Witam Wszystkich
Mam poważny problem w "studio/sali" - w monitorach słyszę dzwięk jakiejś audycji radiowej. czasem głośniej a czasem ciszej. monitory to KRK RP8 G2 a do ich kontrolowania używam SM Pro Audio M-Patch 2. w obecnym miejscu pracuje już od ponad roku jednak dopiero do 3-4 dni zaczęło się coś takiego dziać. słychać lektora (wczoraj gadał po niemiecku a dziś miałem już jakąś ruską audycję) i muzykę. mieszkam w okolicach Opola i o ile dobrze się orientuje to nie stawiano ostatnio żandego masztu, nadajnika itp. a nic też w "studio/sali" nowego nie montowałem. a i żeby było jasne - żadnych używek - za pierwszym razem myśałem , że mam już jakieś omamy słuchowe po 5h pracy ale nastmepnego dnia sytuacja się powtorzyła (dziś też) - osoby postronne potwierdziły , że tez słyszą
jak "zmutuje" odsłuchy albo przełączę na 'aux" na m-patch`u to jest cisza - przy włączonych odsłuchach (normalnie...) ale jak chcę normalnie słuchać to łapie to "radyjko" (wyraźnie słychać że to nie CB) - próbowałem podłączyć odsłuchy do drugiego wyjścia w m-patch`u - dalej to samo.
co może być przyczyną i jak się tego pozbyć?
pozdrawiam
Radek