... 120GB SSD
Przed zakupem sugerował bym jednak sprawdzenie stopnia zużycia dysku SSD, zwłaszcza, że jest on niewielki. Jeżeli dysk był używany gdzieś w firmie, to mógł być solidnie eksploatowany. Ja na jednym z komputerów mam 250GB i używam go od roku w zasadzie tylko do poczty i internetu, więc nie jest jakoś szczególnie eksploatowany. Wielkość zapisów to ok. 4TB i stopień zużycia wynosi 1%, więc bardzo niewiele. Jednak komputery używane w pracy mogą mieć wielokrotnie większe zużycie dysku. Będziesz miał przynajmniej pogląd, jak solidnie nim "orano"

...
Dzięki za uwagę z tym dyskiem, jak do mnie dotrze kurier to sprawdzę od razu też i to, a nie brałem tego pod uwagę.Mam gwarancję i możliwość zwrotu.
I tak planuję zakup drugiego dysku, w tej cenie nie było nic bardziej godnego uwagi z poleasingowych laptopów z moimi wymaganiami.
Co do tej tezy odnoście procesora wyczytałem na supporcie image-line:
"For example: An 8 core CPU (14,400) with a single core score of 1800 is probably less well suited to music production than a 6 core CPU (12,000) with a single core score of 2600, since much of what happens with audio-processing can't be computed in parallel."
źródło:
https://support.image-line.com/knowledgebase/base.php?ans=214