System wykrywania sprzężeń akustycznych ...
System wykrywania sprzężeń akustycznych ...
Witam- w ierpniowym wydaniu Estrady i Studio na 11 stronie jest artykuł o mixerze Behringer Eurodesk SL3242FX-PRO Opisana jest podstawowa charakterystyka tej zabawki i gdzieś w połowie art. pada zdanie " ORAZ 9-PASMOWY KOREKTOR GRAFICZNY. TEN OSTATNIWSPÓŁPRACUJEZ SYSTEMEM WYKRYWANIA SPRZĘŻEŃ AKUSTYCZNYCH FBQ, KTÓRY INFORMUJE O CZĘSTOTLIWOŚCI SPRZĘŻENIA ŚWIECENIEM DIODY NA ODPOWIADAJĄCEJ MU KOŃCÓWCE SUWAKA KOREKTORA... Kto się z tym spotkał ? Czy istnieją jakieś systemy które można zapiąć w którymś miejscu mixera a one informują jak coś się puszcza ? Czy takie systemy są tylko wbudowywane w tego typu mixery ?
Pozdro
Pozdro
Zajmuję się nagłaśnianiem imprez itp. a generalnie jestem wokalistą i gitarzystą zespołu SNAKE
Re: System wykrywania sprzężeń akustycznych ...
...Witam- w ierpniowym wydaniu Estrady i Studio na 11 stronie jest artykuł o mixerze Behringer Eurodesk SL3242FX-PRO Opisana jest podstawowa charakterystyka tej zabawki i gdzieś w połowie art. pada zdanie " ORAZ 9-PASMOWY KOREKTOR GRAFICZNY. TEN OSTATNIWSPÓŁPRACUJEZ SYSTEMEM WYKRYWANIA SPRZĘŻEŃ AKUSTYCZNYCH FBQ, KTÓRY INFORMUJE O CZĘSTOTLIWOŚCI SPRZĘŻENIA ŚWIECENIEM DIODY NA ODPOWIADAJĄCEJ MU KOŃCÓWCE SUWAKA KOREKTORA... Kto się z tym spotkał ? Czy istnieją jakieś systemy które można zapiąć w którymś miejscu mixera a one informują jak coś się puszcza ? Czy takie systemy są tylko wbudowywane w tego typu mixery ?
Pozdro...
Ten system jest montowany w stereofonicznym tercjowym korektorze graficznym nie pamietam symbolu tam eliminacja jest o wiele skuteszniejsza (przypuszczam) bo do zaświcenia jest 31 lampek a nie 9 na rynku jest sporo eliminatorów sprzeźen zapinasz je albo instert sumy mixera albo w insert toru odsłuchowego co pomoze wyeliminowac sprzeżenia w odsłuchach jelsi nie masz duzo kasy to popatzr wśód produktów behringera sa niezłe
Pozdro...
Ten system jest montowany w stereofonicznym tercjowym korektorze graficznym nie pamietam symbolu tam eliminacja jest o wiele skuteszniejsza (przypuszczam) bo do zaświcenia jest 31 lampek a nie 9 na rynku jest sporo eliminatorów sprzeźen zapinasz je albo instert sumy mixera albo w insert toru odsłuchowego co pomoze wyeliminowac sprzeżenia w odsłuchach jelsi nie masz duzo kasy to popatzr wśód produktów behringera sa niezłe

Mam 18 lat, jestem klawiszowcem, interesuje się szeroko pojętym dźwiękiem i wszystkim co z nim związane.
...
hmmmm widzisz trzeba się uczyć , czyć i jeszcze raz uczyć.Czy wiesz może dokładnei gdzie można odnalezc coś na temat tych urządzń w internecie ?

hmmmm widzisz trzeba się uczyć , czyć i jeszcze raz uczyć.Czy wiesz może dokładnei gdzie można odnalezc coś na temat tych urządzń w internecie ?
Zajmuję się nagłaśnianiem imprez itp. a generalnie jestem wokalistą i gitarzystą zespołu SNAKE
... Czy wiesz może dokładnei gdzie można odnalezc coś na temat tych urządzń w internecie ?...
Wpisz w wyszukiwarce "feedback eliminators".
Wpisz w wyszukiwarce "feedback eliminators".
www.behringer.com tam są korekttory graficzne z funkcj aeliminacji sprzeżeń mają w ofercie urzadzenie o nazwie FEEDACK Destroyer działa to w ten sposób że jest tam zapakowanych po 12 korektórów parametrycznych na kanał ale mozna chyba uzywac ich jako 1 kanałeowego wtedy ma do dyspozycji 24 parametryczne filtry. krecisz odsłuch ąz zacznie sprzegać i on wtedy wyszukeje czest która wywołuje sprzeżenie i ja wycina (chwile to trwa wiec w czasei koncertu nie polecam ustawiania ) i wtedy tak jakby zatrzaskije sie na ta czestotliwośc i krecisz tak samo dalej az uzyskasz odpowiedznia głośnośc w odsłuchu albo w przodach nie nalezy przesadzać bo moze tak powycianc że to co w odsłuchu nie bedzie brzmiało hehe tak z grubsza wygląda działanie tego behringera urzadzenia tego typu innych girm dziłaja pewnie podobnie ale ja tam woel tercjowe korektory zapiete w odsłuchy to mi wystarcza ale kwetia upodobań i przyzwyczajenie pozdrawiam GG 3050372
Mam 18 lat, jestem klawiszowcem, interesuje się szeroko pojętym dźwiękiem i wszystkim co z nim związane.
...Witam- w ierpniowym wydaniu Estrady i Studio na 11 stronie jest artykuł o mixerze Behringer Eurodesk SL3242FX-PRO............
Pracuje na takim mikserze i szczerze mówiąc moim zdaniem jest to bardziej dla bajeru , niż do użytku. Rzeczywiście przy tercjowym EQ może i to się w jakimś stopniu sprawdzi, tym niemniej działa i to nawet dokładnie.
Jak podałem z generatora 1kHz, to rzeczywiście zapaliła się diodka na suwaku 1kHz. Traktuje to jako miły dodatek, który nie przeszkadza, a może i kiedyś sie przydać.
Pozdrowionka
Jacek
Pracuje na takim mikserze i szczerze mówiąc moim zdaniem jest to bardziej dla bajeru , niż do użytku. Rzeczywiście przy tercjowym EQ może i to się w jakimś stopniu sprawdzi, tym niemniej działa i to nawet dokładnie.
Jak podałem z generatora 1kHz, to rzeczywiście zapaliła się diodka na suwaku 1kHz. Traktuje to jako miły dodatek, który nie przeszkadza, a może i kiedyś sie przydać.
Pozdrowionka
Jacek
Jesli ktos z szanownych forumowiczow zamierza uzywac eliminatorow sprzezen, to raczej nie polecam behringera. Specjalista w tej dziedzinie jest firma Sabine, i te urzadzenia (w przeciwienstwie do behringera) dzialaja. Dedykowane urzadzenie behringera, 1U, chyba 8 filtrów na kanał potrafi zająć 3 filtry na pasma 50, 100 i 150 Hz po włączeniu w tor :)
Sabina nie robi takich dziwnych ruchów.
pz.
C.
Sabina nie robi takich dziwnych ruchów.
pz.
C.
...Jesli ktos z szanownych forumowiczow zamierza uzywac eliminatorow sprzezen, to raczej nie polecam behringera. Specjalista w tej dziedzinie jest firma Sabine, i te urzadzenia (w przeciwienstwie do behringera) dzialaja.
Potwierdzam ze Sabine dziala fantastycznie, brzmi swietnie i precyzyjnie wybieara sprzezenia. nawet w tak niesamowicie trudnych sytuacjach jak gotyckie koscioly, gdzie nie ma sprzezen "klasycznych" tylko powoli budujace sie rezonanse na poglosach - o dosc szerokim pasmie i co gorsza (dzieki nieliniowej odpowiedzi takiej sali jak kosciol), "tanczace" w pasmie.
wada - sabine jest bardzoBARDZO BARDZO DROGIE
[addsig]
Potwierdzam ze Sabine dziala fantastycznie, brzmi swietnie i precyzyjnie wybieara sprzezenia. nawet w tak niesamowicie trudnych sytuacjach jak gotyckie koscioly, gdzie nie ma sprzezen "klasycznych" tylko powoli budujace sie rezonanse na poglosach - o dosc szerokim pasmie i co gorsza (dzieki nieliniowej odpowiedzi takiej sali jak kosciol), "tanczace" w pasmie.
[addsig]
Ilu realizatorów potrzeba żeby wkręcić żarówkę?
Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej
Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej
Warto zainteresować sie urządzeniem dbx-a AFS 224
No cóż, zazwyczaj urządzenia są tyle warte ile kosztują, stąd cena behringera. i nie wiem czy cenę można rozpatrywać w kategorii wad. I nie przesadzałbym z tą ceną, proponuję przeszukanie e-baya, starsze modele sabiny są tam do kupienia za dużo mniejsze pieniądze niż najnowsze modele. Lepiej jest mieć jedną maszynę działającą niż 2 mrugające na zielono.
C.
No cóż, zazwyczaj urządzenia są tyle warte ile kosztują, stąd cena behringera. i nie wiem czy cenę można rozpatrywać w kategorii wad. I nie przesadzałbym z tą ceną, proponuję przeszukanie e-baya, starsze modele sabiny są tam do kupienia za dużo mniejsze pieniądze niż najnowsze modele. Lepiej jest mieć jedną maszynę działającą niż 2 mrugające na zielono.
C.