......
...
...
Za szybko kliknąłem
W cubase wybierasz na jakich driverach ma działać - wybierz asio - i wtedy ustawienia (parametry projektu) wybierasz w cubase a resztę w panelu karty(o ile cos wiecej oferuje prócz zmiany latencji ewentualnie zegara)
...
Ok, to wszystko raczej wiem.
Mam problem z licencją do Cubase. Mam klucz i próbuję go aktywować, ale cos mi nie wychodzi. Otwieram Syncrosoft Licence Control Center i nie wyświetla mi sie tam Cubase Studio 5 tylko poprzednia wersja Cubase LE 4 który miałem zainstalowany i zarejestrowany (oryginał był z interfejsem). I doprawdy nie mam pojęcia co mam zrobić. Nigdy z takimi kluczami nie miałem doczynień. W panelu sterowania w system/menedżer urzadzeń wyświetla mi się jako eLicencer pod Inne Urządzenia ale z wykrzyknikiem co sugerowałoby, że coś jest nie tak. Jak to cholerstwo uruchomić? Czy mam może wejść na swoje konto na stronie Steinberga i tam sa jakieś opcje ?...
Może znajdzie sie jakis dobry człowiek i odezwie się na GG? Oto mój numer 911840...
Dobry człowiek sie nie znalazł, ale jakoś dałem radę. Trzeba było odinstalować z systemu Syncrosofta i na nowo zainstalować. Wtedy uruchomił się klucz i mogłem go aktywować online. Dzięki wszystkim za pomoc! To na razie tyle w temacie HP Paviliona dv7 1280ew, Presonusa Fire Studio Project oraz Cubase Studio 5.
Powodzenia zatem....!...
Dzięki ;)
Postanowiłem temat nieco odświeżyć. Mineło trochę czasu więc zdążyłem pobawić się Presonusem, Pavilionem i Cubasem Studio 5. Największy mankament z jakim nie mogę sobie poradzić, to sterownik Presonusa, który często wysypuje się. Na szczęście, jak działa, to z reguły dośc stabilnie, można kilka godzin pracować i nic sie nie dzieje. Największe problemy są przy pierwszym rozruchu kompa. Często muszę uruchomić system ponownie albo po prostu wyłączyć i włączyć Presonusa. Przyznam, że na laptopie mam trochę różnych programów nie muzycznych, a odnosze wrażenie, że przed ich instalacją było lepiej. W systemie wyłączyłem Wifi oraz kartę dźwiękową. Uciążliwe to trochę, bo czasami chcę sobie posłuchać muzyki to jak mam laptopa odpiętego od Presonusa, to musze w panelu sterowania włączać urządzenia dźwiękowe. I jeszcze jedno... przy uruchomionym Cubase, nie ma możliwości odłuchania plików dźwiękowych za pomoca Windows Media Pleyera, bo wtedy na bank sypnie sie sterownik. Obecnie testuję WinAmpa ;) Co ewentualnie można jeszcze w systemie skonfigurować, wyłączyć czy ustawić, żeby uniknąć opisanych powyżej problemów?