Otrzymałem propozycje (a raczej zgłosiłem się z CV) do lokalnego domu kultury (miast poniżej 50 tys. mieszkańców).
Sam nie jestem z wykształcenia akustykiem, raczej samouk z doświadczeniem ale wygląda na to ze każdemu tyle proponują.
Podstawa 2000 netto na umowie o prace na 3m, potem na określony/nieokreślony 2300 netto (pełny etat) + diety za wyjazdy (36 zł/dzień) i dniówka od firmy dla której robimy przedstawienie (w przypadku tych wyjazdów), znając życie pewnie gdzieś pomiędzy 120-200 zł (mam nadzieje, tyle dostawałem za rozstawianie samych scen w pierwszych dniach w tej branży we Wrocławiu).
Generalnie podstawa wydaje się dość mała tymbardziej że teraz minimalna to 1630 a w przysżłym roku ma juz wynieść 1774 zł netto. Do tych 2000 niewiele, 2300 juz lepiej chociaż wołabym żeby było to 2600 netto podstawy, nawet jak mniejszy dodatek za wyjazdy niż 2300 i niby wyższe za wyjazdy (bo tego nigdy nie wiadomo ile jest w miesiącu i ile za każde zapłacą). Wiadomo, z tych premiii emerytury nie ma (chyba że sam odłoże na IKE

Zdaje sobie sprawe że większość pod tematem odpisze że psuje rynek albo że coś tam coś tam, temat taboo i nie bedą sie chcieli ludzie dzielić ale chciałbym właśnie dowiedzieć się od "normalnych" (nie interesuja mnie zarobki 10% najlepszych akustyków w kraju) akustyków ile faktycznie (bez ubarwiania) dostajecie podstawy/premii, od ilu zaczynaliście, ile lat robicie.
Interesuja mnie tylko akustycy z domów kultury na umowach o prace, chociaż Ci na działalności też mogą się wypowiedzieć zakładajac że podane bedzie tylko to co maja za robote wykonywaną w DK, nic z prywatnych imprez bo nie o to chodzi.
Jak ktoś się boi "ujawnić" tożsamość, niech pisze na tego emaila: gevarozije@kikoxltd.com i sam napisze z tego tymczasowego fejkowego: https://temp-mail.org/pl/
Sorry jak temat był podobny ale pod hasłem "zarobki" i "dom kultury" wyszukiwarka forumowa nic nie wypluwa.
Pozdrawiam.