...bardzo dobry zestaw aktywny HK Audio - "Actor".
Sklada sie z trzech 400-watowych kolumn na strone, kosztuje okolo 25.000 zl (moze ciutke wiecej). Na potrzeby domu kultury swietny, bo nie zawsze trzeba wystawiac pelna moc - na przemowienia mozna zabierac same szerokopasmowe kolumny, a basowe zostawic.
Do tego fajnie brzmia i maja kolka, co ulatwia transport.
Jacek Miłaszewski
http://www.dzwiek.org...
Sory nie doczytałem do końca postów. Nie zauważyłem 2 strony !!
Ale ACTORY Jakość więcej warta od ceny.
Nagłośnienie dla Domu Kultury
Re: Nagłośnienie dla Domu Kultury
Ludzie?
Reklam firm kolumn tu pełno i każdy chwali swoje.
Najlepszym rozwiązaniem jest zrobienie specyfikacji i wybranie najlepszej marki za jak najlepsze pieniądze.Tylko nie nalezy równać np.Brhringera z np.Mackie.Czyż nie?
Zapewne każda z firm bedzie się bić o te pieniążki, lecz nie sztuką jest zachwalanie kolumn tylko udowodnienie iż grają tak, że klient bedzie zadowolony
Pozdrawiam
Mandaryn
Reklam firm kolumn tu pełno i każdy chwali swoje.
Najlepszym rozwiązaniem jest zrobienie specyfikacji i wybranie najlepszej marki za jak najlepsze pieniądze.Tylko nie nalezy równać np.Brhringera z np.Mackie.Czyż nie?
Zapewne każda z firm bedzie się bić o te pieniążki, lecz nie sztuką jest zachwalanie kolumn tylko udowodnienie iż grają tak, że klient bedzie zadowolony
Pozdrawiam
Mandaryn
100% racji. Ale i tak w przypadku tego typu zastosowań są firmy, którymi nie warto sobie głowy zaprzątać i są takie o których wyborze będzie decydować kasa i gust kupującego. do tego grona bym zaliczył: Meyersound, Mackie, HK Audio.
JBL ?? może oryginalne USA, ale made in ?? na licencji ? To lepiej samemu sobie coś poskładać!
Jeżeli to ma być do domu kultury, stawiał bym na markowe produkty, żeby nie świecić przed zapraszanymi gwiazdami z zakłopotania, więc brał bym pod uwagę poziom sprzętu pod tym kontem. Lepiej kupić raz a dobrze niż przez następnych 10 lat być nie zadowolonym do następnej takiej inwestycji. To jest zasada nr1 którą się należy kierować w tej branży bo ciągłe poszukiwanie jakiś półśrodków będzie więcej kosztować kasy, czasu i nerwów!!
Życze Ci 3h Przemyślanej decyzji. Pozdrawiam!!
100% racji. Ale i tak w przypadku tego typu zastosowań są firmy, którymi nie warto sobie głowy zaprzątać i są takie o których wyborze będzie decydować kasa i gust kupującego. do tego grona bym zaliczył: Meyersound, Mackie, HK Audio.
JBL ?? może oryginalne USA, ale made in ?? na licencji ? To lepiej samemu sobie coś poskładać!
Jeżeli to ma być do domu kultury, stawiał bym na markowe produkty, żeby nie świecić przed zapraszanymi gwiazdami z zakłopotania, więc brał bym pod uwagę poziom sprzętu pod tym kontem. Lepiej kupić raz a dobrze niż przez następnych 10 lat być nie zadowolonym do następnej takiej inwestycji. To jest zasada nr1 którą się należy kierować w tej branży bo ciągłe poszukiwanie jakiś półśrodków będzie więcej kosztować kasy, czasu i nerwów!!
Życze Ci 3h Przemyślanej decyzji. Pozdrawiam!!
Proponuje szukać u źródła sprzętu markowego.Sklepy nieczęsto mają tyle wiedzy co przeszkoleni specjaliści pracujący w firmie, która jest dystrybutorem danej marki.
A może jakaś prezentacja?Jeśli Dom Kultury jest w miare blisko to zawsze firma może pojechać i zaprezentować.
Pozdrawiam
Mandaryn
A może jakaś prezentacja?Jeśli Dom Kultury jest w miare blisko to zawsze firma może pojechać i zaprezentować.
Pozdrawiam
Mandaryn
- AlfonsoRodeo
Ja bym sprobowal jakiegos zestawu KME,(baaaardzo dawna Vermona) - maja korzystna cene i graja bardzo dobrze (glosniki Ciare i B&C). Maja bardzo duza oferte produktow no i w Polsce mozna nawet zalapac sie na prezentacje sprzetu (o ile jest sie naprawde zainteresowanym)tutaj.
[addsig]
[addsig]
Witam. He, ten post ma 3 lata już. Nic nie kupiliśmy ale za to władza zafundowała nam 2 razy zmianę nazwy (wywalczyłem Suondcrafta folio SX w sumie, żebu nie było). W przyszłym roku może uda się kupić w końcu to nagłośnienie i tutaj prośba do forumowiczów, jako że zrobiłem zestawienie co chciałbym kupić to ci co kumają niech się odezwą do mnie na maila, a wyślę wtedy je do konsultacji.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.