Reason + MIDI + karta

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
SHIVOO
Kontakt:

Reason + MIDI + karta

Post autor: SHIVOO » poniedziałek 24 lis 2003, 14:47

CHCIAŁBYM TWORZYĆ MUZYKĘ TECHNICZNĄ - ELEKTRO, MINIMAL. CHCE KUPIĆ KOMPA(P4 2.6), KLAWIATURĘ STERUJĄCĄ I JAKĄŚ KARTĘ DŹWIĘKOWĄ. MAM ZAMIAR KORZYSTAĆ GŁÓWNIE Z REASONA 2.5, CUBASE, ABSYNTH. PODOBA MI SIĘ KORG microKONTROL, ALE JAKĄ KARTĘ DŹWIĘKOWĄ KUPIĆ DO TAKIEJ PRACY. CZY JEST WOGÓLE MOŻLIWOŚĆ (W REASONIE)PODŁĄCZENIA NA KARCIE SŁUCHAWEK I ODSŁUCHIWANIE MOTYWU KTÓRY NIE LECI NA GŁOŚNIKACH I DOŁĄCZENIE GO W JAKIMŚ MOMENCIE? INTERESUJĄ MNIE LIVE ACTY (LECZ NIE TYLKO). PROSZE O PODPOWIEDŹ.

Redakcja

Re: Reason + MIDI + karta

Post autor: Redakcja » poniedziałek 24 lis 2003, 14:59

...CHCIAŁBYM ...

Jeśli nie masz problemów ze wzrokiem i słuchem to wyłącz, proszę, Caps Lock.

Administrator serwisu EiS Online
[Post edytowany przez Admina w dniu 24/11/2003]
Wojciech Chabinka - sekretarz redakcji EiS

Awatar użytkownika
Velu
Kontakt:

Post autor: Velu » poniedziałek 24 lis 2003, 17:22

Ja mam Echo MIA MIDI - z Reasonem 2.0 chodzi bez problemów Latencja 2 ms, Wszystko gra jak trzeba!!! Live Acty w reasonie ?? Moze coś wymyślisz np kombinyjąc portami audio ale chyba nie w Echo mia midi. Tak mi sie wydaje ale moze cos wymyślisz bo ja robie tylko produkcje płytowe, ale chyba Ableton (chyba tak sie nazywa ten program, mam gdzieś demo) umozliwia kombinowanie w realu o wiele wygodniej niz to robi Propellerhead. Najlepiej wybierz sie do AUDIO FACTORY tam ci na pewno pomogą!!! (jak bedzie zamkniete to znaczy ze pewnie trzeba zapukać chłopaki sie zabezpieczają przed niepowołanymi gośćmi :):):)

pozdrawiam ROBERT

SHIVOO
Kontakt:

Post autor: SHIVOO » wtorek 25 lis 2003, 11:41

Dzięki za odpowiedź (podpowiedź). Dlaczego uważasz że w Reason live act nie da rady? Z innej beczki - jakie "produkcje płytowe" tworzysz (jaki gatunek? wydajesz coś na winnylach? Ableton to chyba raczej do montażu jest niż do tworzenia (nie wiem-widziałem screeny

), zresztą reason przypomina studio nagrań, a na live acty muzycy zabierają przecież część sprzętu (samplerki, sekwencerki i inne autoamty)

Awatar użytkownika
Velu
Kontakt:

Post autor: Velu » wtorek 25 lis 2003, 18:17

Ja twirze głównie Dream Dance, melodic techno itp, oraz typowo komercyjny polski dance (trzeba za coś żyć :) ) Jeśli chodzi o gre live to polecam coś z Yamahy albo Rolanda, np. SU 700, AKAI MPC 4000 Przygotowujesz w domciu jakieś frazy loopy itp. , walisz to na twardy dysk urządzenia i potem kleisz w realu, Fajna zabawa ale nie polecam typowych Grooveboxów bo to nadal jest midi które najlepiej sie nadaje do studio np ja mam Roland MC909 zawodowa maszynka ale zanim coś z tego wypuszcze to i tak obrobie to najpierw na kompie z softem efektowym, również wykorzystuje dużo analogów które często sampluje (Acces Virus B, Novation KS 5 Juno 106 a nawet takie starocie jak SY 22 Yamahy :) Tak więc nie licz na to że Wszystko co chcesz załatwisz 1 programame co nie znaczy ze na początek nie wystarczy ale bardzo szybko moze się okazać że czegoś chcesz a niemożesz :)

Ja zaczynałem od Atari i Rolanda JX 305 (na tym zrobiłem 1 płytke i było fajnie :)

Pozdrawiam Velu

ODPOWIEDZ