sE Reflection Filter vs. Mic Thing

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
Tasiorowski

Re: sE Reflection Filter vs. Mic Thing

Post autor: Tasiorowski » sobota 08 gru 2007, 22:01

A ja również mam RF. Nie powiem, żebym się nim rozczarował. Siadam na kanapie, biorę wiosło, stawiam go zaraz przed sobą i działa... Nie robi on cudów, ale wokale i na przykład gitary wychodzą niezmiernie "blisko", wychodzą z głośnika wręcz. Faktycznie, nagrania wychodzą minimalnie "podbasowione", ale to nie jest duży problem. Polecam ustawić mikrofon jak nagłebiej w nim i starać się śpiewać jak najbliże majka się da. I miejcie za plecami jakąś piankę w stylu piramidka albo cuś, to będzie dobrze. Powiem tylko tyle, że siedząc w pokoju obok głośnego telewizora, RF zbierze wszystko. Ale przecież cudów nie ma...
Mocny Pecet + Laptop, Presonus FIRESTUDIO + DIGIMAX FS, TC M One XL, TC HELICON VIOCEWORKS, ALESIS 3630, MXL 2006 + 770, SE 3 Stereo Pair, Sontronics SIGMA, Shure SM 57, 81, Audio-Technica - ATM 650 x 3, ATM 250 DE, ATM 450, APS AEON, E-MU PM 5, AKG 141

Awatar użytkownika
grembo

Post autor: grembo » sobota 08 gru 2007, 22:14

mniejsze zbasowienie uzyskasz, gdy wlasnie wyciagniesz go z tej sfery. U mnie najbardziej sie sprawdza (Oktava mk220) gdu membrana (wazne aby byla dokladnie usywaiona, zendego skrecania w bok - chyba ze do chorkow) jest dokladnie jakby na promieniu kola, ktorego polkolem jest RT.

A co do tej bliskosci - faktem jest - ze nie zawsze ona potrzebna - a w RT i tak jest :) Wtedy pozostaje dynamik, bo z dokolna charakterystyka (raz probowalem przy klarnecie) jest dosyc dziwnie.

Awatar użytkownika
ELEMENT
Kontakt:

Post autor: ELEMENT » sobota 08 gru 2007, 22:19

a może ktoś z posiadających RF mógł by zamieścić próbkę wokalu Z i Bez RF. Szukałem na necie i nigdzie takich nie znalazłem :(

Awatar użytkownika
Tasiorowski

Post autor: Tasiorowski » niedziela 09 gru 2007, 00:38

...a może ktoś z posiadających RF mógł by zamieścić próbkę wokalu Z i Bez RF. Szukałem na necie i nigdzie takich nie znalazłem :( ...
spoko men, daj majla to Ci zrobię próbki. wokal z i bz oraz gitarkę, z i bz. Tylko ostrzegam, mam brzydki głos :p
Mocny Pecet + Laptop, Presonus FIRESTUDIO + DIGIMAX FS, TC M One XL, TC HELICON VIOCEWORKS, ALESIS 3630, MXL 2006 + 770, SE 3 Stereo Pair, Sontronics SIGMA, Shure SM 57, 81, Audio-Technica - ATM 650 x 3, ATM 250 DE, ATM 450, APS AEON, E-MU PM 5, AKG 141

paul

Post autor: paul » niedziela 09 gru 2007, 01:25

spoko men, daj majla to Ci zrobię próbki. wokal z i bz oraz gitarkę, z i bz. Tylko ostrzegam, mam brzydki głos :p...

Jak bedziesz juz wysylal - to bardzo poprosze rowniez do mnie
ss1@poczta.fm
dzieki.

Awatar użytkownika
Miłaszewski

Post autor: Miłaszewski » niedziela 09 gru 2007, 03:52

grembo, zrob probke, niech wszyscy uslysza

Awatar użytkownika
DJOZD

Post autor: DJOZD » niedziela 09 gru 2007, 07:56

...grembo, zrob probke, niech wszyscy uslysza...
No własnie. Niech wszyscy usłyszą. Wpóść na jakiś serwer.

Awatar użytkownika
ELEMENT
Kontakt:

Post autor: ELEMENT » niedziela 09 gru 2007, 11:07

spoko men, daj majla to Ci zrobię próbki. wokal z i bz oraz gitarkę, z i bz. Tylko ostrzegam, mam brzydki głos :p...
element_mc@o2.pl

Awatar użytkownika
grembo

Post autor: grembo » niedziela 09 gru 2007, 12:52

jak sie postawi go tylem do zrodla halasu (u mnie okna - komputer pomijalnie halasowal) to cos tam tlumi. A te pianki z tylu to bardzo fajnie dzialaja wzmacniajac jego dzialnie (walki z pomieszczeniem).

Test zrobie jak przyjdzie jakis wokalista - bo ja mam teraz chore zatoki :)

Oczywiscie gotowych testow nie mam bo nie kupowalem go do testowania :)

ODPOWIEDZ