ESI Juli@ PCI - bluescreen

Jeśli masz problem związany z komputerem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Splliter87

ESI Juli@ PCI - bluescreen

Post autor: Splliter87 » wtorek 01 paź 2013, 07:42

Witam, jestem w/w posiadaczem karty od 5 lat.
Bywało że były jakieś problemy ale zawsze sobie jakos radziłem czy to przez wgranie ponowne sterowników czy przez zmiane szyny PCI.Działam na systemie win7x64 z płyta główna asus m477td pro + reaper x64.
Wczoraj po zapisaniu sesji w reaperze i wyłączeniu .Po kilku godzinach wlączyłem komputer i po załadowaniu systemu chciałem posłuchać muzyki z puliptu ale żaden z odtwarzaczy nie działa - brak zródła dzwieku.
W momencie gdy sciągałem sterowniki z esi juli@ wyskoczył bluescreen.Włączyłem i wyłączyłęm zintegrowane karte dzwiękowa był dzwięk poprzez hdmi z płyty na wszystkich odtwarzaczach.Odinstalowałem sterowniki z juli / odłączyłem karte ale nic to nie pomogło .Co jest najgorsze - ze system wykrywa karte jak i również instaluje sterowniki - w menadżerze urządzen brak jakich kolwiek znaków zapytania.W momencie gdy chce wybrac czy to esi czy to asio juli@ w reparze - nic sie nie dzieje.
Szukałem na forum z esi. ale dużo osób ma ten sam problem - na xp tego nie było.Jak wróce do domu jeszcze sprawdze opcje w biosie PNP OS Installed - "No"
Prosze o pomoc.

Awatar użytkownika
chantizstudio

Re: ESI Juli@ PCI - bluescreen

Post autor: chantizstudio » wtorek 01 paź 2013, 11:33

...Witam, jestem w/w posiadaczem karty od 5 lat. Bywało że były jakieś problemy ale zawsze sobie jakos radziłem czy to przez wgranie ponowne sterowników czy przez zmiane szyny PCI.Działam na systemie win7x64 z płyta główna asus m477td pro + reaper x64.Wczoraj po zapisaniu sesji w reaperze i wyłączeniu .Po kilku godzinach wlączyłem komputer i po załadowaniu systemu chciałem posłuchać muzyki z puliptu ale żaden z odtwarzaczy nie działa - brak zródła dzwieku.W momencie gdy sciągałem sterowniki z esi juli@ wyskoczył bluescreen.Włączyłem i wyłączyłęm zintegrowane karte dzwiękowa był dzwięk poprzez hdmi z płyty na wszystkich odtwarzaczach.Odinstalowałem sterowniki z juli / odłączyłem karte ale nic to nie pomogło .Co jest najgorsze - ze system wykrywa karte jak i również instaluje sterowniki - w menadżerze urządzen brak jakich kolwiek znaków zapytania.W momencie gdy chce wybrac czy to esi czy to asio juli@ w reparze - nic sie nie dzieje.Szukałem na forum z esi. ale dużo osób ma ten sam problem - na xp tego nie było.Jak wróce do domu jeszcze sprawdze opcje w biosie PNP OS Installed - "No"Prosze o pomoc....

A czynie instalowałeś czasem jakiejś nowej aktualizacji systemu? , bo to tak jaby coś w systemie sie wywaliło Ja mam WIN7 X64 i tego problemu nie mam...
''po to są gały w syntezatorach , zeby kręcić aż uzyska się to czego się szuka'' AdamZ

Splliter87

Post autor: Splliter87 » wtorek 01 paź 2013, 12:01

......Witam, jestem w/w posiadaczem karty od 5 lat. Bywało że były jakieś problemy ale zawsze sobie jakos radziłem czy to przez wgranie ponowne sterowników czy przez zmiane szyny PCI.Działam na systemie win7x64 z płyta główna asus m477td pro + reaper x64.Wczoraj po zapisaniu sesji w reaperze i wyłączeniu .Po kilku godzinach wlączyłem komputer i po załadowaniu systemu chciałem posłuchać muzyki z puliptu ale żaden z odtwarzaczy nie działa - brak zródła dzwieku.W momencie gdy sciągałem sterowniki z esi juli@ wyskoczył bluescreen.Włączyłem i wyłączyłęm zintegrowane karte dzwiękowa był dzwięk poprzez hdmi z płyty na wszystkich odtwarzaczach.Odinstalowałem sterowniki z juli / odłączyłem karte ale nic to nie pomogło .Co jest najgorsze - ze system wykrywa karte jak i również instaluje sterowniki - w menadżerze urządzen brak jakich kolwiek znaków zapytania.W momencie gdy chce wybrac czy to esi czy to asio juli@ w reparze - nic sie nie dzieje.Szukałem na forum z esi. ale dużo osób ma ten sam problem - na xp tego nie było.Jak wróce do domu jeszcze sprawdze opcje w biosie PNP OS Installed - "No"Prosze o pomoc....

A czynie instalowałeś czasem jakiejś nowej aktualizacji systemu? , bo to tak jaby coś w systemie sie wywaliło Ja mam WIN7 X64 i tego problemu nie mam......

chantizstudio 
Nic nie instalowalem ani nie robilem zadnej aktualizacji - co jakis czas czyszcze rejestr - nie sciagam nic.Co jest najlepsze ze zauwazylem ze moglo to sie stac jak w czasie pracy reapera wlaczylem aimpa albo media player to na chwile przestal pracowac dzwiek...sprobowac zainstalowac starsze sterowniki ? Nigdy juz nic nie kupie z firmy Esi.

Awatar użytkownika
chantizstudio

Post autor: chantizstudio » wtorek 01 paź 2013, 13:13

...
......Witam, jestem w/w posiadaczem karty od 5 lat. Bywało że były jakieś problemy ale zawsze sobie jakos radziłem czy to przez wgranie ponowne sterowników czy przez zmiane szyny PCI.Działam na systemie win7x64 z płyta główna asus m477td pro + reaper x64.Wczoraj po zapisaniu sesji w reaperze i wyłączeniu .Po kilku godzinach wlączyłem komputer i po załadowaniu systemu chciałem posłuchać muzyki z puliptu ale żaden z odtwarzaczy nie działa - brak zródła dzwieku.W momencie gdy sciągałem sterowniki z esi juli@ wyskoczył bluescreen.Włączyłem i wyłączyłęm zintegrowane karte dzwiękowa był dzwięk poprzez hdmi z płyty na wszystkich odtwarzaczach.Odinstalowałem sterowniki z juli / odłączyłem karte ale nic to nie pomogło .Co jest najgorsze - ze system wykrywa karte jak i również instaluje sterowniki - w menadżerze urządzen brak jakich kolwiek znaków zapytania.W momencie gdy chce wybrac czy to esi czy to asio juli@ w reparze - nic sie nie dzieje.Szukałem na forum z esi. ale dużo osób ma ten sam problem - na xp tego nie było.Jak wróce do domu jeszcze sprawdze opcje w biosie PNP OS Installed - "No"Prosze o pomoc....

A czynie instalowałeś czasem jakiejś nowej aktualizacji systemu? , bo to tak jaby coś w systemie sie wywaliło Ja mam WIN7 X64 i tego problemu nie mam......

chantizstudio 
Nic nie instalowalem ani nie robilem zadnej aktualizacji - co jakis czas czyszcze rejestr - nie sciagam nic.Co jest najlepsze ze zauwazylem ze moglo to sie stac jak w czasie pracy reapera wlaczylem aimpa albo media player to na chwile przestal pracowac dzwiek...sprobowac zainstalowac starsze sterowniki ? Nigdy juz nic nie kupie z firmy Esi.

...

Nie sadzę by to była wina Julki, raczej systemu ewentualnie plyty głównej

[addsig]
''po to są gały w syntezatorach , zeby kręcić aż uzyska się to czego się szuka'' AdamZ

Zbynia

Post autor: Zbynia » wtorek 01 paź 2013, 14:12

Przy bluescreenach pokazywany jest kod błędu i ewentualnie nazwa pliku który wywołał problem.

Na początek najlepiej wykonac kilka testów - test obciążenia procesora (na przykład programem Orthos) oraz test pamięci programem Memtest czy podobnym.

Druga sprawa - po co czyścisz rejestr?Najlepiej się do niego nie dotykać a już szczególnie olac programy czyszczące - jak nie instalujesz dziesiątek programów testowo to nie ma co tam czyścić

Splliter87

Post autor: Splliter87 » wtorek 01 paź 2013, 14:32

...
Przy bluescreenach pokazywany jest kod błędu i ewentualnie nazwa pliku który wywołał problem.

Na początek najlepiej wykonac kilka testów - test obciążenia procesora (na przykład programem Orthos) oraz test pamięci programem Memtest czy podobnym.

Druga sprawa - po co czyścisz rejestr?Najlepiej się do niego nie dotykać a już szczególnie olac programy czyszczące - jak nie instalujesz dziesiątek programów testowo to nie ma co tam czyścić...

W tej chwili siedze w pracy i nie jestem w stanie sprawdzic ale pamietam ze z podgladu zdarzen non stop - za kazdym razem wyskakiwal mi blad 7001 service control manager od jakiegos czasu - ale nic z tym nie robiłem. Jak wróce do domu to sprawdze programem whocrashed . Zbynia to co mi radzisz ?

Zbynia

Post autor: Zbynia » wtorek 01 paź 2013, 18:07

Sprawdź i wklej też dokladny tekst błędu 7001 - jakaś usługa najwidoczniej coś odwala.

Splliter87

Post autor: Splliter87 » środa 02 paź 2013, 07:41

...
Sprawdź i wklej też dokladny tekst błędu 7001 - jakaś usługa najwidoczniej coś odwala....

Więc tak - wróciłem do domu , dzwieku jak nie było - dalej nie ma.

Sprawdziłem  programem WhoCrashed Home Edition co było przyczyną tych " bluescreenów "

Wyskoczyło 11 crash dumps

Najstarszy jest z

On Sat 2012-09-29 07:40:00 GMT your computer crashed

crash dump file: C:\Windows\minidump\092912-14695-01.dmp
This was probably caused by the following module: dxgkrnl.sys (dxgkrnl+0x6F63)
Bugcheck code: 0x100000EA (0xFFFFFA8006526B60, 0x0, 0x0, 0x0)
Error: THREAD_STUCK_IN_DEVICE_DRIVER_M
file path: C:\Windows\system32\drivers\dxgkrnl.sys
product: Microsoft® Windows® Operating System
company: Microsoft Corporation
description: DirectX Graphics Kernel
Bug check description: This indicates that a thread in a device driver is endlessly spinning.
This appears to be a typical software driver bug and is not likely to be caused by a hardware problem.
The crash took place in a standard Microsoft module. Your system configuration may be incorrect. Possibly this problem is caused by another driver on your system that cannot be identified at this time.

Najnowszy jest z

On Mon 2013-09-30 19:50:45 GMT your computer crashed

crash dump file: C:\Windows\minidump\093013-16676-01.dmp
This was probably caused by the following module: jula.sys (Jula+0x107C7)
Bugcheck code: 0x3B (0xC0000005, 0xFFFFF88000FD77C7, 0xFFFFF88007882F50, 0x0)
Error: SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION
file path: C:\Windows\system32\drivers\jula.sys
Bug check description: This indicates that an exception happened while executing a routine that transitions from non-privileged code to privileged code.
This appears to be a typical software driver bug and is not likely to be caused by a hardware problem.
A third party driver was identified as the probable root cause of this system error. It is suggested you look for an update for the following driver: jula.sys .
Google query: jula.sys SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION

Z kolei z podglądu zdarzeń mam błędy :

Usługa Menedżer połączeń usługi Dostęp zdalny zależy od usługi Telefonia, której nie można uruchomić z powodu następującego błędu:
Nie można uruchomić określonej usługi, ponieważ jest ona wyłączona lub ponieważ nie są włączone skojarzone z nią urządzenia.

Service Control Manager 7001

- <Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">

- <System>

<Provider Name="Service Control Manager" Guid="{555908d1-a6d7-4695-8e1e-26931d2012f4}" EventSourceName="Service Control Manager" />

<EventID Qualifiers="49152">7001</EventID>

<Version>0</Version>

<Level>2</Level>

<Task>0</Task>

<Opcode>0</Opcode>

<Keywords>0x8080000000000000</Keywords>

<TimeCreated SystemTime="2013-10-02T05:16:55.830562500Z" />

<EventRecordID>155360</EventRecordID>

<Correlation />

<Execution ProcessID="568" ThreadID="660" />

<Channel>System</Channel>

<Computer>StreetzHC</Computer>

<Security />

</System>

- <EventData>

<Data Name="param1">Menedżer połączeń usługi Dostęp zdalny</Data>

<Data Name="param2">Telefonia</Data>

<Data Name="param3">%%1058</Data>

</EventData>

</Event>

Proszę o pomoc bo jestem jak narazie " Zielony "

Awatar użytkownika
DJOZD

Post autor: DJOZD » środa 02 paź 2013, 12:28

Ja bym nie wykluczył uszkodzenia karty, ale weźmy że to raczej ostatnia opcja. Ale dla testu zmień port PCI. Spróbowałbym również przywrócić system do stanu sprzed awarii, o ile oczywiście nie wyłączyłeś tej funkcji. Szukanie winowajcy może być problematyczne.

Awatar użytkownika
DJOZD

Post autor: DJOZD » środa 02 paź 2013, 12:36

...Ja bym nie wykluczył uszkodzenia karty, ale weźmy że to raczej ostatnia opcja. Ale dla testu zmień port PCI. Spróbowałbym również przywrócić system do stanu sprzed awarii, o ile oczywiście nie wyłączyłeś tej funkcji. Szukanie winowajcy może być problematyczne. ...

Sory, nie doczytałem że wiele osób miało podobny problem. Więc jest na pewno kwestia softwarowa, karta jest pewnie sprawna. Pierwsze co bym zrobił to przywrócił system.

ODPOWIEDZ