z kart owszem i za wiele nie ma - wiekszosc robi usb/firewire - ale nie powiecie mi ze na pcmcia tez jest wybor - raptem ze 3 modele wiecej
wiecej na temat expresscard :
http://www.expresscard.org/web/site/
inwestowanie w nowy interfejs na tym złączu to zwykła głupota - za rok czy za dwa praktycznie będziesz mógł go tylko wyrzucić........
druga sprawa - w slot pcmcia dzięki przejściówce (bardzo prostej) władujesz każdą kartę expresscard(wąską - 34) więc kolejny minus na zakup pcmcia
trzecim powodem jest dużo wyższa wydajność kart express card
naprawdę nie inwestujcie w komputerowy złom elektroniczny
z kart owszem i za wiele nie ma - wiekszosc robi usb/firewire - ale nie powiecie mi ze na pcmcia tez jest wybor - raptem ze 3 modele wiecej
wiecej na temat expresscard :
http://www.expresscard.org/web/site/
...koledzy pcmcia zakończyło swój żywot - koniec kropka!!!
[...]
To jest argument, który do mnie przemawia - ale... robi się z tego powoli "paragraf 22": nie kupować pcmcia bo kończy żywot, a na express card nie ma (póki co) odp. liczby kart...
Tylko co robić W TEJ CHWILI? USB i Firewire jakoś do mnie nie przemawiają...
A jak to jest w świecie Mac'ów? Bo może jak już czas na zmiany to "z grubej rury"..? Czy np.ktoś z Szanownych miał problem jak opisano w pierwotnym pytaniu - ale na Mac'u?
[...]
To jest argument, który do mnie przemawia - ale... robi się z tego powoli "paragraf 22": nie kupować pcmcia bo kończy żywot, a na express card nie ma (póki co) odp. liczby kart...

A jak to jest w świecie Mac'ów? Bo może jak już czas na zmiany to "z grubej rury"..? Czy np.ktoś z Szanownych miał problem jak opisano w pierwotnym pytaniu - ale na Mac'u?
Ja mam na FW i nie narzekam.wydajniejsze niz usb i ero problemów
eksperymentalna, niekomercyjna elektronika
......nic z tym nie zrobisz [...]
Czy - w takim razie - wyjściem byłoby dołożenie karty dźwiękowej (np. pcmcia) i korzystanie z we/wy tejże? Z samej karty zainstalowanej na płycie hp jestem zadowolony (ASIO itp..), także musiała by być porównywalna lub lepsza......
Ku pamięci:
Problem ZDECYDOWANIE ROZWIĄZANY! Karta Echo Indigo io (PCMCIA) - genialna! Zakup nowej na amerykańskim e-bay'u (pół ceny tego co w EU).
Zero brzęczenia przy nagrywaniu, latencja... tj. BRAK latencji!
wielokanałowe wyjścia wirtualne! Polecam.
pj
Czy - w takim razie - wyjściem byłoby dołożenie karty dźwiękowej (np. pcmcia) i korzystanie z we/wy tejże? Z samej karty zainstalowanej na płycie hp jestem zadowolony (ASIO itp..), także musiała by być porównywalna lub lepsza......
Ku pamięci:
Problem ZDECYDOWANIE ROZWIĄZANY! Karta Echo Indigo io (PCMCIA) - genialna! Zakup nowej na amerykańskim e-bay'u (pół ceny tego co w EU).
Zero brzęczenia przy nagrywaniu, latencja... tj. BRAK latencji!

pj