Co zrobić, żeby nie zostać piratem?

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
danarasz

Co zrobić, żeby nie zostać piratem?

Post autor: danarasz » wtorek 17 lut 2004, 12:00

Będąc kiedyś na koncertach za granicą kupiłem program komputerowy. Zarejestrowałem się u producenta i wszystko OK. Teraz chciałbym kupić nowszą wersję. Przysługuje mi niższa cena na uaktualnienie. Ale okazuje się, że nie w Polsce. Pytałem się u naszych dystrybutorów. Uaktualnienie dają tylko na programy zakupione u nich. Co mam robić? Nie wybieram się w najbliższym czasie w to samo miejsce, gdzie kupiłem program. Czy mam to nabyć na stadionie? Przecież to producent, u którego mam swoje konto i rejestrację, daje zniżki, wręcz namawia mnie do kupna przysysłając regularnie maile. Kto na tym ucierpi, jeśli kupię to w Polsce?

Pozdrawiam wszystkich

Awatar użytkownika
KAFEL

Re: Co zrobić, żeby nie zostać piratem?

Post autor: KAFEL » wtorek 17 lut 2004, 12:04

...Będąc kiedyś na koncertach za granicą kupiłem program komputerowy. Zarejestrowałem się u producenta i wszystko OK. Teraz chciałbym kupić nowszą wersję. Przysługuje mi niższa cena na uaktualnienie. Ale okazuje się, że nie w Polsce. Pytałem się u naszych dystrybutorów. Uaktualnienie dają tylko na programy zakupione u nich. Co mam robić? Nie wybieram się w najbliższym czasie w to samo miejsce, gdzie kupiłem program. Czy mam to nabyć na stadionie? Przecież to producent, u którego mam swoje konto i rejestrację, daje zniżki, wręcz namawia mnie do kupna przysysłając regularnie maile. Kto na tym ucierpi, jeśli kupię to w Polsce?

Pozdrawiam wszystkich ...

Napisz maila do producenta. Jeśli polski dystrybutor ma ich autoryzację to mały donosik powinien poskutkować

Ryba

Post autor: Ryba » wtorek 17 lut 2004, 12:07

...Będąc kiedyś na koncertach za granicą kupiłem program komputerowy. Zarejestrowałem się u producenta i wszystko OK. Teraz chciałbym kupić nowszą wersję. Przysługuje mi niższa cena na uaktualnienie. Ale okazuje się, że nie w Polsce. Pytałem się u naszych dystrybutorów. Uaktualnienie dają tylko na programy zakupione u nich. Co mam robić? Nie wybieram się w najbliższym czasie w to samo miejsce, gdzie kupiłem program. Czy mam to nabyć na stadionie? Przecież to producent, u którego mam swoje konto i rejestrację, daje zniżki, wręcz namawia mnie do kupna przysysłając regularnie maile. Kto na tym ucierpi, jeśli kupię to w Polsce?

Jeśli możesz , zrób to via internet . Ja "apgrejdowałem" swojego kantakt'a kupując uaktualnienie ze strony producenta .ryba

danarasz

Post autor: danarasz » wtorek 17 lut 2004, 12:14

Dzięki, koledzy.

A jak to jest z cłem i innymi opłatami przy zakupie przez internet?

Pozdrowienia

Awatar użytkownika
Helmer

Post autor: Helmer » wtorek 17 lut 2004, 12:49

Bardzo proste. Nabadz uaktualnienie on-line ze strony producenta. Jaki to problem?! Sprawdz sekcje download (pewnie tak istnieje) i zakup albo wersje box (jeasli taka jest), albo download (jesli taka jest do wyboru). I po klopocie.

ODPOWIEDZ