Case-y i skrzynie - obecne zapotrzebowanie

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
AkselPL

Case-y i skrzynie - obecne zapotrzebowanie

Post autor: AkselPL » piątek 28 sty 2011, 06:33

Witam

Temat na forum już był poruszany, jednak nie wiele osób się wypowiedziało i wsumie był mało konkretny. Proszę admina aby chociaż na jeden dzień pozostawił ten wątek otwarty.

Przede wszystkim mam parę pytań na które chciałbym poznać odpowiedzi.

Z jakich materiałów je robić, sklejka, płyta mdf, poliwęglan może coś jeszcze innego?

Jak mają się sprawy wagowe jeśli chodzi o taką skrzynię?

Czy ludzie zwracają uwagę w pierwszej kolejności na design czy może solidność wykonania?

Jak to jest że generalnie wszystkie skrzynie są do siebie podobne, nie ma tu żadnych patentów? Mogę np zerznąć produkty z PACO i zrobić je w podobny sposób tylko w innym designie? To samo tyczy sie różnych mechanizmów?

Przeglądałem pewną skrzynię za 1800zł dla dja która miała wyjścia i wejścia rca. Ja uważam że mógłbym coś takiego sprzedawać za 1000zł. Czy to jest konkurencyjna cena?

Gdzie mogę się zaopatrzyć w te wypukłe narożniki, oraz charakterystyczne uchwyty dla tych skrzyń?

Czego oczekujecie i co bierzecie pod uwagę dokonując zakupu takiego produktu?

Wszelkie sugestie miło widziane, bo jeśli udałoby mi sie to rozkręcić z pewnością dla forum zaoferowałbym dobre ceny ;)

Pozdrawiam

[addsig]
Korg M3-73, Korg Radias-R, Korg EXB-Radias, Korg Electribe MX-1, Korg Kaoss Pad 3, Kawaii KC-10, Waldorf Blofeld KB, Ibanez GiO, Fender Mustang III, Behringer XD80USB, Fostex PM1MKII, Behringer K10s, Creative ZXR, E-mu Midi, Reloop RHP-20, FL Studio

Awatar użytkownika
Tadeo
Kontakt:

Re: Case-y i skrzynie - obecne zapotrzebowanie

Post autor: Tadeo » piątek 28 sty 2011, 20:27

Przeglądałem pewną skrzynię za 1800zł dla dja która miała wyjścia i wejścia rca. Ja uważam że mógłbym coś takiego sprzedawać za 1000zł. Czy to jest konkurencyjna cena?

odlicz oplaty zus, podatki vat dochodowy....wyjdzie Ci ....samobojstwo

vandoren

Post autor: vandoren » piątek 28 sty 2011, 20:50

odlicz oplaty zus, podatki vat dochodowy....wyjdzie Ci ....samobojstwo... 

samobójstwo to sam powinieneś popełnić za takie głupie komentarze

jak zaczynasz działalność to płacisz zus-u coś koło 250 zł (przez pierwsze 2 lata, do niedawna tak było i chyba dalej tak jest), vat płacisz dopiero jak coś sprzedaż i tak samo podatek dochodowy; jak masz dobry pomysł, zaproponujesz dobry towar i dobrą cenę to wszystko będzie ok, kwesta czasu, życzę powodzenia, i nie słuchaj takich kiepskich rad jakichś kinderbiznesmenów

Awatar użytkownika
Tadeo
Kontakt:

Post autor: Tadeo » piątek 28 sty 2011, 21:02

oczywiście, jak zaczynasz działalność...jeszcze nawet dotacje dostaniesz

Awatar użytkownika
AkselPL

Post autor: AkselPL » piątek 28 sty 2011, 21:11

Generalnie jestem zatrudniony u ojca od dłuższego czasu więc tutaj zusu bym już płacić nie musiał, co innego z podatkiem ale to jak sami mówicie zależałoby od sprzedaży. Muszę się zorientować w jakiej cenie są materiały, czy uda mi się sprzedawać taniej niż konkurencja nie tracą przy tym na jakości produktu.

[addsig]
Korg M3-73, Korg Radias-R, Korg EXB-Radias, Korg Electribe MX-1, Korg Kaoss Pad 3, Kawaii KC-10, Waldorf Blofeld KB, Ibanez GiO, Fender Mustang III, Behringer XD80USB, Fostex PM1MKII, Behringer K10s, Creative ZXR, E-mu Midi, Reloop RHP-20, FL Studio

Awatar użytkownika
yatis33

Post autor: yatis33 » niedziela 30 sty 2011, 14:34

http://www.penn-elcom.com/Default.asp?MC=1100000&GC=Group

tu masz jedną z większych firm produkującą okucia profile i inne dodatki 

Awatar użytkownika
AkselPL

Post autor: AkselPL » niedziela 30 sty 2011, 15:30

Dzięki!

Póki co największym problemem jest dla mnie zdobycie materiału na skrzynie czyli sklejki z powłoką finelową za dobrą cenę.

...ale za 2 tygodnie myśle że ruszam z produkcją i generalnie będę robił na indywidualne zamówienie przy tym zachowując ceny niższe niż u konkurencji :)

[addsig]

Awatar użytkownika
Tadeo
Kontakt:

Post autor: Tadeo » niedziela 30 sty 2011, 21:53

załóż sobie już konto emailowe np akselcase@ coś tam i wyslij mi maila, potrzebuje paru skrzynek ;)

Awatar użytkownika
AkselPL

Post autor: AkselPL » niedziela 30 sty 2011, 22:02

Akselpl@gmail.com tam możesz słać. Myśle że niebawem ruszy mała strona www, a skrzynki będę sprzedawał przez allegro zawsze jakieś zabezpieczenie dla obojga sprzedający kupujący.

Jestem ździwiony że aż tyle osób chętnych. Mam już z 25ciu potencialnych odbiorców a jeszcze nie mam najważniejszego materiału!

[addsig]

Awatar użytkownika
Kołtun

Post autor: Kołtun » poniedziałek 31 sty 2011, 09:44

...
Witam

Temat na forum już był poruszany, jednak nie wiele osób się wypowiedziało i wsumie był mało konkretny. Proszę admina aby chociaż na jeden dzień pozostawił ten wątek otwarty.

Przede wszystkim mam parę pytań na które chciałbym poznać odpowiedzi.

Z jakich materiałów je robić, sklejka, płyta mdf, poliwęglan może coś jeszcze innego?

Jak mają się sprawy wagowe jeśli chodzi o taką skrzynię?

Czy ludzie zwracają uwagę w pierwszej kolejności na design czy może solidność wykonania?

Jak to jest że generalnie wszystkie skrzynie są do siebie podobne, nie ma tu żadnych patentów? Mogę np zerznąć produkty z PACO i zrobić je w podobny sposób tylko w innym designie? To samo tyczy sie różnych mechanizmów?

Gdzie mogę się zaopatrzyć w te wypukłe narożniki, oraz charakterystyczne uchwyty dla tych skrzyń?

Czego oczekujecie i co bierzecie pod uwagę dokonując zakupu takiego produktu?

Wszelkie sugestie miło widziane, bo jeśli udałoby mi sie to rozkręcić z pewnością dla forum zaoferowałbym dobre ceny ;)

Pozdrawiam ...

Trochę logiki brakuje. Mówisz że możesz sprzedawać skrzynie taniej niż Paco a jednocześnie nie znasz cen półproduktów. Inna sprawa to Twój brak doświadczenia w tym temacie. Jak ktoś myśli że skrzynia to trochę sklejki, jakieś profile, wiertarka i piła to się grubo myli. Widziałem ileś razy takie wytwory - niestety zazwyczaj grubo odbiegały jakością od skrzyń wykonanych przez normalnego producenta dysponującego wiedzą, doświadczeniem i odpowiednim parkiem maszynowym.

ODPOWIEDZ