Porównanie - Roland D50 a RS5

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Laser71

Porównanie - Roland D50 a RS5

Post autor: Laser71 » czwartek 13 lis 2003, 09:40

Witam!

Nurtuje mnie pytanie: Jak mają się do siebie dwa syntezatory: Roland D 50 i Roland RS 5, czy można porównać ich brzmienia, łatwość obsługi dodatkowe wyposarzenie itp.

Oczywiście znalazłem specyfikację obydwóch klawiiszy, ale chodzi mi o indywidualne odczucia np. co do realizacji poszczególnych barw, efektów, arppegiatora. Zdaję sobie sprawę także z tego, że to sprzęty wyprodukowane w innych czasach, i że cena je oddziela także.

Jeśli ktoś mógłby się podzielić ze mną uwagami na ten temat, byłbym wdzięczny.
Gram na gitarze

Awatar użytkownika
Groover
Kontakt:

Re: Porównanie - Roland D50 a RS5

Post autor: Groover » czwartek 13 lis 2003, 14:39

...Witam!

Nurtuje mnie pytanie: Jak mają się do siebie dwa syntezatory: Roland D 50 i Roland RS 5, czy można porównać ich brzmienia, łatwość obsługi dodatkowe wyposarzenie itp.

Oczywiście znalazłem specyfikację obydwóch klawiiszy, ale chodzi mi o indywidualne odczucia np. co do realizacji poszczególnych barw, efektów, arppegiatora. Zdaję sobie sprawę także z tego, że to sprzęty wyprodukowane w innych czasach, i że cena je oddziela także.

Jeśli ktoś mógłby się podzielić ze mną uwagami na ten temat, byłbym wdzięczny....

tych instrumentów w żaden sposób nie idzie porównać. Pierwszy to syntez z roku bodaj 1986 (88??), a drugi to współczesna konstrukcja chyba z roku 2000. Pierwszy to syntezator z torem LA (Linear Acoustic), a drugi to zwykły PCM.

Czyli dwie różne bajki. Jak szukasz PIERWSZEGO instrumentu do domowego studia, to RS5. Jeśli szukasz uzupełnienia brzmieniowego - D50 (nie pracuje w Multitimbral)

Pozdro

Groover

nowe portale:
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl

ODPOWIEDZ