sE Reflection Filter vs. Mic Thing
- Tasiorowski
Re: sE Reflection Filter vs. Mic Thing
A ja również mam RF. Nie powiem, żebym się nim rozczarował. Siadam na kanapie, biorę wiosło, stawiam go zaraz przed sobą i działa... Nie robi on cudów, ale wokale i na przykład gitary wychodzą niezmiernie "blisko", wychodzą z głośnika wręcz. Faktycznie, nagrania wychodzą minimalnie "podbasowione", ale to nie jest duży problem. Polecam ustawić mikrofon jak nagłebiej w nim i starać się śpiewać jak najbliże majka się da. I miejcie za plecami jakąś piankę w stylu piramidka albo cuś, to będzie dobrze. Powiem tylko tyle, że siedząc w pokoju obok głośnego telewizora, RF zbierze wszystko. Ale przecież cudów nie ma...
Mocny Pecet + Laptop, Presonus FIRESTUDIO + DIGIMAX FS, TC M One XL, TC HELICON VIOCEWORKS, ALESIS 3630, MXL 2006 + 770, SE 3 Stereo Pair, Sontronics SIGMA, Shure SM 57, 81, Audio-Technica - ATM 650 x 3, ATM 250 DE, ATM 450, APS AEON, E-MU PM 5, AKG 141
mniejsze zbasowienie uzyskasz, gdy wlasnie wyciagniesz go z tej sfery. U mnie najbardziej sie sprawdza (Oktava mk220) gdu membrana (wazne aby byla dokladnie usywaiona, zendego skrecania w bok - chyba ze do chorkow) jest dokladnie jakby na promieniu kola, ktorego polkolem jest RT.
A co do tej bliskosci - faktem jest - ze nie zawsze ona potrzebna - a w RT i tak jest :) Wtedy pozostaje dynamik, bo z dokolna charakterystyka (raz probowalem przy klarnecie) jest dosyc dziwnie.
A co do tej bliskosci - faktem jest - ze nie zawsze ona potrzebna - a w RT i tak jest :) Wtedy pozostaje dynamik, bo z dokolna charakterystyka (raz probowalem przy klarnecie) jest dosyc dziwnie.
a może ktoś z posiadających RF mógł by zamieścić próbkę wokalu Z i Bez RF. Szukałem na necie i nigdzie takich nie znalazłem :(
- Tasiorowski
...a może ktoś z posiadających RF mógł by zamieścić próbkę wokalu Z i Bez RF. Szukałem na necie i nigdzie takich nie znalazłem :( ...
spoko men, daj majla to Ci zrobię próbki. wokal z i bz oraz gitarkę, z i bz. Tylko ostrzegam, mam brzydki głos :p
spoko men, daj majla to Ci zrobię próbki. wokal z i bz oraz gitarkę, z i bz. Tylko ostrzegam, mam brzydki głos :p
Mocny Pecet + Laptop, Presonus FIRESTUDIO + DIGIMAX FS, TC M One XL, TC HELICON VIOCEWORKS, ALESIS 3630, MXL 2006 + 770, SE 3 Stereo Pair, Sontronics SIGMA, Shure SM 57, 81, Audio-Technica - ATM 650 x 3, ATM 250 DE, ATM 450, APS AEON, E-MU PM 5, AKG 141
spoko men, daj majla to Ci zrobię próbki. wokal z i bz oraz gitarkę, z i bz. Tylko ostrzegam, mam brzydki głos :p...
Jak bedziesz juz wysylal - to bardzo poprosze rowniez do mnie
ss1@poczta.fm
dzieki.
Jak bedziesz juz wysylal - to bardzo poprosze rowniez do mnie
ss1@poczta.fm
dzieki.
- Miłaszewski
grembo, zrob probke, niech wszyscy uslysza
...grembo, zrob probke, niech wszyscy uslysza...
No własnie. Niech wszyscy usłyszą. Wpóść na jakiś serwer.
No własnie. Niech wszyscy usłyszą. Wpóść na jakiś serwer.
spoko men, daj majla to Ci zrobię próbki. wokal z i bz oraz gitarkę, z i bz. Tylko ostrzegam, mam brzydki głos :p...
element_mc@o2.pl
jak sie postawi go tylem do zrodla halasu (u mnie okna - komputer pomijalnie halasowal) to cos tam tlumi. A te pianki z tylu to bardzo fajnie dzialaja wzmacniajac jego dzialnie (walki z pomieszczeniem).
Test zrobie jak przyjdzie jakis wokalista - bo ja mam teraz chore zatoki :)
Oczywiscie gotowych testow nie mam bo nie kupowalem go do testowania :)
Test zrobie jak przyjdzie jakis wokalista - bo ja mam teraz chore zatoki :)
Oczywiscie gotowych testow nie mam bo nie kupowalem go do testowania :)