Przewaga standalone nad vst plug-in?

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
Vocel

Przewaga standalone nad vst plug-in?

Post autor: Vocel » niedziela 08 kwie 2007, 21:29

troche jestem na tym forum...ale nie potrafie okreslic znaczacej przewagi standalone nad podpieciem vst, pomozcie!!!
ps. oczywiscie wesolych wielkanocnych...
musze zaczac traktowac siebie powazniej

Awatar użytkownika
BigGuns

Re: Przewaga standalone nad vst plug-in?

Post autor: BigGuns » niedziela 08 kwie 2007, 21:41

...troche jestem na tym forum...ale nie potrafie okreslic znaczacej przewagi standalone nad podpieciem vst, pomozcie!!!
ps. oczywiscie wesolych wielkanocnych......
vst jest bezdyskusyjnie wygodniejsze. integracja, automatyka, zapamiętywanie ustawień w projekcie - kto by z tego teraz zrezygnował.

a jedyna przewaga standalone K2 nad wtyczką K2 jest taka że jak Ci sekwencer się wywali to nie musisz ładować wszystkiego ponownie. wg mnie mała zaleta.

chyba ze dedykujesz kompa na wtyczkę, wtedy to ma sens

Awatar użytkownika
Secondhand

Post autor: Secondhand » poniedziałek 09 kwie 2007, 11:23

......troche jestem na tym forum...ale nie potrafie okreslic znaczacej przewagi standalone nad podpieciem vst, pomozcie!!!
ps. oczywiscie wesolych wielkanocnych......
vst jest bezdyskusyjnie wygodniejsze. integracja, automatyka, zapamiętywanie ustawień w projekcie - kto by z tego teraz zrezygnował.

a jedyna przewaga standalone K2 nad wtyczką K2 jest taka że jak Ci sekwencer się wywali to nie musisz ładować wszystkiego ponownie. wg mnie mała zaleta.

chyba ze dedykujesz kompa na wtyczkę, wtedy to ma sens...

Jeżeli korzystasz z komputera jako modułu podczas gry na żywo "standalone" napewno mniej obciąża procesor niz vst uruchomione pod obojętnie jakim sekwecerem.

richtig

Post autor: richtig » poniedziałek 09 kwie 2007, 16:32

Jeżeli korzystasz z komputera jako modułu podczas gry na żywo "standalone" napewno mniej obciąża procesor niz vst uruchomione pod obojętnie jakim sekwecerem....
Jeżeli jest dobrze napisany to może i owszem. Ale wiem z własnego doświadczenia że nie zawsze tak jest
www.myspace.com/pchelki

ODPOWIEDZ