Idol nowego typu - i co wy na to?

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
spiker

Re: Idol nowego typu - i co wy na to?

Post autor: spiker » poniedziałek 24 lis 2003, 10:43

Quote:
Jakie pojecie o tym ma szary sluchacz. Zadne... Saaaad but trueee!

Żadnego, albo mało. Kupiłem sobie niedawno gitarę. Ostatnią do zestawu. Wszytkie juz były a ta jest typową klasyczną gitarą. Powiesiłem je obok pozostałych (głównie elektryków) . Przyjechała Teściowa, muzykalna kobieta, lubi śpiewać, słuchać różnej muzyki, chadza na koncerty ( rockowe też). Popatrzyła na "wystawkę" z gitarami, patrzy, patrzy....o! nowa gitara? A tak, nowa, mówię. A czym się ona różni od pozostałych? Pyta Teściowa...

PS. Żeby nie było, bardzo lubię moją Teściową, to złota kobieta jest...
przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...

Awatar użytkownika
Mayewsky
Kontakt:

Post autor: Mayewsky » poniedziałek 24 lis 2003, 11:46

...I co wy na to???...

Atykół faktycznie niezły. Nie poklepuje ani tez bezsensownie nie krytykuje. Dla mnie ten artykuł jest potwierdzeniem jakby "wiarygodności" Michała. Jest jednym z nielicznych POlskich artystów o ile nie jedynym który jest "prawdziwy" zarówno na scenie jak i poza nią. O co mi chodzi. O sposób bycia oraz wizerunek. Zwróćcie uwagę np. na stroje czy włosy. On i na scenie jak i idąc z żoną "na miasto" czy "w gości" wygląda tak samo. Strój, włosy, zachowanie itp. Nie jest zakłamanay jak 90% polskich artystów, którzy na scenie są "wyluzowani" a poza nią to "prawiczki". To oszustwo. Polscy artyści nie mają spójnych wizerunków gdyż boją się postawić wszystkiego na jedną karte. Na scenie muzyk - poza nią lekarz, na scenie wariat odgryzający kurom głowy, biegający w podartych jeansach, poza nią przykładny, dobrze ubrany obywatel. Tak się nie da.

Tak bardzo chcą zaistnieć i się sprzedać, ze az oszukują samych siebie, a potem się dziwią, ze płyty się nie sprzedają itp.

To tak jakby Ozzy Osbourne czy chłopaki z Motley Crue podczas kocertu zaćpani krzyczeli : nie jesteśmy komercyjni, jesteśmy prawdziwi, kochamy taki styl życia - a po koncercie przebierali się w garniturki i pracowali w biurze.

Tak się nie da. Albo rybki - albo akwarium.

Wg mnie to właśnie to, a nie melodyjne pioseneczki (popatrzcie, ze wielu muzyków gra takie kawałki) zadecydowały o sukcesie Ich Troje.

Ta szczerość i całkowite oddanie się temu co robią.
Mayewsky

(GG - 4039365)

Awatar użytkownika
oldie

Post autor: oldie » poniedziałek 24 lis 2003, 11:50

Sorki za CapsLocka ale ja lepiej widze z Caps Lockiem bo mam bardzo slaby wzrok.

DLATEGO PROSZE ABY POZWOLONO MI PISAC CAPS LOCKIEM....
Muzykuje od 3 roku zycia - zrobilem z trojkolowego rowerka - PERKUSJE!!! Potem rosyjska gitara, polska, szkola muzyczna i koncertowka made in Spain. Nagle pojawia sie w sklepach New Beat Trancemissiom i zaczyna przygoda z komputerem...

Awatar użytkownika
Forte

Post autor: Forte » poniedziałek 24 lis 2003, 11:52

Wiśniewskiemu i w stanach przerobili by głos ale po co gdyby on śpiewał jak Połomski i wyblądał przeciętnie to by miał kilka minut sławy i po nim.

Potam palnłl by że wybudował dom w którymś z "Brukowców" poczytali by ludzie i koniec.

Moim zdaniem MW powstał dlatego bo firma "MAJOR "chciała przejąć rynek który należał do podobnego głosu! czyli J.Stachursky.

A że nie był to mały rynek o tym wszyscy wiedzieli i chodziło wyłączenie o o to jak się do niego dobrać dobrac, dlatego gdy załamało się Disco Polo powstała dziura która przy niezłych zdolnościach menadżerskich p K.K oraz przy poparciu TV pr1 wypromowała nową ogólnoposlką gwiazdę o wątpliwych walorach artystycznych ale to inna sprawa .

Sukces był jednoznaczny.

A więc jeżeli zjednoczy się miasto i wieś to....

muzyka dance

Awatar użytkownika
Master

Post autor: Master » poniedziałek 24 lis 2003, 11:54

...Sorki za CapsLocka ale ja lepiej widze z Caps Lockiem bo mam bardzo slaby wzrok.

DLATEGO PROSZE ABY POZWOLONO MI PISAC CAPS LOCKIEM.......

mozesz zwiekszyc czcionke w twojej przegladarce, po co sie meczyc

Redakcja

Post autor: Redakcja » poniedziałek 24 lis 2003, 12:13

...DLATEGO PROSZE ABY POZWOLONO MI PISAC CAPS LOCKIEM.......

Czytasz tylko to, co sam napiszesz?
[addsig]
Wojciech Chabinka - sekretarz redakcji EiS

Awatar użytkownika
miki76

Post autor: miki76 » poniedziałek 24 lis 2003, 15:09

ok teraz ja cos od siebie dodam, wiec Wisniewski jaki jest i co gra kazdy wie mi muza ich nie lezy wcale ( przepraszam ze uzylem slowa MUZA w odniesieniu do ICH TROJE ) i nie musi nie jest skierowana do mnie tylko do ogolu a ogole Polskiego spoleczenstwa jest taki ze to lubi i to jest fenomen tego czerwonoglowca ze robi to co lubi ogol i sie dobrze bawi i jest idolem wedlug mnie w Polsce a ze jest idolem akurat nie dla mnie no coz nie ma ludzi doskonalych :)
Muzyk, początkujący realizator (HOME RECORDING)

Awatar użytkownika
Hardi

Post autor: Hardi » poniedziałek 24 lis 2003, 18:24

Quote:

Żadnego, albo mało. Kupiłem sobie niedawno gitarę. Ostatnią do zestawu. Wszytkie juz były a ta jest typową klasyczną gitarą. Powiesiłem je obok pozostałych (głównie elektryków) . Przyjechała Teściowa, muzykalna kobieta, lubi śpiewać, słuchać różnej muzyki, chadza na koncerty ( rockowe też). Popatrzyła na "wystawkę" z gitarami, patrzy, patrzy....o! nowa gitara? A tak, nowa, mówię. A czym się ona różni od pozostałych? Pyta Teściowa...

PS. Żeby nie było, bardzo lubię moją Teściową, to złota kobieta jest......

To jeszcze nic, wyobraź sobie, że znam wielu gitarzystów, którzy nie potrafią do końca odróżnić gitary akustycznej od klasycznej. Ale co tam się dziwić, że społeczeństwo jest takie, skoro wielu muzyków nie zna pewnych podstaw. A co powiesz na muzyków, którzy kupują sprzęt tylko z względu na kolor i kształt? Bardzo krótko pracowałem w sklepie muzycznym i widziałem takie rzeczy, że w głowie to się nie mieści. Przychodzi gościu i ma 1500 zł w kieszeni, chce kupić gitarę i wybiera tą, która najbardziej podoba mu się z wyglądu, nawet na niej nie zagra tylko zaraz ją bierze, bo ma fajny kształt i super kolor. A co powiesz na to: przychodzi do mnie uczeń, ja mu mówię, że dzisiaj chwycimy się za skalę bluesową, a on mi na to, że on nie chce skali bluesowej tylko metalową. I nie wytłumaczysz mu, bo on wie swoje i chce uczyć się skali jak to nazwał metalowej. Mogę takich przykładów dawać setki. Najgorsi są ci uczniowie, którzy już chodzili kiedyś do jakiegoś palanta, który uczył ich bzdur, a liczyła się dla niego tylko kasa. Co powiecie na gościa, który chodził przez 3 lata do jakiegoś palanta i nie potrafi nic, poza kilkoma kawałkami zespołu Metallica, które i tak z ledwością odegra, gdyż się bardzo szybko męczy przy graniu, palant nie pokazał mu jak mieć ułożone ręce. Chłopak gra jakieś solo, a kciuk wystaje mu z nad gryfu. Jak tak można grać, ja pokazuję najpierw jak trzymać gitarę itd. No i nie dziwmy się, że ludzie w Polsce są tacy.
gadu-gadu 4021735

Awatar użytkownika
oldie

Post autor: oldie » poniedziałek 24 lis 2003, 19:25

Czytasz tylko to, co sam napiszesz?

...

Adminku!!!

Nie ale w ten sposob widze lepiej bledy w pisowni jakie popelniam a robie ich duzo.(Nie patrze na kalwiature bo mi sie literki z bliska rozmazuja i nie jestem dalekozroczny). Tylko mi nie dowal zebym zmienil okulary. A jak Ci tak bardzo nie pasuje to wywal mnie z forum..........

Plakac nie bede.....

Niech mi ktos powie jak ta czcionke zwiekszyc bo w przegladarce po zmianie nic sie dzieje. A admin to jakis pies na inwalidów.......
Muzykuje od 3 roku zycia - zrobilem z trojkolowego rowerka - PERKUSJE!!! Potem rosyjska gitara, polska, szkola muzyczna i koncertowka made in Spain. Nagle pojawia sie w sklepach New Beat Trancemissiom i zaczyna przygoda z komputerem...

Awatar użytkownika
Hardi

Post autor: Hardi » poniedziałek 24 lis 2003, 19:35

Ale macie problemy, mi czytanie tekstu napisanego za pomocą CAPS LOCK nie przeszkadza
gadu-gadu 4021735

ODPOWIEDZ