Kto ma już Sonar 6 lub Cubase 4?
Kto ma już Sonar 6 lub Cubase 4?
Jak w temacie...
Jakieś pierwsze wrażenia, opinie?
Pozdrówka - Leff
Pozdrówka - Leff
Leff - Szczecin
Re: Kto ma już Sonar 6 lub Cubase 4?
Będę miał jutro - więc jak pogrzebię w środku, to się podzielę
...Będę miał jutro - więc jak pogrzebię w środku, to się podzielę...
Fajnie, że napisałem o co chodzi - Cubase4 :)
Fajnie, że napisałem o co chodzi - Cubase4 :)
......Będę miał jutro - więc jak pogrzebię w środku, to się podzielę...
Fajnie, że napisałem o co chodzi - Cubase4 :)...
ja kupilem upgrade, czekam, az dojedzie
Fajnie, że napisałem o co chodzi - Cubase4 :)...

Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!
...
Ja tez kupiłem upgrade..Sonara czekam aż dojedzie

przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...
...ja kupilem upgrade, czekam, az dojedzie
...
...
A ja przetestuję demo i się zobaczy. Przesadzają oni z tymi nowymi wersjami. Już nawet widziałem kilka złośliwych uwag na forum. :)

...
A ja przetestuję demo i się zobaczy. Przesadzają oni z tymi nowymi wersjami. Już nawet widziałem kilka złośliwych uwag na forum. :)
OO tak. Dobry Teamt. Jak już będziecie mieli to liczę na nieskromne wypowiedzi co i jak*
(*Cubase 4)
Kurde szkoda ze ja nie mam 6. Na stronie Cakewalka jest zobrazowany ten zarąbisty interfejs...oby jeszcze soft był taki to zaczne dolary zbierać
pozdrawiam

pozdrawiam

...Jak w temacie...
Pozdrówka - Leff...
Od dwóch tygodni badam nową wersję Sonara (raport w najbliższym numerze EiS). Ostateczna i generalna opinia jeszcze mi się nie wykluła w rozumie, ale mogę już uspokoić wszystkich uzależnionych od prochu NMB (New Means Better), że zmiany mają charakter ewolucyjny raczej niż rewolucyjny. Najbardziej istotne usprawnienie dotyczy wykorzystania kontrolerów MIDI, umożliwiając szybkie przejścia między obsługą DAW i wtyczek (instrumentów lub efektów). Muzycy nagrywający żywe wykonania polubią Audio Snap, które skwantyzuje wszystkie ścieżki MIDI i Audio do jednej wzorcowej, uwzględniając naturalne zmiany tempa utworu. Z wyglądu Sonar 6 się "ulogicznił", tzn. wszystkie 3 wiodące sekwencery wyglądają teraz mniej-więcej podobnie: ciemno-szare tło, ponurawy nastrój otoczenia i jaskrawe kolory ścieżek i elementów kontrolnych. Duże okno Transport jest teraz a la Cubase/Logic. Usprawniona jest obsługa instrumentów wirtualnych z obszaru Synth Rack. Wysoki poziom "prywatyzacji" GUI i software w ogóle. Zoom kółkiem myszki.
Nie ma powodów do ślinotoku, ale - oczywiście - lepiej jest mieć niż nie mieć. W każdym razie różnice w Wielkiej Trójcy sekwencerów zacierają się coraz bardziej... Szczegóły wkrótce.
Maciej Dobrski.
Pozdrówka - Leff...
Od dwóch tygodni badam nową wersję Sonara (raport w najbliższym numerze EiS). Ostateczna i generalna opinia jeszcze mi się nie wykluła w rozumie, ale mogę już uspokoić wszystkich uzależnionych od prochu NMB (New Means Better), że zmiany mają charakter ewolucyjny raczej niż rewolucyjny. Najbardziej istotne usprawnienie dotyczy wykorzystania kontrolerów MIDI, umożliwiając szybkie przejścia między obsługą DAW i wtyczek (instrumentów lub efektów). Muzycy nagrywający żywe wykonania polubią Audio Snap, które skwantyzuje wszystkie ścieżki MIDI i Audio do jednej wzorcowej, uwzględniając naturalne zmiany tempa utworu. Z wyglądu Sonar 6 się "ulogicznił", tzn. wszystkie 3 wiodące sekwencery wyglądają teraz mniej-więcej podobnie: ciemno-szare tło, ponurawy nastrój otoczenia i jaskrawe kolory ścieżek i elementów kontrolnych. Duże okno Transport jest teraz a la Cubase/Logic. Usprawniona jest obsługa instrumentów wirtualnych z obszaru Synth Rack. Wysoki poziom "prywatyzacji" GUI i software w ogóle. Zoom kółkiem myszki.
Nie ma powodów do ślinotoku, ale - oczywiście - lepiej jest mieć niż nie mieć. W każdym razie różnice w Wielkiej Trójcy sekwencerów zacierają się coraz bardziej... Szczegóły wkrótce.
Maciej Dobrski.
Wlasciciel studia nagraniowego Youtopia w Edmonton, Kanada, tamze mieszkajacy na stale od 1985. Od 1997 staly wspolpracownik magazynu EiS, specjalizujacy sie w testach i recenzjach hardware i software dla produkcji studyjnej.
dwa razy podchodziłem do SONARA 5 ,,,, wyglada jak Choinka na swieta , ale nie otym, nie wiem dlaczego odpalajac jaki kolwiek Instrument VST , od razu dostaje 80 % uzycia procka, pracuje na MOTU 828 Mk2 ,, w Logicu niema zadnych problemow , w Sonarze ,,, dzieja sie Cuda na kiju