WaveLab jako wieloślad
Re: WaveLab jako wieloślad
A tak nawiasem muwiąc wave lab jak powiedzialem na początku i nadal to podtrzymuję jest o wiele skuteczniejszy od cool edita. ...
A tak nawiasem mÓwiąc to w czym jest tak "o wiele" skuteczniejszy?
A tak nawiasem mÓwiąc to w czym jest tak "o wiele" skuteczniejszy?
...kto pyta nie błądzi :-)) Niech milczę jesli nie mam nic ciekawego do powiedzenia...
...A tak nawiasem muwiąc wave lab jak powiedzialem na początku i nadal to podtrzymuję jest o wiele skuteczniejszy od cool edita. ...
A tak nawiasem mÓwiąc to w czym jest tak "o wiele" skuteczniejszy?...
choćby denoisery ma lepsze.
A tak nawiasem mÓwiąc to w czym jest tak "o wiele" skuteczniejszy?...
choćby denoisery ma lepsze.
tak?a umiesz z denoisera korzystac?bo 90% ludzi mysli ze odszumi....owszem.....i popsuje.......
Jednak to, ze bez problemu mozna stworzyc wielosladowa sesje w Wavelab, nie znaczy to, ze mozna sie po tym srodowisku poruszac tak, jak w dedykowanym do tego celu cyfrowym wielosladzie.
Krotko mowiac - WaveLab NIE zostal zaprojektowany do wielosladowych nagran.
Oczywiscie mozna to zrobic, tak jak koparka moze w pewnych sytuacjach sluzyc jako dziwg. Ale nie zmienia to faktu ze "dedykowany" dzwig poradzi sobie z przenoszeniem ciezarow lepiej niz kopara z lina przywiazana do lyzki.
Podobnie dowolny wieloslad (cubase, sonar, ProTools itd.) bedzie znacznie lepiej (wygodniej, sprawniej) obslugiwal nagrania wielosladowe niz WaveLab.
[addsig]
Krotko mowiac - WaveLab NIE zostal zaprojektowany do wielosladowych nagran.
Oczywiscie mozna to zrobic, tak jak koparka moze w pewnych sytuacjach sluzyc jako dziwg. Ale nie zmienia to faktu ze "dedykowany" dzwig poradzi sobie z przenoszeniem ciezarow lepiej niz kopara z lina przywiazana do lyzki.
Podobnie dowolny wieloslad (cubase, sonar, ProTools itd.) bedzie znacznie lepiej (wygodniej, sprawniej) obslugiwal nagrania wielosladowe niz WaveLab.
[addsig]
Ilu realizatorów potrzeba żeby wkręcić żarówkę?
Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej
Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej
To wszystko co napisał Szkudlik jak najbardziej słuszne,ale np:sonar to duże pieniądze testowałem wersję demo 5.0,i jest jak dla mnie bardzo dobra choc sam zaczynałem na cakewalku 6.0 z midami,cool editem bawie się od niedawna jest dość prosty i intuicyjny,ale z kartą E-mu nie obsługuje asio,tak jak wawe lab,nie wspomnę już o sonarze który
obsługuje asio 2.Dlatego właśnie zamierzam zdobyć jakiś dobry program
do nagrywania wielosladowego.
Już za kilka dni posiądę ROLANDA JUNO gdzie SONAR LE jest na wyposażeniu i morze cały problem zostanie rozwiązany.
A co do odszumiania to dopiero prubuję to robić i Wave Lab w porownaniu
z cool editem wypada lepiej.
obsługuje asio 2.Dlatego właśnie zamierzam zdobyć jakiś dobry program
do nagrywania wielosladowego.
Już za kilka dni posiądę ROLANDA JUNO gdzie SONAR LE jest na wyposażeniu i morze cały problem zostanie rozwiązany.
A co do odszumiania to dopiero prubuję to robić i Wave Lab w porownaniu
z cool editem wypada lepiej.
Sprawę załatwi Reaper za 40$, wersja sprzed oficjalnego 1.0 jest darmowa.
...Sprawę załatwi Reaper za 40$, wersja sprzed oficjalnego 1.0 jest darmowa....
tylko czy to będzie lepsze wyjście od cool edita ?głównie chodzi mi np: o dogranie do części materiału zrobionego w reasonie np.gitary lub co jest trudniejsze akordeonu i tu w warunkach domowych zastosować odszumianie jakims wcześniej wymienionym softem.(jak napisalem wczesniej w tej kwestji jestem nowicjuszem),zdążylem tylko zauwazyć że jeden program potrafi to robic lepiej drugi gorzej.
A tak wogule już trochę poza tematem jakim programem i jak najlepiej zrobic takie odszumianie żeby jak napisał wcześniej Zbynia czegos nie pogorszyc zamiast polepszyć,jakich zasad najlepiej sie trzymać ??
tylko czy to będzie lepsze wyjście od cool edita ?głównie chodzi mi np: o dogranie do części materiału zrobionego w reasonie np.gitary lub co jest trudniejsze akordeonu i tu w warunkach domowych zastosować odszumianie jakims wcześniej wymienionym softem.(jak napisalem wczesniej w tej kwestji jestem nowicjuszem),zdążylem tylko zauwazyć że jeden program potrafi to robic lepiej drugi gorzej.
A tak wogule już trochę poza tematem jakim programem i jak najlepiej zrobic takie odszumianie żeby jak napisał wcześniej Zbynia czegos nie pogorszyc zamiast polepszyć,jakich zasad najlepiej sie trzymać ??
...tak?a umiesz z denoisera korzystac?bo 90% ludzi mysli ze odszumi....owszem.....i popsuje..........
być morze nie.zdażylem tylko zauważyć że jeden program reaguje na to skuteczniej drugi mniej skutecznie,ale jak jedno i drugie z sobą pogodzić?
w jaki sposób możliwie najlepiej to wykonać?
być morze nie.zdażylem tylko zauważyć że jeden program reaguje na to skuteczniej drugi mniej skutecznie,ale jak jedno i drugie z sobą pogodzić?
w jaki sposób możliwie najlepiej to wykonać?
A tak wogule już trochę poza tematem jakim programem i jak najlepiej zrobic takie odszumianie żeby jak napisał wcześniej Zbynia czegos nie pogorszyc zamiast polepszyć,jakich zasad najlepiej sie trzymać ? ...
Szczerze?
Moim zdaniem zrób wszystko bys nie musiał odszumiać.
Zainwestuj w dobry tor począwszy od mikrofonu (juz nie mówie o pomieszczeniu)
pozdr
...
A tak wogule już trochę poza tematem jakim programem i jak najlepiej zrobic takie odszumianie żeby jak napisał wcześniej Zbynia czegos nie pogorszyc zamiast polepszyć,jakich zasad najlepiej sie trzymać ? ...
Szczerze?
pozdr...
tak o tym właśnie myślę ale dorażnie na potrzeby własne chciałbym poznac zasady odszumiania jeśli jest to niezbędne tak więc czym i jak?
Szczerze?
pozdr...
tak o tym właśnie myślę ale dorażnie na potrzeby własne chciałbym poznac zasady odszumiania jeśli jest to niezbędne tak więc czym i jak?