Jaki tablet?

Jeśli masz problem związany z komputerem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
mr-hammond

Re: Jaki tablet?

Post autor: mr-hammond » czwartek 22 gru 2011, 16:09

Ja musiałem w ING stworzyć sobie wirtualną kartę i przelewam sobie z normalnego konta do virtualnej tyle ile potrzebuje i AppStore to łyka.

Awatar użytkownika
AkselPL

Post autor: AkselPL » czwartek 22 gru 2011, 18:07

Dziś się dowiedziałem czegoś nowego. Wiecie ze po jailbrake-u można na ipadzie 3G wwykonywać połączenia i wysylac/odbierac smsy?

[addsig]
Korg M3-73, Korg Radias-R, Korg EXB-Radias, Korg Electribe MX-1, Korg Kaoss Pad 3, Kawaii KC-10, Waldorf Blofeld KB, Ibanez GiO, Fender Mustang III, Behringer XD80USB, Fostex PM1MKII, Behringer K10s, Creative ZXR, E-mu Midi, Reloop RHP-20, FL Studio

Awatar użytkownika
Pan_Jabu

Post autor: Pan_Jabu » czwartek 22 gru 2011, 19:37

.........Czy wiece jak kupować aplikacje z app store nie majac karty debetowej ? Mam zwykłą vise electron i ta nie chce przejść. Co tu zrobić ? ... 
Nie płaciłeś jeszcze żadną swoją kartą  w internecie ? ...Płaciłem i nie miałem problemów na żadnych serwisach w tym również zagranicznych, ale na app store nie chce przejść ;/ 

W jakim banku masz konto?

Awatar użytkownika
KAFEL

Post autor: KAFEL » czwartek 22 gru 2011, 22:21

...
Dziś się dowiedziałem czegoś nowego. Wiecie ze po jailbrake-u można na ipadzie 3G wwykonywać połączenia i wysylac/odbierac smsy?

...

Awatar użytkownika
AkselPL

Post autor: AkselPL » piątek 23 gru 2011, 00:26

............Czy wiece jak kupować aplikacje z app store nie majac karty debetowej ? Mam zwykłą vise electron i ta nie chce przejść. Co tu zrobić ? ...  Nie płaciłeś jeszcze żadną swoją kartą  w internecie ? ...Płaciłem i nie miałem problemów na żadnych serwisach w tym również zagranicznych, ale na app store nie chce przejść ;/ 
...
lukas a teraz credit agricole

[addsig]
Korg M3-73, Korg Radias-R, Korg EXB-Radias, Korg Electribe MX-1, Korg Kaoss Pad 3, Kawaii KC-10, Waldorf Blofeld KB, Ibanez GiO, Fender Mustang III, Behringer XD80USB, Fostex PM1MKII, Behringer K10s, Creative ZXR, E-mu Midi, Reloop RHP-20, FL Studio

Awatar użytkownika
Pan_Jabu

Post autor: Pan_Jabu » piątek 23 gru 2011, 14:28

...
lukas a teraz credit agricole

Faktycznie zwykła Visa Electron CA nie działa :(

Z tymi kartami w iTunes niestety wciąż jest loteria. Dużo o tym można poczytać TUTAJ.

Ja od "zawsze" używam e-karty z mBanku i działa bez problemów (ma też parę innych zalet), natomiast inne karty tego samego mBanku zadziałać mi nie chcą...

dust

Post autor: dust » piątek 23 gru 2011, 20:35

...Masz na myśli sieci "ad hoc"? Taką sieć (jeśli mówimy o jej wykorzystaniu z TouchOSC) tworzysz na urządzeniu, które jest kontrolowane (czyli zwykle komputerze OSX, Windows lub Linuxem) - Android radzi sobie bez problemu z łączeniem z takimi sieciami, nawet jeśli odwrotna sytuacja (czyli tworzenie sieci "ad hoc" za pomocą urządzeń pracujących pod kontrolą Androida) bywa trudna....

Tak, chodziło mi o ad hoc (sam nie wiem czumu błędnie to napisałem ) . Niestey nie wszystkie dystrybucje androida znajdują taką sieć, a rozwiązania obejścia problemu, które można znaleźć w sieci albo zupełnie psują wyszukiwanie wifi albo działają tylko do ponownego restartu.

dust

Post autor: dust » piątek 23 gru 2011, 20:39

...Czy wiece jak kupować aplikacje z app store nie majac karty debetowej ? Mam zwykłą vise electron i ta nie chce przejść. Co tu zrobić ?...

Proponuje zatem wirtualną kartę internetową np.: http://prepaid.bzwbk.pl/

Awatar użytkownika
yaniki
Kontakt:

Post autor: yaniki » piątek 23 gru 2011, 22:43

......Tak, chodziło mi o ad hoc (sam nie wiem czumu błędnie to napisałem ) ...

Zdarza się. Szkoda, że na forum EiS nie można edytować postów.

......Niestey nie wszystkie dystrybucje androida znajdują taką sieć, a rozwiązania obejścia problemu, które można znaleźć w sieci albo zupełnie psują wyszukiwanie wifi albo działają tylko do ponownego restartu. ...

Ok, rozumiem - nie zetknąłem się z takim problemem, więc trudno mi komentować. Fakt faktem, że różne kompilacje Androida różnią się nieraz dość mocno. A iOS to monolit.

Awatar użytkownika
AkselPL

Post autor: AkselPL » piątek 23 gru 2011, 22:50

......Czy wiece jak kupować aplikacje z app store nie majac karty debetowej ? Mam zwykłą vise electron i ta nie chce przejść. Co tu zrobić ?...

Proponuje zatem wirtualną kartę internetową np.: http://prepaid.bzwbk.pl/...
Ktory typ karty dziala. Karta internetowa?
[addsig]

ODPOWIEDZ