...Witam,
usiłuję zgrać Presonusa Fire Studio Project z laptopem HP Dv7 1280 ew i mam problem z dźwiekiem. Po zainstalowaniu sterowników ze strony Presonusa wszystko niby działa. Sygnał wchodzi i wychodzi ale niestety jest bardzo zniekształcony, jakby przesterowany, taki jakby distortion...trudno to opisać. Presonusa podłączam pod port Fire Wire w laptopie kablem 6 pin/4 pin. W laptopie jest Vista 32 bity i kontroler fire wire nie wiadomego producenta. Próbowałem na dwóch kablach, raczej wykluczam defekt kabla. W czym moze byc problem? Prosze o podjecie tematu i o pomoc. Oczywiście podam wszelkie dodatkowe informacje jakie beda potrzebne, niech tylko sie ktos odezwie. Pozdrawiam i śledzę temat z niecierpliwością.
Nie mam pojecia. Ja mam Paviliona dv6870ew is karte Lexicon Alpha (prosta karta) i dziala.
Przychodzi mi tylko do glowy jedno: prawidlowe ustawienie w preferencjach PROGRAMU ktorego uzywasz, szczegolnie jakiegos z MIDI.
Taki problem mialem z sekwencerem Orion.
Na fabrycznych sterownikach program pierdzi i brzmi jak spierniczony kabel. Po przelaczeniu na sterowniki karty (ASIO) wszystko gra.
Tyle co mi do glowy przychodzi....
Rzecz w tym, że nie chodzi o program, bo czy to jest Cubase LE 4 (dołączony do interfejsu) czy poprostu Windows Media Player i jakakolwiek mp3trójka, to efekt jest ten sam. Komunikacja jest OK,a dźwięk jest zniekształcony. Wszystko co odsłuchyję przez Presonusa jest charczące. Nie wiem w czym upatrywać problem:
1. System? Jak to w Pavilionach... jest Vista, może XP ?
2. Jakieś ustawienia w systemie? Co (Vista)???
3. BIOS?
Próbowałem też łączyć przez Fire Wire na Express Card LogiLink na TI XIO2200, niestety objaw jest inny...dźwięk wchodzi ale jakby ma "czkawkę" i nic nie wychodzi, nic nie słychać.