Multichannel wav do ac3
Multichannel wav do ac3
Jak nazwa tematu wskazuje, pilnie potrzebuje jakiegos kodera ktory przekonwertowałby mi wielokanałowe wav do AC3, bądź inny sposob by dojsc do tego formatu.
no i poza tym czy znacie program ktory obsluguje ten format, moze on mialby wtedy opcje zapisywania w innym formacie.
greetings
no i poza tym czy znacie program ktory obsluguje ten format, moze on mialby wtedy opcje zapisywania w innym formacie.
greetings
Jeskola Buzz 4ever
Re: Multichannel wav do ac3
Post został usunięty.
Ostatnio zmieniony piątek 01 lut 2019, 01:13 przez PiotrK, łącznie zmieniany 1 raz.
[Użytkownik usunął konto]
Post został usunięty.
Ostatnio zmieniony piątek 01 lut 2019, 01:13 przez PiotrK, łącznie zmieniany 1 raz.
[Użytkownik usunął konto]
...pol minuty w google...
takze http://www.cdrinfo.pl...
Wybacz ale zwróciłem sie do was o pomoc bo własnie w necie nic nie moglem działającego znalesc, znalazlem cos o koderze PsyTEL, ale ten mi nie działa, pozniej znalazłem programik do rozdzielania multichannel WAV na poszczególne kanały - tak mi rozdzielił że byly puste ścieżki. Na cdrinfo.pl znalazlem tylko jak zrobic ze ZWYKLego wav ac3, nic wiecej (i znalesc nie moge, choc może to po prostu moje gapiostwo - w takim wypadku bylbym wdzieczny gdybys mi je udowodnił linkiem)
greetings
takze http://www.cdrinfo.pl...
Wybacz ale zwróciłem sie do was o pomoc bo własnie w necie nic nie moglem działającego znalesc, znalazlem cos o koderze PsyTEL, ale ten mi nie działa, pozniej znalazłem programik do rozdzielania multichannel WAV na poszczególne kanały - tak mi rozdzielił że byly puste ścieżki. Na cdrinfo.pl znalazlem tylko jak zrobic ze ZWYKLego wav ac3, nic wiecej (i znalesc nie moge, choc może to po prostu moje gapiostwo - w takim wypadku bylbym wdzieczny gdybys mi je udowodnił linkiem)
greetings
Jeskola Buzz 4ever
...A tak przy okazji, polecam darmową alternatywę dla komercyjnych programów typu Nero, do wypalania CDR / DVD. Ten poniższy w niczym mu nie ustępuje! A nawet wygląda imponująco i... znajomo.
Wystarczy spróbować:
Dzieki za porade :) zobaczymy co da sie zrobic : )

Dzieki za porade :) zobaczymy co da sie zrobic : )
Jeskola Buzz 4ever
faktycznie nie dopatrzenie z mojej strony na cdrinfo.....myslalem ze maja...
rozejrzyj sie tu : http://www.videohelp.com/tools?s=10#10
rozejrzyj sie tu : http://www.videohelp.com/tools?s=10#10
Z kx'ami można użyć darmowego softu o nazwie redocneXk służący do kodowania materiału AC3 w czasie rzeczywistym. Służy on przede wszystkim do obsługi wzmacniaczy z dekoderem AC3 ale nic nie stoi na przeszkodzie by przygotowany przez niego sygnał rejestrować np w Cubase.
PITmaster
PITmaster
...Z kx'ami można użyć darmowego softu o nazwie redocneXk służący do kodowania materiału AC3 w czasie rzeczywistym. Służy on przede wszystkim do obsługi wzmacniaczy z dekoderem AC3 ale nic nie stoi na przeszkodzie by przygotowany przez niego sygnał rejestrować np w Cubase.
PITmaster...
No właśnie przy okazji się spytam - w SB Live uzywałem kx'ów, czy teraz kiedy mam karte X-fi, te również stery są mocno wskazane ?
PITmaster...
No właśnie przy okazji się spytam - w SB Live uzywałem kx'ów, czy teraz kiedy mam karte X-fi, te również stery są mocno wskazane ?
Jeskola Buzz 4ever
nie
sa kompletnie neiprzydatne - zreszta sprawdzaly sie praktycznie tylko przy live.....
routing efektow w miare bezproblemowo mozna bylo przeprowadzic takze na oprogramowaniu creative'a
do live dodawaly obsluge asio i przedewszystkim zamienialy kanaly przednie z tylnymi bo okazalo se ze na tylnich jest lepszy przetwornik
sa kompletnie neiprzydatne - zreszta sprawdzaly sie praktycznie tylko przy live.....
routing efektow w miare bezproblemowo mozna bylo przeprowadzic takze na oprogramowaniu creative'a
do live dodawaly obsluge asio i przedewszystkim zamienialy kanaly przednie z tylnymi bo okazalo se ze na tylnich jest lepszy przetwornik